Idéer för sovsalar

minimala sovrumsdesignidéer

Precis som med alla mindre utrymmen kan det vara både roligt och utmanande att få rätt att dekorera ett sovsal. Speciellt när du sover, studerar, kopplar av och underhåller allt i ett litet område. Och om du har en rumskompis kan dessa utmaningar fördubblas. Före nu, sovsal idéer begränsades till en hylla med böcker, affischer och kanske några skolmemorabilier. Men idag fokuserar många studenter sina intressen och känslor mot livsförbättrande inredning.

Därför är det vanligt nuförtiden att hitta många sovsalar som är inriktade på att vara tekniskt kunniga, såväl som designkunniga och alltid på jakt efter billiga sovsal idéer. Om du vill att ditt rum ska se ut som bäst måste du som student lägga till lite kreativ resursförmåga. Och lyckligtvis behöver du inte bryta banken för att skapa ett funktionellt, praktiskt och elegant stormrum. Det finns enkla sovsal idéer 2019 att du kan passa in i ditt sovsal så att den sticker ut från de andra runt. Enligt Décor Aid inredningsarkitekter är det faktiskt några av de bästa sovsalaridéerna att tänka på.

Loft din säng för att skapa mer utrymme

lofted bed sovsal idéer

Om ditt sovsal rymmer en lofted säng, gå till det. Detta är ett särskilt smart drag om ditt sovsal har högt i tak. Genom att höja din säng kan du skapa ett stort utrymme under din säng.

I utrymmet nedan kan du skapa ett bekvämt utrymme och konvertera det till ett avslappningsområde, en arbetsyta eller lagringsutrymme. Du bör också fästa lite förvaringsutrymme eller yta nära din loftbädd så att du inte klättrar ner i onödan för att hämta vad som behövs. Prata om ett genialt dorkrumshack som bäst utnyttjar vertikalt utrymme som annars skulle slösas bort.

Lyft sängen om du inte kan lofta

pojkar sovsal idéer

Eftersom de flesta sovsalar är små i storlek kan lofting vara omöjligt för vissa utrymmen. Om så är fallet kan du överväga att använda sängstiger för att lyfta det högre upp. Detta kommer att skapa några centimeter extra lagringsutrymme som kan vara viktigt för att hålla en enkelrumslägenhet organiserad och städad. Detta är också perfekt för studenter som söker efter sovsalaridéer för tjejer eftersom de kommer att ha extra lagringsutrymme nedan för att lagra mer kläder och större föremål.

Du kan enkelt hitta något billigt tyg eller en sängkjol för att hålla några av dina föremål utom synhåll genom att stoppa dem under sängen. Och för ett DIY-trick, ordna äldre byråer genom att lägga hjul i botten och placera dem snyggt under sängen. Detta kommer i sin tur att hjälpa ditt sovsal att se mer rymligt och snyggt ut.

Om du kan skapa en accentvägg

mode-illustration-sovrum-vägg-konst-idéer

Medan många campus förbjuder att ändra väggarna kan du kanske bara smyga in en rumsdefinierande accentvägg. Genom att måla en huvudvägg i en energisk färg får du nytt liv i det utrymme du måste arbeta med.

Gå efter en klassisk ton som inte är för slipande och låt den lägga djupet till ett annars litet sovsal. Bäst av allt är det faktum att det är ett helt prisvärt sätt att uppgradera ett sovsal och det faktum att det kan ta mindre än en timme att både måla och täcka över en accentvägg i slutet av året.

Använd utrymmet bakom och ovanför din dörr

ovanför dörren sovrum förvaring idéer

När det gäller smarta sovsalar, som vi sa tidigare, krävs det ibland lite kreativ inspiration för att verkligen använda utrymmet till din fördel.

Så istället för att låta det värdefulla utrymmet och bakom din dörr gå till spillo, installera hyllor och krokar för att lagra saker som du inte alltid behöver till hands. På så sätt ser ditt rum snyggt ut och du vet var allt är. Dessutom kan du göra det relativt snabbt och billigt. Å andra sidan förvånar det alltid våra inredningsarkitekter att nästan alla dörrar svänger öppna eftersom det är liten skala eftersom det skulle vara mycket mer meningsfullt om det finns fickdörrar för att spara värdefullt golvyta.

