Idéer för köksskafferi

kök skafferi skåp idéer

Med all den tid du har spenderat i ditt kök under hela året är det ofta en bra idé att utforska innovativa köksskaffesidéer för att utnyttja ditt utrymme på bästa sätt. Skafferier ger otroligt funktionella utrymmen, särskilt när det gäller nödvändigt lagringsutrymme i ditt kök. Och med så många smarta lagringsuppdateringar för ditt köksskafferi för sent, vände vi oss till våra projektledare för Décor Aid för att hjälpa dig att uppfinna ditt köksskafferi med nödvändiga ledtrådar och inspiration att starta.

Från utrymmesbesparande utdragbara skafferier till de som kan skryta med hyllor från vägg till vägg till idéer om köksskåp som på ett smart sätt utnyttjar även de minsta utrymmena. livet desto enklare. Och dessa vackra köksskafferidéer kommer att hålla ditt kök snyggt och uppdaterat också. 

Ett utdragbart skafferi

glidande köksskåp skafferi idéer

Ett långt utdragbart skaffeskåp ger dig gott om hyllor och ger dig enkel åtkomst till föremålen på baksidan – så att det inte sträcker sig, lutar sig eller kämpar för att komma åt de svåråtkomliga föremålen. De är smala, vilket gör dem till det perfekta köksskåpet för ett mindre kök, vilket ger dig det extra förvaringsutrymmet du behöver.

De är perfekta för alla typer av olika torkade och konserverade varor och fungerar som en utmärkt förlängning av kylen. Många har flyttbara hyllor så att du kan passa in så mycket som möjligt och maximera det utrymme du har. Dessutom döljer de ganska bra för ett snyggt, minimalt utformat kök.

Ett skafferi med glidhyllor

glidhyllor köksskåp skafferi idéer

En av de mest irriterande sakerna med skafferiutrymmen är att ha statiska hyllor som du inte kan nå baksidan av med lätthet. En av de bästa köksskåpslösningarna är att ha hyllor som glider ut, så att du kan komma åt alla dina varor på baksidan med en gång. Det är enkelt och effektivt. Det betyder att du inte längre knackar på burkar och lådor när du kämpar för att nå baksidan för att få det sällan använda föremålet.

Hyllor som detta kan alltid justeras så att du kan maximera det utrymme du har för att göra ditt liv mycket enklare. Och de fördubblas bra som små hyllalternativ.   

Back Of The Door

bakom dörren köksskåp skafferi idéer

Köksförrådets bakre dörr är ett utmärkt sätt att ytterligare maximera det tillgängliga lagringsutrymmet. Små, kompakta hyllställ som hängs på insidan av dörren är ett bra sätt att ge dig lite extra utrymme för att lagra mindre skalade måste eftersom de också är viktlösa, vilket lägger mindre stress på ditt köksskåp. Om du inte är välsignad med ett stort modernt köksskåp, är det också ett smart sätt att skapa extra utrymme i något skåp eller skåp.

Krokar är ett annat bra sätt att öka lagringskapaciteten i ditt skafferi – inte allt kan lagras på en hylla och ibland lagras föremål mycket mer lämpligt på en krok – från förkläden till påsar till redskap.

Vinförvaring

vinförvaring köksskåp skafferi idéer

Om du är en ivrig hemdrinkare är det förmodligen viktigt att ha någonstans smart planerad att lagra vinflaskor eftersom de kan vara ökända för att ta upp en hel del utrymme i ditt skafferskåp. Att skapa några dedikerade vinförvaringsutrymmen i ditt skafferi ger ett bra sätt att få de skrymmande flaskorna ur vägen genom att visa dem på ett mer snyggt och enkelt sätt. Du kan till och med ha olika ställ för vita och röda i ditt skafferskåp, beroende på dina önskemål och användning.

Vinglas är en annan nödvändighet som kan vara svår att lagra; du kan enkelt förvara dem i ditt skafferi med lätta källställ (så att glasen hänger ner vid basen) så att du kan lagra andra saker under dem i hyllorna – vilket gör det bästa inom köksskaffesidéer för den vanliga vinkännaren. 

