Idéer för köksbänkskivor

köksbänksidéer

Är du på jakt efter köksbänksidéer som är värda din tid och investering och som säkert kommer att hålla i livet, men inte vet var du ska börja? Visst nog kan det vara ett svårt beslut att fatta, men ännu svårare när du inte känner till köksbänksdesignidéer som är praktiska och snygga.

Och det kan vara ännu mer utmanande att dra nytta av de bästa köksbänksidéerna på en budget om du är en nybörjare med begränsade medel att arbeta med. Så vilka är de bästa materialen och de senaste trenderna att notera?

Våra renoveringsexperter och inredningsarkitekter var enhälliga i sin uppskattning av dessa 12 köksbänkskivor när vi bad dem att väga in i vilka riktningar du bör överväga.

Bänkskivor för vattenfall

vattenfall köksbänksidéer

Letar du efter en modern design av traditionell köksbänksstyling? Istället för att avbryta skönheten i ett material som marmor, överväga att gå efter en vattenfallseffekt som säkerligen ger ditt kök en slående känsla av drama.

Det kan vara mer av en investering, men det kan inte förnekas den lockande överklagandet av en kontinuerlig vattenfallskänsla.

Butcher’s Block bänkskivor

klassiska köksbänksidéer

Om du är på jakt efter en robust köksbänkskiva som effektivt kan bekämpa vardagsslitage, kan en köttbänkskiva bara vara den bästa lösningen för ditt hem.

En köksbänkskiva för slaktkvarter ska inte reserveras för bara en rustik inredning i köket, eftersom det stiliga materialet ser ungefär lika bra ut i kombination med någon annan stil.

Bänkskiva i kontrasterande marmorkök

bästa köksbänksidéer

Visst, ingenting slår en bänkskiva i marmor, men om du har ett stort utrymme att arbeta med, tänk på att gå för ett skiktat utseende genom att placera olika marmortyper ihop för en rik och lyxig känsla.

Denna oväntade design på köksbänkskivan passar bra med ett eklektiskt utrymme och får ditt kök att se ut och kännas ännu mer unikt och minnesvärt.

Bänkskivor i betong

konkreta köksbänksidéer

Perfekt för ett modernt och minimalt hem, är en bänkskiva i betong hållbar och ger ett utrymme en subtil känsla av sofistikering. Den enda nackdelen är att de inte klarar sig bra med vatten.

Plus betong är ett billigt material att arbeta med och kan hålla i flera år när det underhålls ordentligt.

Allt i ett kombinerat handfat

tjocka bänkskividéer

En annan uppfattning om vackra moderna köksbänksidéer kräver en skräddarsydd kombination där hela enheten är tillverkad av bara en bit marmor eller sten. För att få utseendet rätt väljer du ett neutralt färgat material som kommer att se ut och kännas klassiskt i många år framöver.

Detta tillvägagångssätt för köksbänksidéer 2020 kan också vara en värdig investering, eftersom allt anpassat som är gjort bra kan möjligen öka det potentiella återförsäljningsvärdet för ditt hem.

Den enda nackdelen är att om din diskbänk råkar spricka eller missfärgas när tiden går, måste du byta ut hela enheten. Nyckeln till att undvika det är att försöka arbeta med ett extremt tåligt material som är känt för att klara vardagligt slitage.

Stål

stål köksbänksidéer

Om du vill skapa en industriell känsla i ditt kök utan att bli tunghänt kan en vackert borstad rostfri bänkskiva bara vara rätt riktning för dig att överväga.

En bänkskiva i stål kommer att tåla vardagligt slitage och spill, men den kan lätt böja och repa, vilket gör den lite mer känslig än andra idéer för bänkskivor.

Som sagt, det ger en av de snyggaste, tunnaste och mest dynamiska köksbänksidéerna som är grundligt moderna att starta.

Terrazo

terrazo köksbänksidéer

Även om det inte hade varit vanligt eller populärt sedan slutet av 80-talet har en Terrazzo köksbänkskiva blivit alltmer ett av de mest efterfrågade och trendiga materialen på Pinterest.

Och eftersom det har en blandning av chips av marmor, kvarts, granit och glas, är det det perfekta materialet för köksbänksfärgidéer eftersom det vanligtvis har flera gratis färger som definierar det. Använd Terrazzos lekfullhet till din fördel i ett modernt hem från mitten av århundradet eller para ihop den med nästan vilken designstil som helst.

Terrazzo idéer för köksbänkskivor 2020 är också bra för att ge djup i ett utrymme samtidigt som ögat rör sig utan distraktion.

Spelar på tjocklek

prisvärda idéer för köksbänkar

Standardbänkskivans mått är inte längre relevanta och idag kan du gå så tjock eller tunn som du vill med undantaget att ju tjockare du går med köksbänken, desto dyrare kan det bli.

Dagens idéer om köksbänksdesignidéer handlar mycket mindre om att hålla sig till traditionen och låta dig vara mycket mer experimentell i ditt tillvägagångssätt. Och en tunn köksbänk utan överhäng ser alltid modern ut i många år framöver.

Markerad sten

märkta köksbänksidéer i marmor

Naturligt vävda och markerade bänkskividéer i sten och marmor ger säkert ditt hem en organisk spelkänsla som är visuellt stimulerande och definitivt får ditt kök att se större ut och större.

För att utnyttja moderna bänkskividéer på bästa sätt 2020, använd korn och naturmärken på sten och marmor för att införa en känsla av drama i ditt kök.

Blandade material

idéer till bänkskivor i marmor

Medan det i ett litet kök är en känsla av kontinuitet bäst när det gäller din bänkskiva, kan större kök tillåta dig att vara mer experimentell med bänkskividéer 2020.

Så om du har ett stort kök att arbeta med, överväga en bänkskiva som kan användas med flera material som marmor och trä ihop. Detta kommer i sin tur att hålla ögonen på för att fortsätta att röra sig medan du ger ditt kök en lagereffekt.

För att få det att fungera, överväga att avsluta din köksö med ett rikt trä medan du utser det omgivande området med sten, marmor eller kakel. Och välj motsatta färger som en optisk vit ihop med ett mörkt trä eller svart marmor.

Intressant kakel

kakel kök bänkskiva idéer

Visst, klassiska bänkskividéer kan vara en sund investering som kommer att se bra ut i många år framöver, men vad sägs om att ditt utrymme ser mer unikt och minnesvärt ut? Så istället för att gå efter det förväntade, varför inte tänka ur lådan?

Använd intressant formade plattor för att utnyttja bänkskivans färgidéer på bästa sätt genom att söka efter unika nyanser som den azurblå som ses ovan. Detta gör att du kan vara mer lekfull med den riktning du tar och hjälper dig att skapa en varm och inbjudande känsla, eftersom de bästa köksbänksidéerna 2020 kräver det unika och oväntade.

Och notera hur den unika blå nyansen användes överallt, inklusive backsplash, för ett totalt utseende som är oändligt snyggt och oförglömligt.

Inga bänkskividéer för överhäng

moderna köksbänksidéer

Moderna köksbänksidéer placeras som nyckel för en look som är minimal tack vare frånvaron av överhäng som i huvudsak bara kommer i vägen alltför ofta. Och även om de var designade för att förhindra att irriterande spill droppar ner på golvet och skåpen, kan överhäng göra att ett litet kök ser ut och känns ännu mindre.

En annan bra sak om att ompröva installationen av din köksbänkskiva är att genom att avstå från en överhand av något slag kommer ditt kök att se modernt ut och uppdaterat och det kan till och med hjälpa dig att spara pengar på material som kostsam marmor och liknande.

Bilder via Pinterest