Ta med häckningsbord

chic sovsal idéer

När det gäller sovsalidéer kan smarta möbler göra hela skillnaden. Tänk multifunktionella och lätta bitar som rulla sängar, sängar med inbyggda lådor under, glas toppade bord och praktiska häckningsbord.

Häckningsbord är fantastiska eftersom de ger dig en mängd olika arbetsytor, är lätta att flytta och är briljant utformade för att förvaras i varandra. Ännu bättre om du tar in glasstoppade häckningsbord eftersom allt med en glasskiva är bra för att alla rum ska kännas ljusare och större än vad det verkligen är.

Hoppa inte ut på en plysch matta

sovsal idéer

Eftersom golv ofta anses vara grunden till ett rum som binder allt ihop, lita inte bara på det vanliga, obekväma golvet.

Använd istället sovsalaridéer till din fördel och ta in flera plyschmattor för att lägga på varandra. Detta kommer att hjälpa till att omdefiniera utrymmet, höja det och kommer att vara tröstande under foten. En vackert mönstrad matta eller flera kommer också att ge en känsla av vardagens elegans i ditt sovsal och gör den mycket mer unik och vuxen i känsla.

Ge ditt rum en personlig miljö

personaliserade sovsalaridéer

Förra gången du gjorde en rumsuppdatering gick din sovsal antagligen in i en förutsägbar standardlayout. Men för att göra det till ditt eget kan du behöva ordna om det för en mer personlig känsla.

Försök lägga din säng vid fönstret, sätt ihop två skrivbord och flytta byråerna närmare sängen. Du kan använda inramade speglar för att täcka en accentvägg eller klä din byrå med tryckt kontaktpapper. Speglar har ett unikt sätt att ge ditt sovsal en känsla av belysning och utrymme samtidigt som du lägger till en snygg och glamorös anteckning till den. Du kan välja dekorativa skal-stick-speglar om du inte får sätta hål på väggen eller helt enkelt luta en spegel mot en vägg. Du bör också använda familjebilder, omhuldade ägodelar och memorabilia som tröstande dekorativa extra för att framkalla en välbedömd, intim känsla.

Koordinera med din rumskompis

sovsal idéer och hack

När det kommer till sovsal idéer, det är normalt för din rumskompis att ha olika åsikter, smak och preferenser. Genom att samordna och samarbeta om flödet och utformningen av ditt sovsal med din rumskompis kan du båda förhindra en visuellt bullrande kollision.

Båda ska göra en plan innan du flyttar in för att se till att du är på samma sida. Välj en neutral färgpalett som gör att var och en av dig kan uttrycka lite personlighet och samtidigt hålla utseendet lugnande enkelt. Och välj ett färgat sängkläder som ger flera alternativ för samordning. Du bör också begränsa den designstil du vill följa, och när det gäller sovsalidéer är Mid-Century Modern en bra riktning att gå in eftersom dess utseende är tidlöst i överklagande och många av dess möbler var mindre i som de ursprungligen var utformade för att passa i små utrymmen.

Curate tillfällig väggkonst

sovsal idéer konst

Idéer för sovsalar 2019 fokuserar inte så mycket på konst eftersom studenter vanligtvis är begränsade från att spika eller måla väggarna. Men ska du spendera hela året på att titta på de tråkiga vita väggarna? Tänk inte ens på det!

Faktum är att det finns flera alternativ tillgängliga som gör att du kan lägga till tillfällig väggkonst i ditt sovsal som du sedan kan ta bort dem i slutet av läsåret. Dessa tillfälliga konstdesigner finns i flera former, färger och stilar, och du kan enkelt hitta prisvärd konst online. Och som ett alternativ kan du använda avtagbara krokar för att klippa Instagram-bilder eller fotografier på en klädstreck. Eller skapa en funktionsvägg med en spännstång och en bit dekorativt tyg. Mest sovsal idéer är det inte så viktigt eller lätt att dra av.

