Hur man förvandlar ditt rum

förvandla ditt rum ompositionera dina speglar

Vi har alla hört frasen ”Det finns ingen tid som nuet”, ett ordspråk som berömts av Ordspråksförfattaren John Trusler, och vi tycker att det ringer sant när man överväger om de ska modernisera det där. Om du funderar på det, varför inte agera på din instinkt.

Att förvandla ditt hem kan hjälpa dig att hålla dig organiserad, återintegrera inredningen du har glömt att du hade och till och med visat sig påverka ditt allmänna välbefinnande. Vissa av er kanske redan tänker, ”det är lättare sagt än gjort,” och naturligtvis kommer du inte att kunna omforma eller måla om hela ditt hem direkt. När det gäller att omforma till och med bara ett rum i ditt hus finns det många begränsningar som budgetar, plats och storlek, vilket begränsar ditt hems förbättringsmöjligheter. Men för dem som letar efter omedelbar inredningstillfredsställelse, utan att behöva oroa sig, har vi gett Décor Aids inredningsarkitekter i uppdrag att sammanställa en lista med designtips som kan hjälpa dig att helt förvandla ditt rum på 3 timmar.

Oväntad konstplacering

Oväntad konstplacering för att förvandla ditt rum

”Jag tror att konst är subjektiv. Därför är placeringen också. Vid utformning av en utrymme där vi kommer att placera konstverk, försöker jag nästan alltid presentera mina kunder för nya sätt att hänga upp sina konstverk, ”Alex- Decor Aid’s dekoratör.

Det finns traditionella regler för konstplacering, som att all konst bör vara 6-8 tum över möblerna i området. Liksom konst kan inredningen vara helt subjektiv. Därför kan ett hem med oväntad konstplacering fortfarande vara en viktig del av utmärkt inredningsdesign. Istället för att bryta ut ditt praktiska utjämningsverktyg, överväga att gå utanför normen och luta en enda bit eller en grupp målningar mot en vägg i rummet du stylar.

Du kan till och med försöka luta dem på din manteltopp. Konstplacering som denna kommer att ge både djup och mysterium till alla rum. Ha kul med detta tillvägagångssätt genom att prova olika arrangemang. Byt runt bitarna i olika formationer tills det känns helt rätt. Designtipsen tar inte längre än tre timmar om du inte äger massiva konstverk.

Hänga en matta

hänga en matta på en vägg för en ny kontaktpunkt

Varför hänga en matta på en vägg? Det finns för många goda skäl att lista dem alla. Kanske har du slut på golvytan eller vill skapa ett nytt utseende för ditt hem som inte tar mycket tid eller blir krångel.

”Accentmattor är bra kontaktpunkter när de hängs på en vägg kontra att de placeras på golvet i traditionell mening. De flesta kunder är glada när de förstår hur bra det kan runda ut ett rum”Decor Aid’s Maria T.

Mattor finns i olika färger, storlekar och texturer. Dessa alltför strukturerade mattor är perfekta för att bryta upp en annars platt vägg och kommer att skapa ett fantastiskt designuttalande. Mattor i färger som rött och orange kan vara subtila bakgrunder som lägger till färger i ett område i ditt hem, men som också ger värme. Medan mattor i svalare nyanser som blått, grönt eller lila kan hjälpa till att skapa en lugnande och fridfull atmosfär.

Bild via: Nazmiyal

Förvandla något gammalt till något nytt

förvandla något gammalt till något nytt

När du får lust att bli av med alla dina gamla möbler ska du stoppa dig själv och tänka på hur du kan återanvända föremål. Vilket tar oss till ett praktiskt tips för hemförbättring, vilket är att återanvända, återvinna och återanvända. Kontrollera allt passivt utrymme i ditt hem som vindar, garderober och källare, för du vet aldrig när du hittar mormors antika byrå som du kan förvandla till en elegant bänk. Denna dekoridé hjälper till att få tillbaka funktionaliteten till den glömda biten och samtidigt skapa en känsla av förnyelse som kommer att återspeglas i hela ditt utrymme, och det finns ingen anledning att bryta banken eller oroa dig för en budget.

”En gång hade jag en kund som inte ville dela med sig av sina äldre möbler. Så istället för att köpa all ny inredning kunde vi samarbeta och hitta nya sätt för henne att använda sina gamla bitar med ny funktionalitet ” Ali S.

Flytta dina möbler

flytta dina möbler för ett nytt tag

Precis som med att återanvända äldre inredningar är ett annat användbart inredningstips att flytta bitarna i ditt hem naturligt. Det kan vara lika enkelt som att byta ut de två fåtöljerna i ditt arbetsrum med kärleksstolen i ditt vardagsrum. När du funderar på att flytta möbler, fråga dig alltid om det finns en plats som skulle gynnas av den aktuella biten mer än den nuvarande platsen.

”Jag har genom erfarenhet lärt mig att vissa kunder är skeptiska till hur stor skillnad det är att flytta möbler. Men när de en gång såg hur fantastiskt deras vardagsrumsaccentmatta såg ut i deras nyligen målade gästsovrum var kunderna glada över att de litade på min instinkt att flytta mot att köpa alla nya speglar ” Decor Aids inredningsarkitekt Meg L.

Att flytta är utmärkt eftersom det hjälper till att använda de bitar du redan har istället för att spendera pengar på nya möbler som har samma funktion bara med ett annat utseende.

Lägg till nya textilier

lägg till nya textilier för att spela kontraster

Om du känner att det är dags att ge ditt hem ett nytt nytt utseende men inte vet hur mycket tid och resurser du kan ägna dig åt projektet, kan du överväga att lägga till nya textilier i din rumsomvandling.

”Jag arbetade en gång med ett par som ville att alla rum skulle komplimangera någon av de fyra årstiderna. Så jag köpte juveltonade accentkuddar, texturerade mattor och mysiga kastfiltar. De nya texturerna och nyanserna tillför färgstycken och hjälpte till att ge personlighet och djup i klientens hem. ” Maria T.

Nya textilier är fantastiska i rum med neutrala färgpaletter eller något utrymme som inte bara behöver färg utan även textur och mönster. Textilier som kast, mattor och filtar är prisvärda sätt att förvandla alla rum i ditt hem. Att lägga till nya textilier är ett tips som inredningsarkitekter använder när de arbetar med projekt med snäva tidsbegränsningar. Att lägga till nya textilier är enkelt en uppgift som kan ta ditt rum från tråkigt och endimensionellt till ett utrymme fullt av personlighet, färg och elegant stil.

Flytta dina speglar

omplacera dina speglar för en djup känsla

Liksom oväntad konstplacering inser de flesta inte att de flesta speglar ska luta sig mot en vägg kontra att hängas i traditionell mening.

”Jag älskar att leka med speglar när jag dekorerar en kunds hem. Jag säger alltid mina klienter att se speglar som dekorativa fönster som kommer att fånga ljus och ge en känsla djup till ett rum ” David G.

Att omplacera speglarna i ditt hem är en annan designidé för att förvandla ditt rum som du kan slutföra på några timmar. Att spela med speglarnas position i ditt hem ger dig variationer i reflekterat ljus och djupkänsla beroende på avståndet från dörrar och fönster. En annan snabb och enkel designidé att tänka på när du placerar din spegel på nytt är att följa Feng Shui regler. Denna östra filosofi hjälper dig att balansera ditt hems energi genom att följa specifika regler för dekorplacering. Oavsett vilken placeringsregler du håller med, kommer ditt utrymme säkert att ha en känsla av nyhet på så lite som tre timmar.