Idéer för köksgolv

bästa köksgolvidéerna 2019

Är du på jakt efter inspirerande nya köksgolv för att höja ett av dina mest använda rum? För att få dig på rätt spår med de bästa alternativen för köksgolv, vände vi oss till våra renoveringsexperter för deras syn på de bästa köksgolvidéerna från 2019.

Hållbarhet, varma toner och naturliga material kommer säkert att göra ett ganska uttalande under hela året och bortom, liksom en elegant återgång till den något 70-talets retroinspirerade styling som vi inte kan få nog av.

Bambu

bambu köksgolv idéer 2019

Hållbar men allvarligt chic, bambugolv är ett miljövänligt alternativ till syntetiska och kemiska köksgolv. Ännu bättre är det faktum att bambuträd växer snabbare än andra, vilket gör att de kan användas för att göra golv utan att skada miljön på ett drastiskt sätt.

Eftersom det är ett naturligt material är det varmt under fötterna och det är varmt i färg med en vacker korn. Speciellt när organiska nyanser och naturmaterial är i trend just nu, vilket gör bambuköksgolv det perfekta valet för dem som letar efter något som kommer att hålla i livet utan att skada miljön. Bambu är imponerande starkt, vilket gör det till ett utmärkt material för köksgolv eftersom det tål den dagliga användningen och missbruk som ett köksgolv utsätts för.  

Fördelar: Alternativen för bambugolv är billiga och lätta att köpa och har ett rent och modernt utseende. Dessutom är det lätt att rengöra.

Nackdelar: Medan bambu ger en billig väg till vackra köksgolv, gör dess mjuka yta det mottagligt för repor och skav och tenderar att absorbera vatten. Och om du letar efter en viss nyans eller finish, är färgalternativen begränsade till några få alternativ.

Betong  

konkreta köksgolvidéer 2019

Samtida och helt hållbart betongköksgolv tål lätt den högsta trafiken och aktiviteten, perfekt om du behöver idéer för köksgolv för ett hektiskt kök. Det är också flexibelt; betong kan färgas, poleras och vaxas för att ge dig olika ytbehandlingar beroende på dina önskemål och stilen i ditt kök.

Du kan använda betonggolv för att ge ditt kök en kantig och industriell känsla, eller du kan blanda det med några varma och mjuka färger för att ändra dess känsla för en mer tröstande effekt. De naturliga grå nyanser av betong kommer att se bra ut mot jordnära, rodna toner, pasteller och neutrala likadana, plus det ser utmärkt ut i kombination med de skandinaviska och Hygge designstilarna som vi ser mer och mer av när vi går mot 2019.

Fördelar: Eftersom ett kök ofta är ett av de mest trafikerade rummen i alla hem, är betonggolv lätt att rengöra och underhålla, och det är naturligtvis extremt tåligt. Ännu bättre är det faktum att golvexperter äntligen har börjat utforska färgspel med betong för ett mer anpassat tillvägagångssätt. Och köksgolv av betong är lättare att värma.

Nackdelar: Den andra gången du hör ”köksgolv i betong” tänker du troligen på hårda och kalla ytor, vilket tyvärr är riktigt sant eftersom alla friktioner ihop med betong sannolikt kommer att sluta med pauser och skador. Och när det inte är förseglat ordentligt kan fukt och mögel vara ett stort problem när det gäller betonggolv. Och som ni kan föreställa er sprickor nästan oundvikliga eftersom grunden till ett hem skiftar över tiden.

Kork

idéer för köksgolvgolv 2019

Korkmaterial ger ett unikt köksgolvalternativ, eftersom det har en helt annan struktur än alla andra köksgolvsmaterial som är så lätt tillgängliga. Det är mjukt under fötterna, och det är en bra värmeisolator och ljudbarriär, vilket gör det till ett utmärkt val om du är i en lägenhet och är medveten om att göra ljud för dina grannar nedan.

Det är också vänligare för planeten än konstgjorda material som vinyl, så om du skapar ett utrymme som är miljömedvetet är kork ett prisvärt och mindre påverkande köksgolvmaterial. Det är också förvånansvärt hållbart och det är också antimikrobiellt. Plus, de varma och naturliga tonerna i kork överensstämmer med de jordiska färgscheman som trender just nu.

