Idéer för moderna köksskåp

moderna köksskåp idéer

Planerar du att uppdatera ditt kök i år men vet inte var du ska börja? I så fall tittar vi på de bästa moderna köksskåpen för att inspirera dig med seriös stil.

Med köksuppgraderingar i åtanke har Décor Aid inredningsarkitekter sammanställt en lista över de bästa moderna köksskåp för att få din köksuppfriskning igång med tillförsikt. Från marmor till naturligt trä till rostfritt stål – du får snart en livsförbättrande köksdesign som är värd din investering och tid i många år framöver. Det är ju ett av dina mest använda rum, så varför inte göra det så bra som möjligt?

Charcoal köksskåp

grå moderna köksskåp idéer

Djupare och mer lockande än en vanlig ljusgrå, träkol ger också en mer oväntad men ändå tidlös känsla för moderna köksskåpfärger. Trots att grå vanligtvis ses som en mer lugnande färg, har kol en stor värme och djup som andra gråar inte gör. Det ser bra ut på snygga, minimala köksskåp och skakformade skåp lika. Bli helt grå med en grå backsplash eller välj några ljusa vita brickor för att kvitta det grå.

Charcoal är en överraskande flexibel färg som också passar bra med rosa, gula, gröna och blues lika. Och naturligtvis är den den perfekta färgen som komplimangerar ett grundligt minimalt hem tack vare sin stiliga nyans. Med detta sagt kan det göra att mindre kök känns stängda, så se till att din får gott om dagsljus för att få det att känna sig så stort som möjligt.

Fördelar:

 • Eftersom grått är lätt att arbeta med neutralt med tidlös överklagande; det är lätt att utforma ditt eget sätt. Kombinera träkol med en bänkskiva av något slag så länge den är hållbar.

Nackdelar:

 • De kan få ett utrymme att kännas mörkare, så se till att avsluta utseendet med ljusa, ljusfångande element.

Rikt naturligt trä

trä moderna köksskåp idéer

Moderna köksskåp i rikt färgat naturträ är för evigt tidlösa och passar perfekt när du vill sälja ditt hem igen. De kommer att ge ditt kök en lynnig, men ändå tröstande känsla, utan att vara överlägsen och kommer att skryta med en strålande patina när de åldras. De naturliga remsorna i träet ger också moderna köksskåp en organisk, unik känsla som ingen syntetisk tillverkning kan ge. Få ut det mesta av den rika färgen och variationerna med så mycket naturligt ljus som möjligt som studsar runt i ditt kök.

Moderna köksskåpidéer med naturligt trä fungerar också underbart med marmorytor och högblank rostfria apparater. Och eftersom de är så tidlösa i överklagande, kommer de också att passa bra med nästan vilken designstil som helst och kommer aldrig att se daterade ut.

Fördelar:

 • Du kan aldrig gå fel med naturligt trä.
 • Eftersom de är så populära är köksskåp i naturligt trä allmänt tillgängliga och kan vara prisvärda.

Nackdelar:

 • Du måste se till att du behåller deras finish.

Blå och vit

blå moderna köksskåp idéer

En slående blandning av blått och vitt i ett kök ger dig en underbart cool, modern känsla och kommer aldrig att kännas föråldrad. Vita skåp och mörkblå kakel eller mörkblå köksskåp toppade med en vacker blek marmor ger en ljus och luftig köksskåpdesign.

Lag ett blått och vitt kök med koppartillbehör och massor av metalliska tillbehör för ett modernt kök som ser trendigt ut i många år framöver. Blå ger också ett alternativ till svart eller grått och ger en strålande energi.

Fördelar:

 • Ytterligare en klassiker med obegränsad överklagande.
 • Gå efter en mindre specifik blå nyans för att se till att utseendet tål någon trend.

Nackdelar:

 • Du kan tröttna på kombinationen snabbare än förväntat.

Svartvitt

bästa moderna köksskåp idéer

Svarta köksskåp ger ett lynnigt och elegant kök, i kombination med en vit marmorskiva; ditt kök kommer omedelbart att kännas som att det har fått mer djup och en allvarlig känsla för attityd. Välj svarta köksskåp med minimala handtag så att de inte stör den tysta känslan av en elegant svart.

I kombination med vit marmor ger svarta köksskåp ett vackert modernt kök med det naturliga intrycket – en fantastisk kontrast i ditt utrymme. Ännu bättre när finishen är matt svart för en lugnande känsla som passar bra med nästan vilken färg eller designstil som helst.

Fördelar:

Nackdelar:

 • Du måste rengöra regelbundet för att förhindra att smuts samlas på insatsområdet.

