Hur inredningsdesign förbättrar
välbefinnandet

Hur inredning kan förbättra ditt välbefinnande

Tänk dig att gå in i en rymlig hotellsvit, komplett med fantastisk utsikt, en king size-säng i Kalifornien och till och med sin egen jacuzzi. Jag slår vad om att du också föreställer dig hur lugn och avslappnad du är i det här hotellrummet. Var vi är och vad som omger oss bidrar till vårt humör, känslor och till och med vårt dagliga beteende. Därför är det vettigt att inredning och välbefinnande går hand i hand, med andra ord, se hur ditt hem inredning och design har en djupgående inverkan på din mentala och fysiska hälsa.

Mer belysning

Lägg till ljus i din inredningsdesign för ditt välbefinnande

Du kanske eller kanske inte redan vet detta men mängden ljus, oavsett om det är naturligt eller artificiellt som ditt hem får påverkar ditt sinnestillstånd. De med mer belysning i sina hem förväntas vara mer optimistiska, avslappnade och självsäkra. Om du vill vakna uppfriskad, titta runt i ditt rum och notera alla lampor runt. En enkel hemförbättringsidé är att lägga till så mycket naturlig belysning som möjligt, om inte möjligt, försök att lägga till mer konstgjord belysning och se hur de extra lamporna ökar ditt allmänna humör.

Bild via: dxv.com

Färgpalett

Lägg till färg i din inredningsdesign för ditt välbefinnande

Så precis som belysning, kan färgerna som finns i våra hus påverka vårt humör och känslor. Har du någonsin undrat varför många restauranger väljer att ha rött i sina logotyper? Kanske väcker färgen röd hunger, liksom kärlek och lust. Forskare är överens om att färger kan stimulera eller undertrycka specifika. Ett tips om inredning som kommer att ha en positiv inverkan på ditt välbefinnande är att välja inredning och inredning i de färgpalettar du gillar. När du väl är omgiven av dina favorit nyanser, se hur snabbt ditt humör kommer att höjas.

Bild via: Décor Aid Project Ett djärvt färgglatt omdesign för en familj på fyra i TriBeCa

Lägg till natur

Lägg till växter i ditt inrednings välbefinnande

Från lätta att sköta suckulenter till mer detaljerade växter, kommer grönska att ge ett frisk luft till alla områden och är en hemdesign som har en positiv effekt på ditt allmänna välbefinnande. Om du inte är bekant är feng shui ett kinesiskt filosofiskt system för att skapa harmoni i ditt hem. Om du inte är redo att feng shui ditt hem är en bra start att lägga till grönska. Inkorporera den naturliga världen i din heminredning och naturliga element för att skapa ett lugnt och fridfullt utrymme som i sin tur hjälper dig att upprätthålla ett lugnt sinnestillstånd.

Bild via: Pinterest

Ditt utrymme, dina saker

Behåll saker du älskar i din inredning för ditt välbefinnande

Belysning, färg och feng shui är alla heminredningsverktyg som kan göra ditt utrymme expansivt. Våra inredningsarkitekter säger dock att ett sätt att muntra upp alla hem och dess bostäder är att dekorera med inredning och tillbehör som gör dig lycklig. Om du älskar den antiken, överförde din mormor dig, gör det till centrum för rummet. Du måste bo i ditt hem; du borde älska föremålen i den. Dessutom är det mer sannolikt att du kommer att njuta av ett område med din heminredning om det är fyllt med färg och sentimentala föremål du värdesätter mest.

Bild via: Pinterest