Idéer för badrumsplattor

Har du funderat på att renovera ditt badrum men kämpar för att välja badrumsplattor? Letar du efter inspiration? Tro oss, vi vet att det kan vara svårt att bestämma dig för vilken riktning du ska gå. Lyckligtvis vände vi oss till Décor Aid inredningsarkitekter för att komma med 17 badrumsplattor för att överväga ett badrum och backsplash-uppdatering.

Oavsett om du letar efter badrumsgolvkakelidéer eller badrumsplattor för väggarna, var inte rädd; vi har en massa felsäkra idéer som kommer att se fantastiska ut i ditt badrum. 

Kammussla / skalplattor

skulpterade badrumsplattor idéer

Dessa är super söta och ger alla badrum en medelhavsstämning. De finns i alla möjliga färger, och du kan gå från ett djärvt och livfullt utseende till diskret och sofistikerad.

Om du väljer en djärv färg väljer du bara en vägg eftersom de kan vara överväldigande – de skulle dock se bra ut i duschen eller runt badet.

Retro färger

levande retro badrumsplattor designidéer

Rosa, blues och greener tillsammans med uttalande svarta kantstenar dyker upp överallt för tillfället. Retro nyanser ser underbara ut och de lyser upp vad som kan vara ett tråkigt utrymme, om du låter det vara.

De flesta av dessa badrumsplattformar är gjorda med svarta kanter för att knyta ihop allt men kan lätt tändas med vita kanter istället för något mindre starkt.

Vertikala badrumsplattor

vertikala badrumsplattor idéer

Precis som när du närmar dig att dekorera eller utforma ett rum i ditt hem, lönar det sig ibland att tänka ur lådan för något som verkligen är förvånande och spektakulärt. Och detsamma kan sägas för geniala badrumsplattformar.

Genom att gå mot spannmålen i badrummet som visas ovan, löste den smarta designern med ansvar kreativt problem ett genialt nytt tillvägagångssätt för kakelplacering som säkert var överkomligt. För dina egna anmärkningsvärda badrumsplattor, överväg nya sätt att placera och installera som är enkla. Enkelt – att vara nyckeln här. Eftersom det inte finns något behov av att bli för snygg eller experimentell, kom med dina egna nya metoder för installation av plattor som inte är för förvirrande eller obefogade, så att de tål tidens test.

Kaklade accentväggar

Återigen, när det gäller uttalande-badrumsplattor, kan placering vara nyckeln. Vi älskar hur de grafiska kontrasterande pennorna bara sparades för backplash accentväggar (där kakel verkligen behövs) snarare än att helt täcka varje yta.

Om designern som insåg att rummet ovan inte var tillräckligt smart, genom att helt täcka en eller alla väggarna som visas här, skulle rummet se mindre och mindre ljusare ut. Istället, genom att spara grafisk sida vid sida för bara två väggar, ser badrummet ut, det är unikt och i slutändan lysande planerat. Samma sak kan sägas för hur golv närmade sig. Genom att spara badrumsgolvkakelidéer för bara den flis som omger badkaret verkar rummet mycket mer visuellt intressant. Dessutom får ögat hemma på hur fantastiskt utseende de valda brickorna är snarare än att glänsa över dem.

Speglade väggar

speglade badrumsplattor idéer

Vi har sagt det tidigare och vi säger det igen; speglar är det bästa, billigaste sättet att få rum att känna sig omedelbart glamorösa, ljusare, större och dyrare.

Och när det gäller idéer till badrumsplattor som ser ut som om de var värda en rejäl investering, är speglade plattor ett effektivt, stämningsförbättrande sätt att göra just det. Men det bästa med speglade badrumsdesignidéer? De ger dig så mycket mer möjlighet att dubbelkontrollera ditt hår, kläder och smink – var bara säker på att din belysning är på hög nivå och inte för slipande, eftersom de kan hindra dig från att aldrig vilja lämna huset om din belysning är glatt eller klinisk.

Terrazzo Walls

terrazzo badrumsplattor idéer

Hämtad från den frodiga moderna eran från mitten av århundradet bara för att återfå popularitet under Memphis Design-bommen på 80-talet, medan den helt tappade greppet under 90-talets minimalistiska högtid, var Terrazzo-finish, funktioner och fixturer raseri under hela den internationella designutställningen på senare tid.