Marmor på marmor

marmor moderna köksskåp idéer

Marmor ger en underbar investering och tillägg i alla kök – oavsett om du introducerar materialet via en fantastisk bänkskiva i marmor, marmorgolv eller en köksö i marmor. Moderna köksskåp tillsammans med marmor kan omedelbart ge ett kök en känsla av vardaglig glamour.

Välj en köksskåpfärg som komplimangerar den typ och färg av marmor du funderar på för att komplettera utseendet. Grå, kol och vitt är alla felsäkra färger för marmor, medan en mörkblå kommer att avskräcka din moderna köksskåp med en distinkt charm samtidigt som den skapar en minnesvärd slående kontrast.

Fördelar:

 • Med ett vackert och slitstarkt material som marmor i ett kök kan du aldrig gå fel.

Nackdelar:

 • Kan vara dyrt.
 • Kan kräva mer vård än andra ytmaterial.

Vit på vit

vita moderna köksskåp idéer

Det är ingen överraskning att vita köksskåp förmodligen är det som direkt kommer att tänka på när du föreställer dig det modernaste av köksskåp. Vita köksskåp, vita bänkskivor, vita golv och vita plattor ger tillsammans ett enkelt modernt kök, ett som är ljust och luftigt.

En hög glans på dina köksskåp öppnar ditt kök och reflekterar så mycket naturligt ljus som möjligt. En matt yta på dina moderna köksskåp ger en mer traditionell känsla, samtidigt som den ser helt tidlös ut. Och igen, när det gäller ett hems återförsäljningsvärde, kan du aldrig gå fel med ett helt vitt kök. Det enda du bör tänka på är att ett helt vitt kök belyser vardagliga fläckar och spill, vilket gör rengöringstiden ännu viktigare.

Fördelar:

 • Ett helt vitt kök kommer alltid att kännas modernt och kommer aldrig att gå ur stil.
 • Ett vitt kök kommer att fungera som en tom duk som hjälper dig att fånga alla designriktningar du överväger, från Mid-Century Modern till det maximala.

Nackdelar:

 • Kan vara svårt att hålla rent medan du markerar daglig användning, spill och fläckar.

Rostfritt stål

metalliska moderna köksskåp idéer

Du kanske tror att köksskåp av rostfritt stål bara hör hemma i ett industriellt eller professionellt kök, men när det tåliga materialet träffar närmare hemmet flyttar de ut ur industriutrymmen och våra inredningsarkitekter börjar se fler och fler av dem i privata bostäder. . Dessa typer av moderna köksskåp kommer att ge en touch av det industriella i ditt kök, så om du älskar en elegant industriell atmosfär, kommer de att vara perfekta för ditt hem.

De utgör också ett intressant alternativ till standard gråfärgade skåp och de är inte något du ser mycket ofta – perfekt för en unik känsla i ditt hem. Saken med ett kök i rostfritt stål är dock att de kan bli kalla och sterila, så var noga med att klä ditt kök med tillbehör som ger extra värme, säg en texturerad matta och känsliga konst- och skulpturella element.

Fördelar:

 • Material i rostfritt stål kommer alltid att skryta med ett modernt utseende.
 • Stål är också bra för att undvika bakterier och andra skadliga element.

Nackdelar:

 • Kan vara svårt att hålla rent och strimmelfri.
 • Känns kallt både vid beröring och känsla.

En mattgrå Shaker-stil

matt grå moderna köksskåp idéer

Shaker köksskåp har kommit tillbaka i stil tack vare sin oändliga charm. Deras enkla men ändå traditionella design har varit populär i årtionden och med goda skäl. Den enkla gjutningen på skakdörrarna bryter upp ett kök och skapar en tydlig intim känsla.

Köket är ett utmärkt ställe att lägga till lite struktur och den här enkla lösningen är ett effektivt lysande sätt att skapa din egen tröstande miljö. Shaker-stil köksskåp ser fantastiskt ut i humöriga, djupgrå; stilen passar underbart till en mörkare färgpalett för köksfärg.

Fördelar:

 • Shaker-stil köksskåp har en kameleontliknande kvalitet som du kan utforma som du vill.
 • Eftersom de är så tidlösa, finns skåp i Shaker-stil allmänt tillgängliga och kan vara kostnadseffektiva att starta.

Nackdelar:

 • Du måste rengöra dem regelbundet för att förhindra att smuts samlas runt insatsområdet.

Mörkt trä och krom

trä moderna köksskåp idéer

Det är möjligt att köksskåp i mörkt trä kan se lite på den strama sidan, liksom att stänga ditt köksutrymme med en mörk färg. Bekämpa detta med ljusa kromytor för att avvärja mörkret och få in ljuset.

