Idéer för headboard

Eftersom sängen är den naturliga kontaktpunkten för alla sovrumsviter, bör du välja en sänggavel matcha en som passar din befintliga inredning och samtidigt ge ditt sovrum ett nytt, uppdaterat utseende. Om du köper huvudgavel ensam ser sängen öppnare ut. Det finns många stilar och typer att välja mellan. Den här artikeln förklarar vad du ska leta efter när du handlar.

När du köper ett huvudgavel, se till att det matchar din befintliga sängram eller storleken på den madrass du vill köpa. En dubbelsäng kräver huvudgavel och så vidare. Vissa tillverkare erbjuder dock sänggavlar som kan användas för sängar i full storlek eller queen size eller för queen size-sängar och king size-sängar. Om du köper en madrass som är lämplig för olika madrassstorlekar, måste du ta hänsyn till att ett litet gap skapas.

Tänk på hur mycket golv och lagringsutrymme som finns tillgängligt. Om ditt sovrum är mindre, bör du köpa en sänggavel för en bokhylla eller en säng med dold lagringsutrymme. Dessutom behöver de inte bara hålla böcker. Hyllorna kan innehålla föremål som normalt använder ett sängbord, vilket inte kräver mer än ett sängbord och får rummet att se större ut.

Vi tenderar att betrakta de flesta sovrumsmöbler som neutrala, men att välja fel huvudgavelfärg kan vara oförenligt med ditt befintliga färgschema. Så du behöver inte måla om ditt rum eller köpa nya gardiner, se till att ditt nya huvudgavel passar in i rumets nuvarande färger.

Huvudgavlan sätter tonen i ditt sovrum. För en avslappnad och bekväm look, välj en stil med rena linjer, öppna lameller eller mjuka kurvor i en lätt eller medelhög träfinish. Välj en asymmetrisk eller geometrisk metall för ett modernt utseende. Moderna och moderna stilar kännetecknas av användningen av ljusa ytor, ljusa till medelhöga träslag som ask, tall och ek, metaller och material från rymdåldern.

Ett traditionellt huvudgavel är vanligtvis tillverkat av trä eller en kombination av trä och metall.
Ju högre huvudgavel, desto mer domineras rummet av ett blickfång. Detta gäller särskilt om det har inlägg eller har en viss stil, t.ex. B. den slingrande släden. Traditionella headboards täcker ett brett spektrum av perioder, men kännetecknas vanligtvis av ristningar, blad- eller rullmotiv och stiliserade arkitektoniska detaljer såsom utsmyckade lister.

När du väljer en stil bör du tänka på de aktuella delarna i din sovrumssvit såväl som dina personliga preferenser och vad som får dig att må bra. Oavsett om du väljer traditionell, landsbygd, modern, modern eller traditionell, bör höjden och storleken på huvudgaveln inte bara matcha storleken på sovrummet, utan också motsvara headboard-stilen.

Ovanstående är en allmän riktlinje för att välja det perfekta headboardet för din sovrumssvit. Med detta i åtanke bör du ha alla verktyg du behöver för att fatta ett informerat beslut om nästa köp för en rubrik.