Fördelar: Med sin mjuka känsla är kork ett utmärkt material för områden du kommer att stå i länge, och det är hyperallergeniskt och har antimikrobiella egenskaper att starta upp. Det är också enkelt att installera och underhålla och är naturligtvis miljövänligt.

Nackdelar: På grund av sin mjuka densitet är kork lätt att skada och fläcka och är benägen att blekna över tiden.

Vitt laminat

vitlaminat Köksgolvidéer 2019

För en ren och kustnära atmosfär är vitt laminat det perfekta valet. Ett helt vitt träeffektlaminat är ett utmärkt val om du har ett mörkare kök och du behöver lysa upp utrymmet och få det att kännas större direkt. Träeffekten gör att laminatet får en ljus färg men utan att se för kallt ut.

Vitt laminatköksgolv kommer också att se bra ut i kombination med de rodna och jordnära tonerna som vi har sett mycket av, vilket gör det till en stark konkurrent på din lista över de bästa köksgolvidéerna 2019. Det kommer också att se underbart ut tillsammans med den evigt populära Skandinavisk designstil vi ser mer och mer tack vare dess varma blå och gråtoner som kommer till liv med vita golv.

Fördelar: Laminatgolv är billigt att både köpa och installera och åldras med en vacker, sliten patina. Det är också ganska hållbart och vattentätt.

Nackdelar: Den enda nackdelen med att laminera köksgolv kan vara att det är svårt att reparera när man arbetar med en stor platta jämfört med mindre kaklade alternativ.

Grå laminat

grått laminat Köksgolvidéer 2019

Grå har fallit något av favör för möbler och väggfärger, men det är fortfarande ett utmärkt val för köksgolv. Det är en mycket flexibel färg, vilket betyder att den kommer att klara tidens test, kakelbyten och måla om.

Trä är väldigt populärt just nu, så ett träeffektlaminat är ett utmärkt sätt att utstråla det. Beviljas, det har inte den naturliga patinaen av massivt trägolv, men det är ett bra alternativ om du har en budget.  

Fördelar: Billigt att köpa och installera, grått laminatgolv kommer också att fungera för att enkelt dölja ytfläckar från vardagsbruk, eftersom vitt golv bara markerar varje fläck.

Nackdelar: Att reparera laminatgolv kan vara en dramatisk och kostsam procedur när man inte arbetar med små enskilda plattor.

Gummigolv

gummigods för köksgolv 2019

När våra kunder överväger köksgolv i gummi likställer de det vanligtvis med ett gymnasium, men det finns mer än bara det. Det är inte så att du kan studsa runt i rummet; det liknar korkgolv på många sätt, men det finns i massor av fler färger och texturer, så att du kan matcha det med ditt köksfärgschema.

Det är slitstarkt och halksäkert och du kan välja återvunnet gummigolv för att vara mer miljövänligt. Det är också lätt att rengöra – så om ditt kök är utsatt för spill (eller om du bara är en rörig kock) kan det här vara ett av de bästa golven för ett kök för dig.  

Fördelar: Gummiköksgolv är lätt att få, otroligt slitstarkt och bäst av allt, dess mjuka underfot för extra komfort. Det är också vattentätt, billigt och lätt återvinningsbart.

Nackdelar: Attraktiva gummigolvstilar kan vara dyra, kan vara hala när de är våta och kan absorbera fläckar från dagligt slitage.

Natursten

moderna stengolvsidéer för 2019

Det är självklart att naturliga material alltid är i trend, och med det sagt kan du inte bli mer naturligt när det gäller köksgolv än sten. Det kan vara kallt under fötterna, så du kanske vill investera i några strategiskt placerade mattor för att hålla kyla av tårna, särskilt under matbordet (en annan att lägga till i listan över köksgolvidéer 2019).

Natursten är alltid unik och kan ha slående variationer i mönster och färg. Den är jordnära och har en varm underliggande ton, vilket gör den till ett utmärkt alternativ till syntetiska köksgolvplattor.

Fördelar: Naturstengolv är vackert och ser bra ut när de kombineras med nästan vilken designstil som helst från rustik till modern. Det är också ganska hållbart och inte lika hal som andra köksgolv – vilket gör det till ett smart material för hem med barn.

Nackdelar: Vissa stengolvalternativ kan vara dyra och benägna att vara spröda och porösa.

