Idéer för små sovrumsdekorationer

Känner du dig klaustrofob i ditt sovrum, men har inte pengarna för en lägenhet? Tja, med lite färg, omarrangera möblerna och några tips kan du lura ögonen och tänka att rummet är större än det verkligen är.

Möbler & oordning

Ta bort onödiga möbler och röran. Möbler som utför många funktioner är ett bra sätt att spara utrymme och minimera röran. Förvaringsbehållare är en bra ersättning för små möbler. Behållarna kan köpas med eller utan hjul och förvaras dolda under sängen eller i garderoben. Tanken är att hålla de nödvändiga stora möblerna i rummet och ta bort de mindre. Till exempel en stor byrå i stället för två mindre byråer.

Stora möbler ser inte bara snyggare ut, de ger också rummet en känsla av öppenhet. Mindre bitar gör rummet smalare. Men om din queen size-säng kräver för mycket utrymme i rummet, kan det vara dags att byta till en fullstor säng. Om du inte vill ge upp din queen size-säng är det en bra idé att göra utan andra delar och göra din säng till mitten av rummet. Ju mer öppet utrymme du har, desto större visas rummet. Kom ihåg att luta möblerna. Att ställa in dina möbler i vinkel tenderar att hålla ögat på ett större avstånd än gevärväggen.

väggar

Håll fast vid bleka färger när det gäller väggarna. Ljusgrön och blå är alltid det bästa valet. Dessa två färger har inte bara en lugnande effekt utan reflekterar också ljuset i ljusa färger, vilket gör att rummet känns rymligare. Mörka färger gör att ett rum verkar mer stängt, vilket vi definitivt inte vill ha. Om du målar taket med en ljusare eller helt vit nyans får du illusionen av ett högre tak. Ett annat bra trick är att måla vägglister och lister i en ljusare färg än väggarna. Som ett resultat visas väggen längre bak.

belysning

Belysning är ett måste när det gäller ett litet utrymme. Den perfekta mängden ljus öppnar rummet och skapar en illusion av rymden. Naturligt ljus är den bästa och billigaste belysningen som finns. Ta först bort tunga gardiner och ersätt dem med lätta och flytande fönsterbehandlingar. Om för mycket naturligt ljus är ett problem för sömn, använd mini-persienner för att blockera ljuset medan du fångar några Zs. På morgonen kan du helt enkelt fälla ner persiennerna och släppa in det naturliga ljuset. Booty-gardiner är också ett bra val när det gäller fönsterbehandlingar för små utrymmen. De är mycket eleganta, prisvärda och ser bra ut med mini-persienner.

spegel

Speglar är inte bara snygga, utan de kan också hjälpa till att reflektera ljus och ge en vägg en illusion av djup. Placera speglarna framför en ljuskälla, t.ex. B. öppna fönster och dörrar. Spegeldörrar i skåp är ett bra val.

sängkläder

Undvik mörka färger och klistra in ett lätt täcke, men var noga med att hålla det ljust. Om du arbetar med coola färger som grönt och blått, välj ett blommotryck för en mer naturlig känsla. Men gör det inte för mycket med blommorna. En enkel sängkläder med ett eller två stora blommortryck på ljus bakgrund kommer att göra. Håll dig borta från de spridda ögonen.