Husdjursvänlig heminredning

Bulldog på grå soffa

Din nya valp kan vara så bedårande att han har tusentals följare på Instagram. Men hur söt är han när han kasta över hela soffan? Vad sägs om när din katt kliar din favoritfåtölj?

Oroa dig inte – att ha ett husdjur och ha ett vackert hem är inte ömsesidigt exklusiva.

Men kom ihåg att olyckor kommer så att du inte kan vara för dyrbar för någonting. (Om du gör det är det kanske inte rätt beslut att äga ett husdjur.) Nyckeln är att designa ditt hem med husdjursvänliga ytor och tyger för att minimera skador och minska din rengöringstid. Våra designers älskar heminredning lika mycket som de älskar sina husdjur, så de skisserade de föremål som du bör tänka på och de du bör undvika när du renoverar ett hem eller renoverar en hyra. Så håll dessa tips i åtanke för att undvika att göra ett dyrt misstag.

Mattor

golden retriever på shag matta blå vardagsrum

Områdets mattor är perfekta för att definiera utrymmen och få dem att dyka upp. Tyvärr kan de lätt täckas av smuts, päls och mycket, mycket värre. Håll också objekten på golvet till ett minimum. Det kan till exempel se ut som att luta konstverk mot väggen, men om du inte regelbundet dammar dessa områden kan de vara magneter för damm och hår. Det kan också vara en frestande plats för hundar att markera, om du vet vad vi menar.

Gör: Välj tuffa tyger som tål tung användning.

Områdemattor gjorda av tyger som sisal, siden och ull är solida val för husdjursägare eftersom de är robusta och kan rengöras. Mattor med mönster och färger kan också hjälpa till att maska ​​bort och ljusa fläckar.

Inte: Välj material som fläckar lätt.

Undvik mattor i tyger som viskos, rayon, konstsilke (som är en förkortning för ”konstgjord” och inte ”konstig” eller ”konstnärlig”, om du undrar). Dessa mattor kan vara underbara, men överlag är de för känsliga för att klara livet med ett husdjur.

Bild via Country Living

Golv

vit kök trägolv hund

Alla hårda golv kommer naturligtvis att vara mer förlåtande för husdjur än textilier, men det finns några andra saker du kan göra för att hålla saker så rena som möjligt. Använd till exempel en golvdamm på ditt hårda golv några gånger i veckan, eller varje dag om din hund eller katt är en allvarlig skjulare.

Gör: Plocka golv som tål repor och fukt.

Kakel är ett bra golvalternativ för husdjursägare, men du vill nog inte ha det i varje enskilt rum. Testa i så fall förseglat lövträ eller syntetiskt trä, som är hållbart och billigare än lövträ.

Gör inte: Välj lätt mattor om det kommer att göra dig galen.

Vägg-till-vägg-mattor är OK, men det är uppenbarligen svårare att rengöra än kakel eller trä, och ljusa färger kommer särskilt att visa fläckar lättare. Se till att försegla mattan för att undvika fläckar och spara dig besväret om du kommer att besätta över att hålla en vit matta orörd.

Bild via Architectural Digest

Klädsel

bulldoggrå sektionella ljusa kuddar

Även om du inte tillåter dina hundar eller katter på möblerna (och du faktiskt tror att de inte hoppar upp dit den andra du lämnar för jobbet), på något sätt verkar husdjurshår hamna överallt. Överallt. Och om de får fritt styre på dina möbler, kan klädseln ta ett slag från smutsiga tassar och vassa klor.

Gör: Välj tyger som tål fläckar.

Överväg att ta om din soffa eller stolar i inomhus- / utomhustyger, som kan tåla ofta utan att känna dig hård eller repig. Tyger av kommersiell kvalitet är ett annat bra alternativ eftersom de är gjorda för hög trafik. Läder är ett annat hållbart alternativ, och du kan bara torka bort djurhår. Men se till att välja en med en mer patina, vilket hjälper till att kamouflera repmärken.

Gör inte: Köp möbler i tyger som fångar sällskapsdjur eller lätt repas.

Vissa tyger, som sammet och bouclé, verkar som pälsmagneter. Och när pälsen är där kan det kännas omöjligt att ta bort. Undvik känsliga läder med släta, jämna ytor. En felaktig klo kunde förvandla den från uttalande till specialförsäljning för gårdsförsäljning.

Bild via Gala Darling