Butlers skafferi  

butler skafferi köksskåp skafferi idéer

Om du planerar nybyggnation eller köksrenovering är en inbyggd butlers skafferi ett underbart elegant och charmigt köksskafferi. Dessa rikliga utrymmen ger dig väl säkert diskutrymme och extra utrymme för att förvara apparater (små och stora), torkade varor, konserver och allt annat du kan tänka dig att förvara i ett skafferskåp. De är också bra för att lagra extra bestick och servera rätter och ligger bäst mellan ditt kök och underhållande områden, och kan fungera som en bar vid behov.

Välj massor av öppna hyllor (sänka kostnaden för köksskåp), där du kan visa dina varor i korgar och stiliserade förvaringsenheter. Ett sådant skafferi hjälper dig också att hålla ditt kök mindre rörigt medan det är mer elegant och välbedömt och kommer att ge ditt hem värde i många år framöver. 

Pantry Lådor

skafferi låda köksskåp skafferi idéer

Lådor är ett utmärkt alternativ till standardhyllor för hyllor i köksskåp. Att ha lådfronter hindrar att dina högre föremål faller om när du drar ut dem (vilket alltid är en vinst). Ett annat snyggt hack för att organisera dina lådor är att ha dem tydliga, så att du enkelt kan se allt som finns i dina köksskåpslådor utan att behöva öppna dem.

Det här är också bra när du skriver inköpslistor, eftersom du inte behöver röra dig för att öppna och stänga lådor för att titta inuti dem. De är också ett smart alternativ för kök som är utformade för att undvika att ha enheter ovanifrån eller från golv till tak för ett renare utseende.  

Extra Kina-förvaring

smart förvaring köksskåp skafferi idéer

Ditt förrådsskåp behöver inte begränsas till mat – du kan också förvara ditt porslin i det också. I själva verket är detta ett elegant sätt att lagra ditt porslin eftersom det ser bra ut, vilket ger en extra funktion i ditt köksskafferi. Inte bara det, men det gör alla dina porslin så mycket mer tillgängliga, och när köksskåp går, är det ett mer överkomligt sätt att skapa ytterligare lagring.

Inget mer att behöva böja sig ner till golvet för att få ut tunga tallrikar; du kan ha de tyngre föremålen mycket närmare dig, för att lindra en del av påfrestningen, med de sällan använda föremålen på toppen och botten. Och för extra inspiration älskar vi galleriet som känslan av köksskaffet i ett grundligt modernt hem i Amsterdam, bilden ovan. Det finns bara något lätt glamoröst över de stiliserade hyllorna, det fantastiska atriumtaket och att husägaren var skicklig nog för att inkludera lite punkterande konst i den.

Hyllväggar

glas hyllor köksskåp skafferi idéer

Ingenting slår ett köksskafferi som är fullt av väldesignade hyllor. Om du letar efter underbara förvaringslösningar och har gott om plats i ditt skafferi, investerar du i vägg-till-vägg-glashyllor, från golv till tak för en extra dramatisk effekt.  

Fyll ditt skafferi med vackert designade burkar, burkar och flaskor – om du är en bulkköpare eller om du har en stor familj, är det här perfekt för dig (om du har utrymme), som om du vill ha ett klassiskt köksskåp känsla, den här uppdaterade traditionella vägen kommer att göra hela skillnaden.

Korgförvaring

Förvaringskorg köksskåp skafferi idéer

Ett skafferi med städad korgförvaring håller dig inspirerad att hålla dig organiserad och praktisk. Det här är en bra idé om du inte har ett skafferiutrymme som du kan stänga en dörr för att dölja eftersom det håller allt minimalt och rent snyggt. Fyll dina korgar med allt och allt, från bakformar och kakor till godis och snacks till socker och mjöl.

Du kan också ta korgarna ut ur förvaringsutrymmet, med dig till en annan del av köket, så att du inte behöver fortsätta att resa fram och tillbaka till skafferskåpet, vilket sparar tid och energi när du är matlagning.

Ett återanpassat skafferi

armoire köksskåp skafferi idéer

Ominriktade skafferier är ett intressant sätt att lägga till lite roligt i ditt köksutrymme samtidigt som de framkallar en mer traditionell designstil. Kök kan vara mycket industriella utrymmen och ibland kan de sakna karaktär, så att förvandla en annan typ av förvaringsenhet till ett köksskåp kan göra stor skillnad i att lägga till charm i ditt kök. En armoire gör att ett elegant möbel görs till ett skafferi; de är rymliga och de är lätta att lägga till extra hyllor för att omvandla till ett fullskaligt skafferi.

