Idéer för källargolv

Moderna källargolvidéer

Om det är dags att uppdatera din källare eller om du precis ska genomgå en helt ny källarrenovering, bör idéer om källargolv vara högst upp på listan. Men varför börja med golv? Du kanske inte inser detta, men golv bör ses som en grundläggande utgångspunkt som sätter tonen för alla rum. Faktum är att Décor Aid-inredningsarkitekter alltid börjar med golv själva.

Beroende på utrymmet du måste arbeta med och din personliga inredningsstil kan du behöva allt från moderna källargolvidéer till billigare källargolvidéer som tar mindre tid att installera. Oavsett om ditt utrymme är stort eller litet, ett familjerum eller en träningszon, bör dessa smarta källargolvidéer hjälpa dig att inspirera dig när du vill höja detta ofta försummade område.

Hur kommer du att använda din källare?

moderna idéer för källargolv

Först bör du noga överväga hur du ska använda ditt källarutrymme och hur ofta. Om du inte vet hur du ska använda det utrymmet kan det vara mer utmanande för dig att bedöma utifrån rätt typer av källargolvidéer. Kommer det att användas för ett hemmagym eller ett nöjesområde för dina vänner och familj? Kommer det att bli en arbetsyta eller en studie? Eller till och med något så unikt som en hemmabio eller ett spelrum?

Ju tydligare du är i syftet med ditt källarutrymme, desto lättare blir det att komma med idéer om källargolv medan du väljer rätt för dig och ditt hem. För att sätta dig på rätt spår bör du också göra en grundlig undersökning på informativa webbplatser som Pinterest för att hjälpa dig att utforska möjligheterna.

Hur mycket underhåll är du villig att göra?

eleganta källargolvidéer

En annan sak att tänka på när du tittar på typer av källargolvidéer är hur mycket underhåll du är villig att utföra på ditt golv och hur ofta. Vill du ha den installerad så att du aldrig behöver röra vid den igen? Har du något emot att göra lite underhåll varje år, säsong eller månad? Är du villig att spendera en hel del tid på att underhålla källarvåningen när den behöver det? Svaret på dessa frågor ger dig en bättre uppfattning om vilket golv du ska gå med – om du inte vill göra något underhåll, välj något slitstarkt och lätt att ta hand om.

Oavsett fall föreslår vi att du tar bort idéer från källargolv som rutinmässigt kräver mycket vård och polering eftersom detta inte kommer att vara ett huvudgolv du kommer att använda regelbundet.

Vad inspirerar dig?

klassiska källargolvidéer

Precis som med alla hushållsförbättringsprojekt eller uppdateringar sparar det dig tid och pengar för att undersöka källargolvsidéer så att du kan få rätt stil och typ med självförtroende.

Gör Pinterest-trender och leta efter källare som fångar ditt öga som också passar din smak och livsstil. Detta hjälper dig att få en bättre förståelse för vad som är möjligt och vad som fungerar bäst när det gäller källargolvidéer för ditt hem.

För att hjälpa dig att utforska de smartare alternativen som finns tillgängliga, överväg dessa material för att uppdatera din källare så att du kan njuta av det ännu mer i många år framöver.

Konstruerat trä

Vad sägs om det?

Konstruerade trägolv består av fanér i massivt trä som är fäst över toppen av plywood. Det är ett starkt golvalternativ och tåligt, vilket gör det perfekt för områden med hög trafik eller platser som lekrum eller spelrum, där du vill ha något med styrka. Det är lätt att hålla rent, så om du funderar på att ha en matplats eller ett köksutrymme i din källare, bör denna typ av golv vara högst upp på din lista över källaridéer. Det är också relativt enkelt att installera, så det är något du kan göra själv om du är DIY-minded.

Konstruerade trägolv varierar i termer av kostnad, allt från några dollar till hundratals dollar per kvadratmeter. Du kan gå så budgetvänligt eller så lyxigt som du vill och det fantastiska antalet färger och stilar du kan få in, gör det till ett riktigt flexibelt källargolv.

Hur man stylar det

Välj ett mörkt trägolv och ljusa och ljusa väggar för att skapa lite färgkontrast, vilket gör att rummet känns friskt och modernt. Du kan också samarbeta med mörkare väggar för ett spelrum eller ett mediarum för något mer tröstande och intimt. Välj ljusgolv och spela upp det med en mörkare inredning för att skapa en slående kontrast med dina moderna källargolvidéer.

Laminatgolv

Vad sägs om det?

Laminatgolv har en plastfaner över plywood och finns i alla typer av stilar, som liknar trä, kakel och till och med sten. Det är ett bra alternativ om du har en budget, eftersom du kan ta fram avancerade material till en bråkdel av kostnaden och uppnå ett mycket övertygande utseende. Laminatgolv är perfekt för idéer i källargolv, eftersom det är tåligt och lätt att underhålla (perfekt för områden med hög trafik). Den är lätt att rengöra och är motståndskraftig mot fukt (i vissa sorter). Och att fuktmotståndet kommer att vara till nytta eftersom källare återigen är utsatta för mögel och mögel.

Laminatgolv är ett av de enklare att montera, vilket gör det till det perfekta alternativet om du behöver billiga källargolvidéer, eftersom det kan kosta dig mer att montera golvet än att köpa materialen i första hand.

