Idéer för kökrenovering Att välja kök
  Golv

Om du letar efter idéer för köksomvandlingar ska du inte bli förvånad av de vackra bilderna du ser i tidskrifter. Dina överväganden när du väljer material, särskilt för ditt köksgolv, bör inte begränsas till hur de ser ut. Det är bäst att välja några som du gillar och testa dem först. För att göra detta, kanske du vill besöka ett hemcenter eller golvhandlare.

Välj ett bekvämt material för köksgolv

Välj ett köksgolv som är bekvämt att gå på, eftersom du kanske står längre för att förbereda eller städa måltider. Under ditt besök i butiken lägger du några golvbeläggningsmönster på golvet som du gillar. Stå sedan på det utan att dina skor kontrollerar hur hårt golvet känns under dina fötter och om det är tillräckligt bekvämt för dig.

Testa sedan golvbeläggningen för ljud. Ta några steg med dina skor och lyssna på ljudet du gör. Moderna kök följer en öppen design och är vanligtvis anslutna till familjerummet. Ljudet på skor kan störa andra medlemmar som pratar eller tittar på TV.

Kom ihåg att kontrollera portabiliteten eftersom köket är den mest använda delen av hemmet. Välj ett golv som är slitstarkt och tål slitage av tung trafik, spilld mat och missbruk av barn och husdjur. Naturligtvis får du marken som är lätt att ta hand om och rengöra.

Alternativ för köksgolv

Det finns många alternativ för köksgolv, men de mest populära är trä, laminat, keramiska plattor, vinylplattor och linoleum. Trä gör vackra köksgolv och harmoniserar med de flesta stilar. Trä är varmt, anstränger inte benen och dämpar skor från buller. Trä är i allmänhet hållbart, även om dess hållbarhet beror på träslaget och ytan som används. Många rekommenderar att du använder trä i köket eftersom det lätt repas. I det här fallet kan du alltid använda slipning och omarbetning.

Ett alternativ till trä är laminat. På grund av det höga trycket som används i tillverkningsprocessen är laminat mycket hållbart. Det är också enkelt att installera och underhålla. Laminatgolv bleknar inte och är smutsavvisande. Det kan se ut som riktigt lövved, men laminatet saknar charm och värme i naturligt trä. Att klicka på klackarna är vanligtvis mycket hörbart på laminatgolv.

Ett bra val, om du föredrar ett dekorativt köksgolv, är keramiska plattor. Det finns så mycket val av storlekar, färger och mönster att du kan vara säker på att hitta det perfekta komplementet till din köksdesign. Allt du behöver är en fuktig mopp för att rengöra brickorna, men du måste vara särskilt uppmärksam på fyllningen mellan plattorna. En nackdel med keramiska plattor är deras hårdhet. Du kan behöva kliva på en matta om du behöver stå länge och undvika att tappa porslin. Dessutom är keramiska plattor kalla och förstärker skorna.

Om kostnaden är viktig bör du prova vinylskivor eller brickor. De finns i olika färger och mönster och är lätta att installera. De är lätta att rengöra och ger polstring för fötterna. Men vinyl kan inte krulla och flaga av kanterna.

Linoleumjordar ökar i popularitet, särskilt eftersom de är miljövänliga. Att inte förväxla med PVC-typen. Den naturliga linoleumen är gjord av stelnad linfröolja i kombination med korkdamm eller trämjöl, trädhartser, markkalksten och naturliga pigment.

Även om det finns andra alternativ för naturliga köksgolv, kom ihåg att det finns fördelar och nackdelar med alla typer av köksgolv. Välj golvet du vill bo med. Med tiden passar ditt val av mark din personliga smak och passar dina dagliga aktiviteter.