Hur man väljer badrumsplattor

hur man väljer de perfekta badrumsplattorna

Genom historien har människor kaklat sina badrumsgolv. Men idag hittar många nya och innovativa sätt att utforma en interiör med kakel. Du är förmodligen bekant med några typer av kakel, som keramik, porslin och marmor, men när du har upptäckt det stora utbudet av former, material och mönster som finns kan du känna dig överväldigad. De olika alternativen kan göra att ditt badrum renoveras verkar som en skrämmande uppgift, men Decor Aids inredningsarkitekter är här för att ge sina expertråd i veckans inredningsguide, som hjälper dig att välja de perfekta badrumsplattorna.

Materialen:

Alla letar efter brickor som ser bra ut, det är givet. Glöm inte att du också bör välja din kakel baserat på hållbarhet, kakelhårdhet, porositet och installation. Som du förmodligen kan gissa skiljer sig varje kakelvariation från varandra, så det är bäst att känna till alla dina alternativ och sedan välja rätt beroende på din budget, badrumslayout och övergripande önskade badrumsstil. Vi har grupperat brickor i tre huvudtyper: glas, natur och keramik, läs vidare för att lära dig vilka som fungerar bäst för ditt inrednings projekt.

Glas

badrum-glas-plattor

En typ av mosaikplattor, glasplattor har använts i byggnader och hem genom historien, med anor från det bysantinska riket, och har bibehållit sin popularitet. På grund av sin brist på porositet är glasplattor helt vattentäta, vilket gör det till ett perfekt val för badrum. Dessa brickor är utmärkta för att lägga till färgstycken och kan färgas i en mängd olika färgvariationer. Med glasplattor behöver du inte oroa dig för blekning eller missfärgning, glaspannor behåller lätt sin färg i flera år. Dessa brickor är perfekta för dem som vill tillföra charm och personlighet till sitt hems badrum.

Bild via: N. Natur

Naturlig

badrum naturliga plattor

Naturliga plattor används i både bostadshus och kommersiella byggnader. Skuren från jorden, detta gör naturliga plattor tillförlitliga, elastiska och tål repor. Dessa plattor kommer dock att vara mer porösa än glas eller keramiska plattor. Naturliga plattor erbjuder ett unikt alternativ på grund av att inga två stenar ser exakt ut. Dessa plattor är praktiska och har en lång livslängd såvida du inte gillar att klippa bort stenar! Om du vill vara miljövänlig och tekniskt kunnig är naturliga plattor bra ledare och att placera dem ovanför golvvärmesystem hjälper till att sänka din totala uppvärmningskostnad. Globalt är naturliga plattor perfekt för dem som vill lägga till lite lyx och natur i sin hemdesign.

Bild via: UK Tiles Direct

Keramisk

badrums keramiska plattor

Allt tillverkat av lera, det finns olika typer av keramiska plattor, såsom porslin, terrakotta, glaserade och oglaserade. Keramiska plattor är både praktiska och visuellt tilltalande. Liksom glasplattor kommer keramiska plattor i en mängd olika färger och mönster, samtidigt som de fortfarande är överkomliga. Keramiska plattor blir starka och hållbara när de har glaserats. Efter glasering är de mindre benägna att fläcka vid kontinuerlig kontakt med vatten. Keramik som porslin är utmärkt för att de tappar eftertiden genom eldfasen. Keramiska plattor passar perfekt med dem som vill uppnå en prisvärd men ändå elegant badrumsdesign för sitt hem.

Bild via: Digs Digs

Former och mönster

När du väl har bestämt dig för vilken typ av kakelmaterial du vill ha i ditt badrum bör du tänka på kakelstorlekar och mönster. Därefter måste du bestämma var exakt du vill att brickan ska placeras. Detta kommer garanterat att hjälpa dig att begränsa till åtminstone några storlekar som ska fungera. Oregelbundna badrumsplattformar kan hjälpa till att skapa ett fantastiskt och distinkt utseende. Dessa former kommer emellertid att vara mer utmanande att installera jämfört med de vanliga brickformerna. Du vill beställa provplattor för att vara säker på att plattorna fungerar bra i ditt badrum.

Plankekakel

badrumsplankplatta

Med all den nya tekniken för badrumsplattetryck är plankakel en ny känsla för de vanliga rektangulära plattorna. Denna nya teknik möjliggör också tryckta mönster på keramiska plattor. En populär trend är att använda plankakel som liknar träplankor eller stenar. Vanligtvis mindre än egentligen träplankor väljer de flesta att placera plankakel i detaljerade mönster som sillben för att lura kräsna ögon.

Bild via: Anston Architectural / Dan Gayfer Design

Subway Tile

badrum tunnelbana kakel

Du har inte bara troligtvis hört talas om tunnelbana, men jag är säker på att du har sett dem tidigare. Enkla, mångsidiga och eleganta, dessa badrumsplattor fick sitt namn från att en gång kantade väggarna i New York City tunnelbanestationer. Dessa plattor finns i olika storlekar, och de flesta designers använder tunnelbanor i bakplattor i kök och badrum, men de kan vara ganska eleganta när de används som golvplattor.

Bild via: Best of Décor Aid Master Bathrooms

Mosaik kakel

badrumsmosaikplattor

Bundet till den antika världen och vanligtvis gjord av glas. Du kan dock hitta mosaikplattor gjorda av material som natursten och keramik. Mindre än både plattor och tunnelbanor, de små dimensionerna av mosaikplattor gör dessa plattor mångsidiga, varför de kan skapa en rad olika mönster. Mosaiker är ett utmärkt sätt att få textur i ditt interiör eftersom storleken gör injekteringslinjerna mer framträdande än din vanliga fyrkantiga kakel.

Bild via: Pinterest

Penny Tile

badrumspennor

Den exakta motsatsen till de traditionella fyrkantiga brickorna är cirkulära plattor som har blivit populära inom inredning de senaste åren. Finns i olika ytbehandlingar och tillverkas i alla tre kakelmaterialen. Även om det är mindre än den genomsnittliga fyrkantiga plattan, kräver dessa öre-liknande badrumsplattor lite mer arbete, men som mosaikplattor integrerar konsistensen i ditt utrymme. Penny-brickor fungerar bra i badrum på grund av sin halksäkra natur.

Bild via: Pinterest

Installation

badrum marmor kakel

När du vill hitta den perfekta plattan för ditt hems badrum, vill du titta på installationsprocessen av varje typ. Installationen kommer att vara en faktor i beslutsprocessen och kommer också att avgöra om du behöver professionell hjälp eller inte. Plattor som sten behöver inte nödvändigtvis installeras med injekteringsbruk, men keramiska plattor behöver injekteringsbruk. Om du går med glasplattor, vill du hitta de som är förmonterade på ett bakre nät; Omonterat glas tar lite längre tid att installera.

Beroende på färgscheman i ditt badrum, med både glas och keramik, vill du använda injekteringsbruk i jordfärger eller mörkare färger, detta hjälper till att blanda smuts. Du kommer att behöva rengöra ljusare färgfärg nästan dagligen. Om du är osäker, gå alltid till en professionell, det är bättre att få hjälp innan du installerar och undviker kostnaden för att ta bort felaktigt installerade plattor och sedan installera om dem. Om du är osäker på dina installationsfärdigheter garanterar samarbetet med ett inredningsföretag som Decor Aid professionella resultat och en övergripande design-upplevelse för hela projektet.

Bild via: Inredningsdesign