Hur man stylar det

Laminatgolv är ganska flexibla, så du kan välja mellan träeffekt till kakeleffekt och till och med steneffekt. Träeffektlaminatgolv är otroligt effektivt, särskilt i mörka och ljusa färger. Eller vad sägs om ett grått träutseende? Tillsammans med vita väggar och några mörka, lynniga möbler, kommer det att ge ett tidlöst modernt utseende. Låt rummet kännas ljust med ett nästan vitt laminat av träeffekt, det hjälper till att göra det som kan vara ett annars mörkt utrymme till ett ljust och luftigt.

Betong

Vad sägs om det?

Betonggolv är starka, hållbara, trendiga men ändå tidlösa och också prisvärda. Den är minimalistisk i stil och är förvånansvärt billig att installera. Du kan välja polerad betong, målad betong, färgad betong eller till och med något som en högglansig epoxibeläggning för ett långvarigt utseende. Att måla och fläcka betong är lätt att göra själv och det är budgetvänligt, vilket ger dig gott om utrymme för att ändra och uppdatera ditt utseende, för en fräsch känsla. Och eftersom det kommer att hällas ut utan störande sömmar, kan en betongfinish också hjälpa till att göra din källare så stor som möjligt.

Hur man stylar det

Välj ett djärvt målat alternativ för ett utrymme som ett gym eller ett spelrum, som passar bra för ett djärvt golvval. Om dina idéer i källargolvet måste vara mjukare och mysigare, hjälper en fläck med varm ton att få fram den som känns vackert. Eftersom källare kan vara kalla utrymmen, föreslår vi att du tar in ett urval av mattor för att hålla dina fötter varma samtidigt som du skyddar dig mot betongens grovhet, eftersom en enkel glidning eller fall kan leda till små skador som inte är värda ansträngningen .

Mattor och mattor

typer av källargolv

Vad är det med dem?

Eftersom källare kan vara en stampande mark för irriterande mögel och mögel, föreslår våra renoveringsexperter att du installerar ett ordentligt golv och använder mattor som mer ett dekorativt verktyg snarare än en strukturell funktion. Finns i ett oändligt urval av färger och mönster, en slående matta ger din källare en tröstande känsla av värme och ännu bättre eftersom du kan flytta dem runt för en snabb rumsuppfriskning. Dessutom kommer de att erbjuda något överdådigt att trampa på medan du håller dina fötter varma eftersom källare ofta är några grader kallare än resten av ett hem.

Hur man stylar det

Från skiktmattor för ökad komfort under foten till en större överdimensionerad matta som täcker en majoritet av dina golv, det finns ingen fel riktning att gå in om du inte går för något för djärvt eller slipande eftersom du tröttnar på det snabbare än med en matta mer traditionell. För att undvika mögel och mögel, välj också en matta som har en majoritet av syntetfibrer eftersom de inte fångar damm och liknande som en helt ullmatta kan. Som ett alternativ kan du också välja en prisvärd utomhusmatta för att göra detsamma eftersom de är utformade för att tåla naturen.

Keramikplatta

Vad sägs om det?

Keramiska plattor tenderar att vara dyrare än laminatgolv och installationskostnaderna kan vara högre än förväntat, så det här kanske inte är ett alternativ att gå efter om du letar efter idéer till källargolv på en budget. De kanske inte är något du kan lägga själv, eftersom det krävs en mängd skicklighet för att lägga brickor som du kanske inte har och att göra misstag kan bli dyrare. Med detta sagt kommer brickor i ett fantastiskt utbud av färger, mönster och stilar.

Och med tekniska framsteg finns det många unika keramiska plattor på marknaden som kommer att göra ditt källargolv unikt. Keramiska plattor är otroligt slitstarka och är bra för att avvisa vatten, vilket gör dem till ett populärt val för källargolv.

Hur man stylar det

Kakel är inte bara för badrum eller kök; de gör också bra moderna källargolvidéer eftersom de kan hjälpa dig att undvika mögel och mögel. Det finns ett oändligt urval när det gäller keramiska plattor, så varför inte välja något med ett intressant mönster eller design, eller något i en djärv färg, för något lite mer unikt i ett källarutrymme? Och om du går efter en heltäckande, neutral neutral färg, får du din källare att se större och ljusare ut eftersom utrymmen utan fönster behöver all hjälp de kan få. Du kan till och med få strukturerade keramiska plattor som framkallar en träkorneffekt billigt, speciellt om du vill ha en kakels hållbarhet och vattentålighet men vill ha träets utseende och känsla.

Vinyl kakel

Vad sägs om det?

Om du vill ha källargolvidéer på en budget är vinylplattor det ultimata alternativet. Vinylplattor finns i en mängd olika färger och stilar och till och med olika mönster för att ge dig massor av golvalternativ. De är ganska lätta att lägga och installera och om något någonsin går fel är de inte svåra att byta ut. Om du är behändig kan du antagligen lägga vinylplattor själv med relativt lätthet – det finns även självhäftande vinylplattor tillgängliga för att göra det ännu enklare för dig.

De är slitstarka och starka, samt är lätta att rengöra, vilket gör dem till det perfekta alternativet för områden med hög trafik. Och för ett mer anpassat utseende eller för att uppdatera utrymmet med några års mellanrum kan du enkelt måla dem i intressanta färger eller skapa slående grafiska paneler.

Hur man stylar det

Välj en ljus och livlig färg för att ge dina idéer till källargolv billiga. Vinylplattor finns i ett stort utbud av färger och stilar, med några roliga alternativ tillgängliga, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för en lekplats för barnen, ett köksutrymme eller ett badrum. , så allt det visuella spelet kommer från din golvfärg. Var bara säker på att om du uppdaterar ditt källargolv med en färgfärg eller en ny yta, att du bara använder rätt golvfärg och förseglar det för att göra det enkelt.

Bilder via Pinterest