Ljus vinyl  

ljusa laminat Köksgolvidéer 2019

Om köksgolv i trä och sten inte är något för dig och köksgolv inte är din grej, vad sägs om något lite djärvare och mer färgstarkt och billigare? Du kan hålla ditt kök trendigt genom att välja rätt färgvinyl som passar ditt färgschema.

Blush-toner, jordnära toner och dämpade pastelltoner blir mer och mer populära, och du kan uppnå dessa utseende med vattenbeständig vinyl.

Fördelar: Färgmöjligheterna är oändliga, vilket gör det till det ultimata alternativet när man överväger anpassade köksgolv. Vinylköksgolv är också väldigt fuktbeständiga, billiga och lätta att installera och underhålla.

Nackdelar: Vinylgolv kan blekna med tiden, är benägna att skada när det är värd för tunga föremål och är inte biologiskt nedbrytbara.

Mörkt massivt trä

mörkt trä Köksgolvidéer 2019

Mörkt massivt trä är alltid i stil och massivt trä har alltid varit ett smart val när det gäller idéer för köksgolv. Varje trägolv är unikt, vilket innebär att du får ett köksgolv som ingen annan i världen har. Det är hållbart och långvarigt och kommer att klara tidens test (så länge du tar hand om det ordentligt), vilket gör det till ett av de bästa golvalternativen för kök.

Trä kan vara ganska dyrt, men det är värt det för att uppnå det lyxiga och varma utseendet som det aldrig misslyckas med att leverera. Om du är inspirerad av retroinspirerade 70-talsdesigner, hjälper köksgolv i mörkt trä dig att enkelt uppnå era utseende.

Fördelar: Köksgolv i lövträ ger ett mer tidlöst alternativ än köksgolv och är mycket lättare att reparera.

Nackdelar: Övertid, köksgolv i lövträ visar slitage i områden med mycket trafik.

Sillbenmönster

klassiska idéer för köksgolv 2019

Klassiska köksgolv med fiskbensmönster är i trend och av många en bra anledning. Det är lagt i ett geometriskt mönster och geometri ger alltid ett elegant konsekvent utseende. Mönstrade golv ger också ett intressant visuellt spel i ditt kök och lägger till ett texturdjup som du inte får med vanliga golvmaterial.

Du kan använda köksgolvplattor eller trä för att skapa ett fiskbensmönster, blanda och matcha golvtoner för att skapa ett helt unikt mönster. Köksplattor är ett utmärkt alternativ om du vill blanda och matcha färger och bli djärv med din egen design av köksgolv.

Fördelar: Ett vackert installerat fiskbensgolv kan ge ditt hem värde och är tåligt och långvarigt.

Nackdelar: Som med alla trämaterial kan det blekna och visa slitage över tiden och kräver frekvent underhåll.

Sexkantiga plattor

sexkantiga idéer för köksgolv 2019

Du vet redan hur populära geometriska mönster kommer att bli under 2019, och det är inget undantag när det gäller golv. Sexkantiga plattor var en av våra favorittrender som kom ut 2018 och vi ser fram emot att ta dem med oss ​​till 2019.

Kontrastera vita köksgolvplattor med mörk injekteringsbruk eller mixa och matcha färger för att skapa ett intressant mönster. Vad sägs om att välja en pastellpalett för dina köksplattor? Detta kommer att se bra ut med ett grått och annars enkelt inrett kök.

Fördelar: Det moderna köksgolvet har oändliga design- och färgalternativ, är tåligt, vatten- och fläckbeständigt och lätt att ta hand om.

Nackdelar: Kakelgolv kan vara kalla och svåra att gå på, och det kan vara kostsamt att installera dem.

Rutiga brickor

rutiga köksgolvsidéer 2019

Kontrollerade köksplattor kan verka som om de är en återgång till det tidigare köksgolvet, men det är inget fel med tidlösa inredningsstandarder. Retroinspirerade kök är i trend och hur mycket mer retro kan du få än rutiga brickor?

De är ett mer visuellt intressant alternativ än dina traditionella trägolvsalternativ och du kan visa upp retrostilen med 70-talsstil Mid-Century Modern köksskåp och några av de klassiska 70-talets färger och mönster som vi älskar just nu.

Fördelar: Tidlös stil, prisvärd och lätt att underhålla.

Nackdelar: Du kan mycket väl riskera att bli trött enkelt av dess grafiska överklagande.

Bilder via Pinterest