Men varför kommer inredningsarkitekter, arkitekter och renoveringsexperter att komma tillbaka till det här tidlösa materialet. Till att börja med gör Terrazzo-ytorna smarta badrumsplattor eftersom de låter dig injicera färger i hela rummet medan du döljer vardagliga fläckar och liknande. Plus, uppriktigt sagt, när det gäller design för alltid eleganta badrumsplattor, finns det inget annat material som är lika relativt billigt och uthålligt. Välj en annan takt och överväga intressanta sätt att ta med Terrazzo in i ditt badrum, från golv till väggar till tillbehör, ha kul med denna popkonst framkallande, färgglatt fräckade alternativ som är full av liv.

Mönstrade badrumsplattor

mönstrade badrumsplattor idéer

När det gäller minnesvärda badrumsplattor i ett så litet utrymme som oftast är reserverat för praktisk och lite annat, lönar det sig ibland att bli djärv när och var du kan.

Med detta sagt, när vi överväger idéer för badrumsgolv, föreslår våra inredningsarkitekter att hålla resten av rummet minimalt så att det förblir lätt i ögat. Det fantastiska med mönstrade klinkergolv är att medan de lånar ditt badrum avundsvärt stil och oväntade utskrifter och färger för att starta, arbetar de också för att dölja vardagliga fläckar i ett annars högt trafikerat område. Något helt vitt eller heltäckningsgolv skulle faktiskt fungera för att betona. Mindre städning? Alltid en go!

Maskulin kant

inspirerande badrumsplattor

Enkelheten i robusta badrumsdesignidéer ser ganska tilltalande ut tack vare deras tidlöshet. Med grå nyanser med starkt har badrum gått från att vara ett traditionellt feminint utrymme till något mer könsneutralt.

Team vita plattor med mörk injekteringsbruk och grå väggfärg, eller mörkblå plattor med vita väggar. Ditching av orkidéer och blekrosa handdukar är allt ilska för tillfället – vilket ger plats för ett mer subtilt, men lika avslappnande utrymme utan krusiduller.

Sexhörningar

moderna geometriska badrumsplattor

Sexkantiga badrumsplattor idéer är underbara, och vi menar inte bara de små sexkantiga mosaikplattorna. Dagens sexhörningar har blivit större i skala. De ger en riktigt cool bikupestämning och ser bra ut i vita eller lugna färger.

Varför inte lysa upp en vit vägg med sexkantiga plattor i olika färger utspridda? Du kan till och med bryta från traditionella badrumsplattor och gå till några gula och röda för en riktigt djärv design.

Mattor

badrumsplattor trender

Nej, vi menar inte mattor som du skulle placera på ett kontor, vi menar badrumsgolvplattor som är gjorda för att se ut som matta. Detta innebär inga fler ramar och noga golvplattor för ett lika fantastiskt utseende. Du kan göra hela golvet så här, eller gå till sektioner för badkarstorlek utanför duschen eller framför diskbänken.

Dessa badrumsgolvsidéer ger en hemtrevlig och bekväm känsla till ett utrymme som annars kan vara lite kliniskt. De är livfulla och färgglada och fungerar för alla badrum, vare sig det är stort eller litet.

Chevrons

Chevron badrumsplattor idéer

Finns det ett rum du inte kan ha chevroner i? Det enkla svaret är nej! Du kunde inte ha en lista med badrumsdesignidéer och inte ta med chevroner. Det fina med chevrons är att de antingen kan vara djärva eller subtila. Layout långa rektangulära plattor av samma färg i en chevron design för ett förhöjt utseende, antingen på golvet eller på väggarna.

För något mer äventyrligt, välj brickor i kontrasterande färger och åk till stan med det chevronmönstret över väggarna.

Djärva ränder

randiga hotellbadrumsdesignidéer

Att introducera en djärv rand i dina badrumsplattformar är ett coolt sätt att påverka. Eftersom ränder gör ett stort uttalande, begränsa din randiga kakel design till ett område i badrummet.

Detta ser särskilt coolt ut i duschen – djärva svarta och vita ränder löper lodrätt längs baksidan av din dusch eller några ljusa och livliga kontrasterande färger fungerar riktigt bra här, tillsammans med vanliga plattor i resten av ditt badrum.

Spegelramplattor

eklektisk stil badrum design

Inrama din spegel eller speglar med badrumsplattor är ett smart sätt att skapa en förhöjd funktion utan att den är för hög. Om du inte gillar ljusa färger men ändå vill skapa en kontaktpunkt i ditt badrum – så ser det ut för dig.

