Idéer för meditationsrum

smarta meditationsrumsidéer

Tänk dig att ha en personlig oas i ditt eget hem som gör att du kan kolla in och omge dig med tröstande mindfulness för att höja ditt emotionella välbefinnande samtidigt som du låter dig undkomma de dagliga påfrestningarna i livet? Men hur kommer en nybörjare med tankar på meditationsrummet?

För att hjälpa dig skapa ett distinkt utrymme som låter dig ladda din kropp fysiskt och mentalt, och för att hålla dig balanserad, har vi tagit fram en praktisk och inspirerande referensguide som lyfter fram viktiga idéer för meditationsrum så att du enkelt kan träna yoga, chants och meditation utan avbrott.

Ta med meditativa verktyg

anpassade meditation rum idéer

Även om många är skeptiska till de transformativa krafterna som är förknippade med meditation, kan man inte förneka den livsförbättrande charmen att ha en egen dedikerad fristad.

Och eftersom allt som krävs är ett lugnt område och en enkel kudde och yogamatta för att bygga din egen zenzon, kommer du inte att vara svårt att fortsätta, eftersom poängen med meditativ övning är att hjälpa dig att dra nytta av lite tyst stillhet lite då och då.

Bygg en kreativ zon

smarta meditationsrumsidéer

Ibland behövs bara ett litet hörn eller en krok för att få dina meditationsrumsidéer att leva upp. Fortsätt och skapa ett dynamiskt utrymme med en handfull föremål som representerar dina passioner och smak för en fristad som säkert kommer att hjälpa dig att känna dig närvarande i ditt meditationsutrymme.

Lägg till en signatur hemdoft

idéer för verktyg för meditationsrum

Eftersom dofter är kraftfulla verktyg för att kanalisera stämningar och minnen, överväga vilka dofter som får dig att känna dig mer lugn som en klippa, en frodig park eller till och med ett spa och inkludera dessa doftnoter i dina meditationsrumsidéer.

Det kan bara överraska hur mycket en fantastisk doft kan ge din meditationsrumsatmosfär.

Lägg till färg för att komplettera rymdens energi

meditation rum dekorera idéer

Innan vi kommer till väggmålningsfärger kan vi prata om att enkelt införa små doser färg i dina meditationsrumsidéer för att hålla utrymmet lugnt och samlat.

Även om du ville ha ett snyggt utrymme, tänk på små dekorativa element som du kan använda för att införa ditt utrymme med färg och kan enkelt byta från säsong till säsong för en snabb uppdatering av rummet. Överväg att rensa ut rummet, spara bara några få dekorativa element. Några grundläggande förrätter inkluderar ett litet bord, yogamattor, en överdådig kastmatta och kuddar för meditation.

Oavsett vilken färg du väljer, påverkar färgen ditt humör, så var noga med att välja de som kräver dina meditativa behov och få dig att känna dig lugn och omsluten av avkoppling.

Bli grön

inspirerande idéer om meditationsrum

Vi har sagt det tidigare och vi säger det igen; växter är lugnande, luftrenande och organiska måste för alla hem och för idéer för meditationsrum – grön tumme eller inte.

Och eftersom naturen är avslappnande och läker organiskt, och meditation handlar om att ansluta dig själv – kropp och sinne – till naturen och din omgivning, är det bara vettigt att ta med botaniska ämnen. Du kan ta med naturen via färska snittblommor, krukväxter och hängande växter och till och med en levande växtvägg.

Omfamna naturligt ljus

dekorera meditation rum idéer

Eftersom ingenting slår fördelarna med naturligt ljus, välj ett välbefinnande ljusutrymme utrustat med rena fönsterbehandlingar i ditt hem när du kartlägger idéer för meditationsrum för att ge en chans.

Om ditt dedikerade mediteringsutrymme inte har mycket ljus, fokusera på alternativa ljuskällor med armaturer som representerar din dekorativa stil som har dimningsalternativ. Och om ditt utrymme är utomhus, skaffa ett robust paraply eller trädgårdstältstruktur för att blockera störande solljus.

Behåll Comfort Key

i hemmeditationsrum dekorera idéer

För uppmärksamma meditationrumsidéer bör komfort vara kung eftersom detta område bör reserveras för den mest harmoniska effekten av dem alla. Undvik att offra komfort över stil eftersom rummet kräver en avkopplande anda.

Gå efter beprövade & sanna bitar med en inbyggd känsla för de ultimata tidsslitna fynden som blir bättre med åldern och är långt ifrån uppenbarligen värdefulla eftersom det här är ett utrymme som måste kännas helt avkopplande och avlägsnat från det dagliga kaoset i världen utanför.

Skapa en lugn palett

smarta meditationsrum idéer

Som du kan föreställa dig kan färg dramatiskt förändra ett rums energi direkt och våra designers föreslår att man rensar intensiva, känslomässiga nyanser som röda, juveltoner och gula.

När du överväger idéer om meditationsrum, gå till en färgpalett med tonala intervaller av lugnande neutraler och rena vita matta väggar och funktioner för att hålla dig vaken och motiverad. Och även om du ska hoppa över utskrifter och mönster, lägg till visuellt intresse via texturer och kontrasterande träffar av ombre.

Utnyttja frisk luft om möjligt

kreativa frisk luft meditation rum idéer

Eftersom frisk luft har viktiga fördelar, inklusive att öka hjärnkraften, förbättra din allmänna hälsa och se till att du känner dig uppdaterad, är det viktigt att släppa in frisk luft när du tänker meditationsrumsidéer för ditt hem.

För inomhusmeditationsutrymmen, se till att ditt rum är tillräckligt ventilerat och om du befinner dig i ett rum utan fönster, ta in en smart tyst och luftrenande kombinationsfläkt för att hålla utrymmet fridfullt och lugnt.

Håll det personligt

i hem personliga meditation rum idéer

Skapa personliga meditationsrumsidéer för den ultimata skräddarsydda oasen som du gör i alla rum i ditt hem. Ta med minnesmärken, höjdpunkter från värdefulla samlingar och liknande för att återspegla din stil och livsstil med värme och den välbekanta effekten.

Och även om det är viktigt att skapa ett förmedlingsutrymme som är krångligt och rörigt, att välja en handfull relativt små föremål för en personlig touch samtidigt som man undviker att gå överbord med distraherande element eftersom de kommer att arbeta för att besegra syftet med en helt enkelt lugnande tillflyktsort.

Bilder via Pinterest