Hur man designar plantskolan

moderna pojkar plantskola

Få hemprojekt är lika livsförändrande som att dekorera ett plantskola. Att ställa in barnrummet och välja barnomsorg kan kännas som en skrämmande uppgift, men försök slappna av och ha kul med det. När allt kommer omkring är det viktigaste att du skapar ett utrymme där du och ditt barn kommer att vara bekväma. Med det i åtanke, se till att integrera din personliga stil i plantskoledesignen. Du kommer att spendera nästan lika mycket tid i barnkammaren som din bebis kommer att göra, så det bör återspegla din smak. Att dekorera detta utrymme är en möjlighet att leka med söta och nyckfulla element, så njut av processen och design ett plantskola som ger dig glädje.

Nursery Basics

Börja med att fråga dig själv vilken typ av känsla du vill att barnkammaren ska ha. Vill du vara livlig och lekfull? Lugn och lugnande? När du väl har bestämt atmosfären kommer den att informera om dina andra designval. Hur kommer du att använda rummet? Om det bara är för att sova och byta, eller kommer ditt barn också att använda det som en lekplats? Dessa faktorer påverkar också designen.

Barnhemsteman är roliga, men känn dig inte pressade att välja en. Och om du väljer ett tema, kom ihåg att varje designelement i rummet inte behöver passa eller referera till det. Tänk på barnkammartemat mer som ett inflytande än ett strikt direktiv. Det är också en bra idé att gå med könsneutrala plantskoletemaidéer – som resor eller bebisdjur – istället för att välja utseende som stereotyp associeras med tjejer eller pojkar.

När det gäller möbler behöver du självklart en spjälsäng och ett skötbord eller något som fungerar som en, som en låg byrå. En stol är också nyckeln för matning på sena kvällar. Känn dig inte pressad att gå med en viss typ av stol, som en segelflygplan eller en gungstol. Gå bara med det som är bekvämast för dig, även om det är en enkel fåtölj.

Om du har trägolv är en matta ett måste. Välj en plysch men ändå fast hög och se till att den är ordentligt förankrad. Även om du har heltäckningsmattor är en områdesmatta ett utmärkt sätt att definiera utrymmet och skapa ett mer skiktat utseende.

Fönsterbehandlingar är viktiga om du vill att ditt barn (och dig själv) ska sova. Gardiner hjälper till att blockera ljus, buller och drag, och de knyter också samman plantskolan. Om du vill ha ett extra lager av ljusfiltrering, lägg till rullskärmar.

Belysning är en annan viktig designfunktion. Sätt lampor på en dimmer eller få trevägslampor så att du kan kontrollera ljusnivån i rummet. Strängljus är ett charmigt sätt att lägga till omgivande ljus i plantskolan och ljuskronor ger en oväntad, elegant touch.

Könsneutrala barnkammare

Oavsett om ditt barns kön kommer att bli en överraskning eller om du bara inte vill ha en traditionell feminin eller maskulin design, är ett könsneutralt barnkammare ett alltmer populärt alternativ. I åratal var grönt och gult färgvalet, men nu är många könsneutrala plantskolor just det: neutrala. Mjuka gråtoner eller vita väggar ger en lugnande miljö och gör att du kan anpassa rummet med väggdekorationer och andra färger. Neutrala färger ger också en enklare övergång om du planerar att använda barnkammaren för framtida barn eller för när du överför utrymmet till ett mer vuxet sovrum.

Baby Girl Nursery Ideas

Att dekorera en flickas plantskola är ett tillfälle att experimentera med olika stilar. Försök till exempel med ett mer glansigt utseende med exklusiva element som ljuskronor, metalliska accenter och en fårskinnsmatta. Eller prova ett modernt eklektiskt utseende med en geometrisk lampa, möbler från mitten av århundradet och en livlig gallerivägg.

När det gäller att välja en färgpalett för en flickas plantskola, tänk bortom rosa. Traditionellt har rosa varit färgen för inredning av flickor, men att välja en cool neutral känns modernare och erbjuder mer flexibilitet med dekorering. Om du älskar rosa bör du naturligtvis använda den, men kanske prova den som en accent – inte den dominerande färgen. Och istället för en ljus nyans, välj en mjuk rodnadton.

Baby Boy Nursery Idéer

Plantskolor för pojkar behöver inte handla om sport eller lastbilar eller andra stereotypa maskulina teman. Gå istället för mer specifika dekorationsstilar, som ett rustikt utseende med återvunna trä accenter, lykta hänglampor och naturinspirerade väggdekaler. Eller gå efter en mer preppy känsla med gingham gardiner och en randig matta.

Om du vill införliva lite blått i plantskolan, men du kan uppdatera det klassiska valet genom att gå till en mer modern strategi, som en djup marinblå eller en gråblå. Du kan också välja en neutral väggfärg och blå accenter ihop med andra färger, som mintgrön.

Decor Aid gör det enkelt att designa en plantskola

Att vänta på ditt barns födelse kan vara en hektisk och stressig tid, speciellt när du lägger till renovering eller renovering av mixen. Låt Décor Aids inredningsarkitekter ta bort trycket och skapa en vacker plantskola för dig och ditt barn. Vårt heltidsinterna team av designerdekoratörer har många års utbildning och erfarenhet och kan hjälpa till i alla storlekar, oavsett om du skapar en plantskola för ditt första barn, uppdaterar en befintlig plantskola för ditt senaste tillskott eller omvandlar en hemmakontor eller gästrum i en plantskola. Låt oss hantera allt så att du kan fokusera på det som betyder mest: att ha en lycklig och frisk baby.

Pale Blue Nursery Design

Pink and Blue Girl Nursery

Modern plantskola

Modern Boys Nursery

Modern Grå Nursery Design

Modern Grey Nursery

Västra tema-plantskola

Västra plantskola med rävtema