Hur man väljer köksskåp

hur man väljer köksskåp

När det gäller planering och design av ett kök kan du bli förvånad när du ser hur mycket en investering köksskåp kan vara. Köksskåp är en av de dyraste funktionerna i ditt kök, du vill välja väl första gången. Men hur väljer man köksskåp?

När du väljer rätt borde dina köksskåp klara tidens kvalitet, i kvalitet och stil. Med så mycket ridning på rätt köksskåp har vi skapat en omfattande guide med råd om hur du väljer köksskåp som slaktats från våra renoveringsexperter och inredningsarkitekter.

Vilka är dina alternativ?

köksskåp idéer

För att hålla det enkelt har du tre alternativ när du väljer köksskåp; lager, semi-anpassade och anpassade skåp. Men vad betyder det? Lagerskåp är färdiga och de säljs precis så i butikerna, det kan betyda att de är förmonterade eller att de behöver monteras hemma.

Halvanpassade köksskåp ger dig fler alternativ när det gäller stil och konfiguration av dina skåp, vilket ger dig möjlighet till en mer exakt passform i ditt kök. Skräddarsydda köksskåp är helt skräddarsydda för ditt kök, vilket betyder att himlen är gränsen när det gäller design och utformning av ditt kök.

Vilka är för- och nackdelarna?

hur man väljer köksskåp

Stock: lager köksskåp kommer alltid att vara billigast; de kommer som de är och det finns begränsade alternativ, vilket håller priset nere, men tänk på att pris och kvalitet kan variera enormt från intervall till sortiment. Det här är perfekt om du har ett kök i standardstorlek som passar skåp i standardstorlek eller om du har en budget.

Du kommer att vara begränsad när det gäller stil, design och färg och du kanske inte kan passa ditt drömkök från lager. Skåputbudet ökar dock ständigt, så det finns mer val och tillgänglighet än tidigare. Lagerskåp är också bra om du vill gå iväg med ett helt nytt kök utan att vänta. Vissa kan gås ut ur butiken och andra tar bara ett par dagar att leverera.

Halvanpassad: det här är vägen att gå om du vill ha det bästa av två världar. Även om det vanligtvis är dyrare än lager, är semi-custom inte så dyrt som en anpassad köksdesign och du får fler alternativ med färger och stil. Du kan få en bättre passform för ditt kök på detta sätt (bra om ditt kök är en besvärlig form) och du får en skräddarsydd designtjänst, där någon kommer att mäta dig hemma och gå igenom olika mönster och idéer med dig.

Halvanpassade optioner tar lite längre tid att leverera än aktieoptioner, men inget som väntan på veckor eller månader du måste göra om du väljer anpassade skåp.

Beställnings: om du är ute efter det perfekta enastående köket finns det bara ett sätt att gå, och det är vanligt. Du har en högre nivå av val med anpassade skåp som du inte får någon annanstans, men det kostar ett pris. En uppsättning anpassade köksskåp är säkerligen en stor investering, så var beredd när du får det offertet, och det kan också ta lång tid att skapa och leverera.

Med detta sagt kommer du att få ditt drömkök. Du får den perfekta passformen, den perfekta färgen, den perfekta stilen och den perfekta designen. Det kommer att finnas någon som hjälper dig längs varje steg på vägen, från mätning till val av färger, apparater, armaturer, funktioner och inredning och allt annat du kan tänka dig.

Vad letar du efter?

vackra köksskåp

Om du inte har spenderat mycket tid runt köksskåp kan det vara svårt att veta var skillnaden ligger i kvalitet från skåp till skåp.

Inga luckor

Med det menar vi att du inte ska kunna se någon av enheten bakom luckorna mellan dörrarna. Dörrarna ska passa perfekt och det bör inte finnas några ovanliga utrymmen.

Snygga ändpaneler

Det finns inget värre än en kökspanel som inte överensstämmer med resten av ditt kök. En ändpanel av dålig kvalitet kan ha en helt annan färg än dina köksskåp, som aldrig ser bra ut.

Kvalitetshyllor och paneler

Leta efter tjocka hyllor och paneler på dina skåp – du vill att de ska vara 1 till 2 cm tjocka, så du kan vara säker på att de inte kommer att böjas eller förskjutas när du fyller dem.

Snygga leder

Du vill inte se några röriga leder eller något mindre än perfekt när du väljer köksskåp. Alla fogar ska vara perfekta, och du bör knappt märka att du öppnar skåpdörrarna.

Robusta lådor

Om något kommer att misslyckas kommer det att vara lådorna. Lådor tar mest påfrestningar och är mer benägna att slita än en dörr. Se till att lådorna är hållbara – det här är nog det viktigaste när du lär dig hur du väljer köksskåp.

På en stram budget?

inspiration för köksskåp

Om du inte har mycket pengar att spara och dina köksskåp behöver ett re-vamp, kan detta vara ett riktigt skrämmande perspektiv. Det finns några saker du kan göra som kostar mindre än en ny uppsättning köksskåp, som ser fantastiska ut.

Byt ut dörrarna:

Köksskåp och dörrar är ofta i standardstorlekar, vilket innebär att de enskilda sektionerna kan bytas ut ganska enkelt. Om du är nöjd med utformningen och utformningen av ditt kök kan du lämna benen som den är och byta ut dörrarna.

Se till att du väljer dörrar som passar ramen (mät och mät igen) och du kan byta dem relativt enkelt – så länge du har några verktyg och lite tålamod. Byte av dörrar kan helt ändra utseendet på ditt kök utan att det kostar en förmögenhet.

Montera själv:

Att montera dina skåp / kök själv är ett bra sätt att spara på bekostnad av en dyr köksredskap. Lagerkökenheter är ofta relativt lätta att montera, så länge du har någon aning om vad du gör.

Tror inte att du kommer att få detta gjort på en dag om det inte är något du gör hela tiden; var beredd att gå några dagar utan ett fullt fungerande kök.

Måla dörrarna:

Om du sitter fast för kontanter men inte orkar titta på dina köksskåp längre, vad sägs om ett nytt lager färg? Att måla dina skåpdörrar är ett billigt sätt att återuppliva ditt kök. plus, du kan få dem exakt den färg du vill ha.

Spraymålning är det bästa sättet att få en jämn finish utan penseldrag, och om du kan förlänga din budget kommer du inte ångra det.

Bilder via Pinterest