Mjuka upp den kliniska och hårda belysningen

sovsalar idéer belysning

Sovsalar har inte lyxen med belysningsarmaturer som de typiska som du hittar i sovrum i ett bostadshus. Och de flesta sovsalar har endast lysrörsbelysning eller en skrivbordslampa. Om ditt sovsal bara har överliggande armaturer, bör du lägga till det och skapa ett tröstande belysningsschema. Och en mängd olika belysning är ett måste eftersom du inte kan hålla alla lamporna på för att studera medan din rumskompis sover. Belysning är viktigt både för studier och för att ge stil till ditt sovsal. Detta kommer inte bara att mildra den hårda belysningen, men det kommer också att ge dig fler belysningsalternativ. Skaffa en funktionell bordslampa för användning när taklampan är avstängd. Du kan också behöva byta lampan till ett mer välkomnande ljus.

De flesta studenter, särskilt män, tar aldrig tanken på belysning på allvar när de överväger sovsal idéer killar. Men sanningen kvarstår att ljus är den viktigaste aspekten av vardaglig inredning och att den inte ska ignoreras eller inte utnyttjas. Så ta med ett skrivbord och golvlampa och kanske till och med några vägglampor.

Håll kvar röran

sovsalar idéer hyllor

Om du funderar på college studentrummet idéer, bör du komma ihåg att om det är rörigt i ditt sovsal kan det se tätt, rörigt och obekvämt ut. Undvik att krympa ditt rum med oönskade föremål genom att göra en redigering då och då. Använd korgar, soptunnor, lådor och brickor för förvaring. Målet här är att se till att ditt förvaringsmönster inte påverkar ditt rums design negativt.

Hänga skorarrangörer i garderoben och använd krokar på garderobsdörrarna för att hänga en eller två ofta använda kläder. En av de mest kreativa sovsal idéer 2019 gör att du kan dra nytta av oanvända utrymmen, särskilt utrymmet under sängen. Och installera (om du kan) bekväma öppna hyllor som låter dig lagra böcker och dekorativa föremål på vad som annars skulle vara bortkastat dött utrymme.

Din säng ska bli en oas

sovsal idéer sängkläder

Idéer för sovsalar skulle inte vara komplett utan att titta på sängar. Låt oss inse det, och du vill att ditt sovsal ska vara en idealisk plats där du kan koppla av från stress varje dag. Därför måste du göra det så mycket av en tröstande och avkopplande reträttzon som möjligt. Du behöver inte spendera för mycket på kvalitetsark eftersom du förmodligen inte kommer att använda dem efter din skolgång. Välj en större säng och en helt inneslutande madrass. Se till att den är brandsäker, fast och av god kvalitet, som du fortfarande kan använda flera år efter att du lämnat skolan.

Om din sittgrupp är fäst vid din säng, ta med en snygg kudde för att göra utrymmet ännu bekvämare när du lutar dig tillbaka. Lägg också till färgglada kastkuddar på din säng och liva upp utrymmet med dem. Din säng kan vara det fristad du föreställde dig med dessa enkla sovsal idéer för tjejer och killar lika.

Glöm inte din anledning att åka dit

sovsal idéer att prova

College kan vara en spännande upplevelse och att designa ditt sovsal kan vara allvarligt kul. Men glöm inte varför du är där i första hand. Att bli seriös med dina studier betyder inte att ditt sovsal borde vara tråkigt. Det är här sovsal idéer komma till hands. Du kan ordna ditt sovsal och skapa det unika utrymme du behöver för inspiration, avkoppling och studier. Att studera hela natten kan kännas som mindre besvär när du lägger till några uttalande som gör skrivbordstillbehör till dina arbetsytor. Håll föremål som du inte använder ofta utom synhåll genom att dra nytta av utrymmet under sängen.

Även på college kan du låta din personlighet lysa genom dina inrednings- och designval. Betrakta ditt sovsal som ditt nya hem och få ut det mesta av det. Ta tag i dessa Sovrumsidéer 2019 och liv ditt rum med lätthet.

Bilder via Pinterest