Hur man tar konst in i hemmet

Svart & vit bildram för gallerivägg

Ingen vill att deras hem ska kännas som ett museum, men några bitar av inramad konst kan ge nödvändig känsla till tomma väggar. Oavsett om du lägger till en konversationsbit, visar ett personligt uttalande eller letar efter ett tillfälle att skryta om den ena konsthistorikursen du gick på college, är att föra konst till hemmet ett säkert sätt att lägga till en smakfull kreativitet.

Bild via HGTV

Bli inramad

svart ram modern vägg

Använd aldrig tummen eller push-pins för att visa din växande samling. Ramar får professionell och amatörkonst att se bättre ut i ditt hem. Om du har små som springer runt, rama in några av deras mästerverk och se om dina gäster kan se skillnaden mellan deras konst och en proffs.

Bild via Houzz

Bli organiserad

vit rutram bildram

Ordna dina ramar i ett symmetriskt rutnät eller rad för ett polerat sätt att markera din favoritserie med utskrifter eller fotografier.

Bild via ram 4-design

Off the Grid

galleri vägg vit modern

Eller för att få ett mer bohemiskt utseende, kurera en gallervägg med eklektiska bilder och ramar. Börja med en eller två större bitar i mitten av väggen och fyll i de omgivande utrymmena med mindre bilder. Bara att använda svarta eller vita ramar säkerställer att detta slumpmässiga utseende inte går ur hand.

Bild via HGTV

Museumskvalitetsstycken

tryckprocess minimal konst affisch

Om din budget inte riktigt tar dig in genom Christies eller Sotheby’s finns det fortfarande en uppsjö av online-alternativ som har kommande artister, för mycket mindre pengar än det kostar att köpa en av dessa ballonghundskulpturer. Kolla in utskriftsprocessen för minimalistiska återgivningar av dina favoritkonsertaffischer, eller gå över till Saatchi Art online för originaltryck och målningar.

Bild via utskriftsprocess

Konst på oväntade platser

trapphus konst bildram

Utöver den uppenbara placeringen av konst ovanför din soffa eller säng i vardagsrummet, kan väl vald konst i trapphus och entréer lägga till ett mått av konstnärlig glans till annars tråkiga vinklar.

Bild via hemdesign och inredning