Idéer för utomhusdusch

moderna duschidéer

Om du har turen att bo i ett fuktigt område som upplever långa, varma somrar, kan en utomhusdusch vara en livsförbättrande bonus till ditt hem som är värt investeringen. Oavsett om du har en bubbelpool, en pool, du bor vid stranden, nära en sjö, eller om du bara vill ha någonstans att svalka utomhus, kommer dessa idéer för att dekorera utomhusdusch säkert att väcka ditt intresse.

För att få dig inspirerad och på väg att skapa din egen avundsvärda utomhusoas vände vi oss till Décor Aid-byggspecialister för att få ledtrådar om de bästa moderna utomhusduschidéerna för alla hem. Från rustika utomhusduschidéer till moderna utomhusduschidéer till billiga utomhusduschidéer som inte bryter mot din budget, det finns något att hitta för nästan vilket utrymme som helst. Oavsett vilken stil du kräver, överväg dessa 10 trendiga utomhusduschidéer för 2019 som en smart startpunkt innan du gör ditt första drag.

En privat oas gömd med grönska

gröna utomhusduschidéer

När det gäller prisvärda utomhusduschidéer som inte är korta på seriös stil, döljer du din utomhusdusch med grönska från din trädgård för en härlig privat oas att njuta av. Gör en robust grund för den med stenig skiffer och omge området med naturliga skärmar – tänk på höga bambustjälkar och liknande för en fantastisk effekt. Detta fungerar bäst med ett avskilt hörn av trädgården nära ditt hus. Odla massor av långa och tjocka lövverk som du kan använda som en skärm för att duscha bakom och se till att du lägger till växter som gör det bra i en våt miljö.

Du får din egen avskilda utomhusdusch som får dig att känna dig som om du duschar i regnskogen efter en dag med att koppla av vid poolen eller gå runt i ditt område. Dessutom, ju oftare du använder din utomhusdusch, desto mindre behöver du vattna nämnda växter.

Lantlig stil skärmad dusch

snygga utomhusduschidéer

Bara för att du installerar en dusch utomhus betyder det inte att dina idéer för utomhusduschdesign ska ses av hela grannskapet. Om du vill behålla din integritet när du använder din utomhusdusch är en helt skärmad dusch en viktig stil att tänka på. Ett duschområde med lantlig stil, målad grädde, vit eller i en djärv kontrastrand är en attraktiv lösning för att hålla allt snyggt diskret. Välj screening som ger dig en dörrstämning på bondgården och välj lite trägolv som gör att vattnet lätt rinner bort.

Detta ger en trevlig rustik utomhusduschidé som ser tidlös ut samtidigt som den är lätt att hantera. Vi älskar hur husägaren ovan använde en hyttinspirerad spegel för att verkligen lyfta fram ett nautiskt tema samtidigt som det tjänade ett praktiskt syfte samtidigt.

Rustik stuga

rustika utomhusduschidéer

En idyllisk uppfattning om rustika utomhusduschidéer som är gjorda helt av trä och sten kommer att kännas oändligt charmig och fridfull. Och genom att använda naturliga element kommer du att märka att det är ett ganska billigt sätt att få en utomhusdusch att känna sig lyxig, så det är en bra väg om du är ute efter billiga utomhusduschidéer. Om du har en stuga vid en sjö eller en pittoresk stuga i skogen, kommer detta att överensstämma med designen och kommer bara att ge en fantastisk rustik känsla till dina helger under våren och sommaren.

Om du har gott om utrymme kan du skapa ett torkområde också, om inte, lägg bara till en dörr så att du enkelt kan smyga undan för en sval dusch. Tricket är att se till att golvet är slätt, eftersom opolerade stenar kan vara grova på dina fötter.

Spa-dusch

spa som utomhusduschidéer

Om rustika anteckningar inte passar dig och din hacka och du vill ha något mer på den glamorösa sidan, kommer en utomhus spa-dusch att bli en av de bästa moderna utomhusduschidéerna för dig. Bana utsidan med lyxigt strålande brickor och se till att de är lätta att greppa för att undvika eventuella halk. Välj ett stort, dramatiskt mässingsduschhuvud för att toppa utseendet, tillbehör med matchande mässingstemperaturreglage och hårdvara.