Gör en kant av små grå, svarta eller vita brickor för att inrama dina speglar. Detta är ett enkelt elegant sätt att skapa en anpassad funktion som inte bryter banken.

Marockanska vibbar

marockanska badrumsplattor idéer

Marockanska plattor är alltid exotiska och färgglada, vilket gör dem till ett utmärkt komplement till ditt badrum för både golv- och väggplattor. Om du vill känna att du ska på semester varje gång du går i duschen är det här den perfekta designidén.

Kakel din dusch eller badkar med dessa eller väggen bakom din spegel.

Subway Tiles

randiga badrumsplattor idéer

Badrumsplattformar med tunnelbana är alltid i stil. Retro och industriella, dessa plattor gör ett tråkigt badrum intressant. Med sin blanka yta gör de perfekta väggplattor och ser otroliga ut med en kontrastfärgad injekteringsbruk.

Ombre-effekt

grå badrumsplattor idéer

Detta ser bra ut i duschen eller i ett pulverrum, börjar med en mörk färg och bleknar till vitt eller tvärtom. Att använda små brickor är det rätta sättet att uppnå detta – de små mosaikplattorna fungerar bäst.

Ta dig tid att lägga ut brickorna exakt hur du vill att de ska skapa den perfekta ombreeffekten. Av alla badrumsplattans idéer på den här listan tar den här det mesta arbetet säkert, men det är väl värt det.  

Svartvitt golv

små badrumsplattor idéer

När idéer till badrumsgolvplattor går är det här en klassiker, men låt dig inte lura att det är enkelt. Svarta och vita golvplattor ser lysande ut, antingen i ett litet eller stort utrymme.

Det finns arrangemang med massor av vitt utrymme och laster med en större dominans av svart kakel. Oavsett vad du går för kommer ditt golv att se bra ut.  

Allt vitt allt

vita badrumsplattor idéer

Var inte undan för alla vita badrumsplattor. Alla vita badrum kan se väldigt elegant ut utan att se kliniska ut. de ser särskilt vackra ut med koppar- eller bronsbeslag, kranar och duschmunstycken (vilket ger ditt badrum en sann lyx).

Ljus upp ett helt vitt badrum med färgglada handdukar och tillbehör om du är orolig för att det ser för vitt ut. Alla vita badrumsidéer är också bra om du har ett litet badrum – eftersom inte alla har ett stort badrum att arbeta med. Vit öppnar ditt rum och hjälper det att se större ut.

Polerad finish

marmor badrum kakel idéer

Polerade badrumsplattor ses inte ofta utanför spa och exklusiva hotell, men det betyder inte att du inte kan ha dem i ditt badrum hemma. Små badrumsplattéidéer gör att ditt badrum ser så lyxigt ut att du inte kan låta bli att koppla av där.

Välj alla vita badrumsplattor för en lugnande atmosfär eller introducera ett grått eller blått golv för att få ditt rum att dyka upp.

Träeffektplattor

rustika badrumsplattor idéer

Träeffektplattor är perfekta för design på badrumsplattor om du inte gillar utseendet på traditionella badrumsplattor. Du får fortfarande kakelens robusthet och vattentätning, men med ett trägolvutseende.

Äkta trägolv kan vara opraktiskt i ett badrum, särskilt med alla våta fötter – men detta ger dig det bästa från två världar.

Mala pasteller

retro badrumsplattor idéer

Om du är ute efter mysiga och avslappnande badrumsplattformar, involvera några pasteller. Tänk gula, rosa, blå, gröna och lila. Dessa behöver inte fungera över en hel vägg, men gör dem till en kontaktpunkt – vare sig det är en kant eller ett visst område kaklat.

Pastellbrickor skriker retro och är ett utmärkt sätt att introducera färg i ditt utrymme utan att det är överväldigande.

Ojämnt och levande

moderna badrumsplattor idéer

Behöver du badrumsplattor för små badrum? Det kan vara djärvt, men varför inte använda färg explosivt i ditt badrum och bli galen med dina badrumsplattformar? Blanda och matcha olika färger, mönster och storlekar för riktigt inspirerande badrumsplattformar.

Färg är nyckeln. Begränsa dig inte till bara väggarna heller – idéer på golvplattor på badrum kan också vara upptagna och djärva.

Bilder via Pinterest