En kromfinish med hög glans här och där kommer att göra en värld av skillnad, vilket gör att ditt kök känns uppdaterat och ljusare att starta. Välj långsträckta kökshandtag för att lägga till maximal effekt. Och ta med färgglada kökstillbehör och förnödenheter för att verkligen liva upp looken i stil.

Fördelar:

 • Kombinationen är en annan tidlös uppfattning om köksskåpidéer som kan skryta med universell överklagande.
 • Kan vara kostnadseffektivt och lätt att underhålla.

Nackdelar:

 • Chrome-ytbehandlingar kan vara dyra och svårare att hålla rena.

Helt svart

svarta moderna köksskåp idéer

När du föreställer dig moderna köksskåp är färger som kommer att tänka på vanligtvis vita och gråa. Buck trenden med alla svarta köksskåp i en matt yta, i kombination med en svart bänkskiva. En slående matt yta kommer att hålla utseendet oändligt elegant och att kombinera dina skåp med moderna, kantiga, handtag i borstat stål kommer bara att öka tilltalandet av moderna köksskåpidéer.

Se till att köket hålls ljust genom att balansera det svarta med vita väggar och ett ljusare golv. Och ta med reflekterande material för att fånga och flytta ljus genom ditt kök.

Fördelar:

 • Återigen kommer ett svart kök att passa bra med vad som helst, precis som en helt vit.
 • Hjälper till att dölja vardagligt slitage och fläckar och spill.

Nackdelar:

 • Kan göra ditt kök mörkt, stängt och i slutändan mindre.
 • Kan göra det svårare att sälja vidare utan färguppdatering.

Skåp i glas

glas moderna köksskåp idéer

Öppna verkligen ditt kök med snygga köksskåp med glasfönster som släpper in så naturligt ljus som möjligt samtidigt som du håller ditt utrymme super minimalistiskt. Team köksskåp med glasfront med rostfria vitvaror för ett elegant modernt och minimalistiskt utseende.

Att ha innehållet i dina köksskåp på utställningen kommer att uppmuntra dig att hålla dem rena och städade, såväl som att du inte fyller dem med en obefogad mängd saker du verkligen inte behöver. Skåp i glas är höjdpunkten för vardagens elegans och du kommer inte befinna dig oinspirerad av dem snart.

Fördelar:

 • Köksskåp i glas ger alltid en speciell, anpassad känsla.
 • De reflekterar lätt med lätthet, vilket hjälper till i ett mörkare kök och de är utmärkta för att visa föremål du beundrar.
 • Smartare alternativ t öppna hyllor eftersom de skyddar föremål från allt som damm och fett.
 • Om du lägger till lampor som är installerade inuti dina glasskåp kommer ditt kök att se ännu ljusare ut och markera vad som finns inuti.
 • Med köksskåp i glas kan du lägga till ett designelement inuti skåpen – som att lägga till en dekorativ grafisk tapet eller accentfärg längs baksidan.

Nackdelar:

 • Oavsett vad som är inuti är det öppet, så du måste hålla dina hyllor organiserade och snygga. Det är därför glasfronter är bäst för bara en handfull skåp, så du kan lägga dina bästa bitar i dem. eller så kan du välja en frostat finish.
 • Se till att glaset har hög hållbarhet. för säkerhets skull.
 • De kan vara dyrare.

Modernt trä

panelerade trä moderna köksskåp idéer

Träskåp brukade vara en gammaldags idé, men de behöver inte tack vare intressanta ytor och oväntade sidopositioner. Köksskåp med en mörk träfinish kan vara så snygga och så moderna som du vill. Välj en köksskåpstil utan handtag för att hålla dina köksskåp så snygga och smidiga som möjligt.

Att ha moderna träskåp på toppen och några matta vita köksskåp längst ner kommer att bryta upp designen och hindra träfinishen från att ta över ditt utrymme. Dessutom kommer de aldrig att gå ur stil tack vare sin fantastiska enkelhet.

Fördelar:

 • Kommer att förbli i stil i många år framöver.
 • Klassisk och passar bra med nästan vad som helst.

Nackdelar:

 • Kan kräva mer vård och underhåll.

Bolshy Blue

blå moderna köksskåp idéer

Mörkblå köksskåp är i trend just nu, vilket är ett välkommet steg bort från de vita och grå skåpen som vi har sett för sent. Omfamna lite färg i ditt kök med några skakstilskåp i en djup, lockande blått – tillsammans med vit och grå marmor, kommer dessa köksskåp att göra ditt köksutrymme livligt.

Fördelar:

 • Passar bra med alla inredningsstilar och nästan alla färger och finish.
 • Ger ditt kök en unik, anpassad känsla.

Nackdelar:

 • Eftersom det är en sådan specifik färg kan det göra det svårare att motivera när du vill sälja ditt hem.

Bilder via Pinterest