Och de ser bra ut tillsammans med nästan vilken designstil som helst för en verklig övergångskänsla av vardaglig glamour.

En rustik touch

glidande lada dörr köksskåp skafferi idéer

Även om vi inte är de som vill driva på över temat för alla designstilar i ett hem eftersom det lätt kommer att se daterat ut, kommer en enkel skjutbar dörr att lägga till en rustik känsla av bondgårdskaraktär till ditt köksskafferi och blir billigt och lätt att källa, installera och ersätta.

Vi gillar att husägaren vars skafferi är avbildad ovan behöll utseendet modernt med en enkel men klassisk, diskret dörr och elegant matt hårdvara. Som om det var en vintage eller antik dörr med tung hårdvara, skulle utseendet kännas för bokstavligt.

En oändlig känsla av lyx

lyxiga köksskåp skafferi idéer

När det gäller att överväga de bästa trenderna för köksrenovering för 2019 var våra köksexperter och inredningsarkitekter alla för vackert realiserade köksskafferidéer som är så eleganta att du tror att du är i ett museum eller lyxbutik.

Om ditt kök är modernt och redan hyperorganiserat föreslår vi att du ser utseendet konsekvent och väljer ett butlers skafferi med massor av elegant och ändå tomt diskutrymme, dramatisk belysning och välplacerade dekorativa köksföremål och konst. När allt kommer omkring bör varje rum i ditt hem ha en wow-faktor, oavsett hur dagligen eller grundläggande behovet av det är.

Den klassiska walk-in

gå i köksskåp skafferi idéer

År efter år är ett klassiskt inbyggt köksskafferi oavsett storlek ett perfekt tillskott till alla hem tack vare dess praktiska och rymliga utrymme. Tricket för att få ett köksskafferi rätt ligger i de inbyggda du lägger till och de extra förvaringslösningarna och hyllorna du tar med dig.

Vi föreslår att du lägger till en mängd olika lagringslösningar som är mångsidiga och installerade i olika höjder för att hålla ögat i rörelse. Ännu bättre är de som är tillräckligt stora för att hålla små köksmaskiner och de som är tillräckligt små för att hålla små matlagningsföremål utom synhåll men ändå lätt att förstå. En kraftfull blandning av lådor, öppna hyllor, krokar och korgar kommer att göra tricket vackert. Håll bara utseendet enkelt så att det kommer att förbli attraktivt år efter att du har perfektionerat det.

Över disken

över disk köksskåp skafferi idéer

Ett över skafferi är en bra idé för små köksrenoveringsidéer och nästan alla storlekar i köket. De är ett smart alternativ eftersom de ofta är smala fodrade, lätta att nå och tillräckligt större för att stuva bort små apparater som du enkelt kan nå.

Dessutom, när det finns gott om diskutrymme under, fungerar de till din fördel desto bättre eftersom du har utrymme att lägga ner det du tar i närheten av dina matlagnings-, arbets- och ätstationer.

Pocket Door Pantry

fickdörr köksskåp skafferi idéer

För små kök och nästan vilket rum som helst är skjutfickdörrar ett genialt sätt att dölja fula föremål och ditt förvaringsutrymme kommer inte att ha en irriterande dörr som svänger ut och tar extra golvyta varje gång du öppnar ditt skafferi.

Eftersom du ofta använder den här skåpdörren föreslår vi att du installerar en stark, välbyggd som har en tidlös design.

Skjutglasdörrar

moderna köksskåp skafferi idéer

För en verkligt modern design av köksskaffesidéer älskar vi det mycket stiliserade utseendet på dessa mattsvarta ribbade frostat glasdörrar som är tidlöst coola.

Följ en liknande väg och leta efter snygga och sofistikerade köksskaffelement som har en generös ode till minimal, grundligt modern design för att få ut mesta möjliga för dina pengar.

Under The Counter

under disk köksskåp skafferi idéer

En annan stor köksskaffetrend för 2019 såg vi var de som utnyttjade ofta glömda utrymmen, som under skåpet. Det smala utrymmet ger en genial plats att använda mindre använda sängkläder och servera rätter lika.

Bilder via Pinterest