Gå för ett helt vitt utseende för att komplettera spa-känslan eller gå för ett kontrasterande grått golv om du inte vill löpa risken för heltvitt.

Träbyteområde

trä utomhus dusch idéer

Om du har turen att bo direkt på stranden kanske du vill investera i ett omklädningsområde samt en utomhusdusch. Detta gör det så mycket lättare att glida in och ut från baddräkter för en dag på stranden – dina dagar med att vrida sig in och ut ur en bikini insvept i en handduk på stranden är för länge borta. Använd ett varmt tonat trä som väder fint under åren.

Se till att dina utomhusduschidéer har gott om föränderligt utrymme runt dem – och ett särskilt område för att förvara rena handdukar, placera begagnade och en bänk eller pall som du kan sitta på.

Miljövänlig dusch

miljövänliga utomhusduschidéer

Om du är en ekokrigare eller bara är medveten om mängden vatten du använder, garanterar vi att detta kommer att vara en av dina favoritidéer för utomhusduschdesign. Att använda vattnet från din utomhusdusch för att bevattna din trädgård är ett smart sätt att gå. Detta kallas ”gråvatten”, vilket i princip bara betyder att du återanvänder lätt använt vatten.

Genom att installera ett gråvattensystem kan du vattna din trädgård med vattnet från din utomhusdusch, vilket minskar kostnaderna och sparar tid som du brukar spendera utomhus med slangen. Fantastiska duschidéer blir inte mer hållbara än så här.

Dusch med utsikt

vackra utomhusduschidéer

Om du har några härliga landskap att titta på, bör du överväga att få ut det mesta med dina utsmyckningsidéer för utomhusdusch för att njuta av utsikten ännu bättre. Det finns ett par sätt att göra detta – du kan bygga din duschskärm så att den är ganska öppen överst och du kan se ut över sidopanelerna så att du kan ta in utsikten när du badar.

Om du vill ha något mer inneslutet för att hålla den svala luften ute, kommer glasfunktioner att krävas för dina utomhusduschidéer. När din duschpanel har passerat brösthöjd, byt material från trä till glas så att du får en tydligare bild av landskapet framför dig. En riktning som denna fungerar bara för att ditt hem ska kännas ännu mer unikt och samtidigt höja dess fastighetsvärde.

En kombination av dusch och badkar

idéer för dusch och badkar utomhusdusch

Om du inte är en för duschar, är ett stort badkar ett bra alternativ. När du överväger att utforma idéer för utomhusdusch som innehåller ett badkar, se till att du tar hänsyn till skalan. Välj ett vackert fristående badkar med en rulltopp och installera en dusch över det för de tillfällen när du vill ha en snabb sköljning. Strålande utomhusduschar som denna gör att du kan luta dig tillbaka och koppla av under natthimlen i ett lyxigt, varmt bad.

Det här är också en bra idé om du inte har plats eller budget för en bubbelpool. Nyckeln här är dock att skalan måste vara tonhöjds perfekt så att utseendet kommer så väl bedömt som möjligt.

Medelhavsstil

eleganta utomhusduschidéer

Vad kan vara mer medelhavs än en utomhusdusch? Och om du vill ha en medelhavseffekt, så omfamna den helt med utomhusduschidéer med fantastiska kakel med mönster från Medelhavet. Vi älskar blått och vitt för detta, men du kan mixa och matcha, välja vilken färg eller mönster som helst som passar dig. Kakel upp sidan av ditt hus och skapa ett utrymme för att duschen ska fästas på väggen.

Detta är ett utmärkt alternativ om du letar efter små utomhusduschidéer, eftersom du knappast behöver utrymme för detta – inget mer utrymme krävs än för en standard inomhusdusch.

Jungle Palms

tropiska utomhusduschidéer

Ta den tillbaka till naturen med en utomhusdusch omgiven av palmer; du kommer att känna dig som om du duschar mitt i djungeln. Skapa din duschbas och skärm av en natursten och plantera höga palmer runt omkring så att du blir kokon av naturen när du tvättar. Glöm inte en krok för att hänga dina överdådiga vita handdukar på en robust krok – inga coola idéer för utomhusduschdesign är kompletta utan en praktisk krok.

Detta ger en cool utomhusduschidé, som kommer att se fantastisk ut från första dagen och kommer att fortsätta ge dig det ultimata inom komfort.

Bilder via Pinterest