Idéer för utomhuskök

utomhuskök bakgård idéer 2019

Vem skulle inte älska ett utekök där du kan hålla middagar utomhus med vänner och nära och kära? Ett utekök är en värdig investering om det någonsin fanns ett. Oavsett om du håller på att bygga ett nytt kök utomhus eller kanske vill renovera ditt befintliga utekök, delade våra renoveringsexperter på Decor Aid dessa utekökidéer för att inspirera dig att hugga ut ett vackert utekök i din trädgård.

Bar och grillkombination

små utomhuskökidéer

Att ha både en bar och grill i ditt utekök är alltid en bra idé. I själva verket är detta en av de vanligaste utomhusköksdesignerna eftersom det är ett perfekt sätt att underhålla vänner och hålla intima fester. För den här idén kan du inkludera sittplatser för barstol som skapar en rolig och avslappnad plats för familj och besökande vänner.

Det här är också en bra idé om du har en utomhuspool. Installera baren och grilla precis bredvid poolen så att du kan njuta av en god måltid efter simning.

Elegant matplats

eleganta utomhuskökidéer

En av de främsta anledningarna till att husägare vill ha ett utekök är bekvämligheten att kunna servera mat direkt efter tillagningen. I det här fallet bör du överväga att hugga ut en elegant matplats precis bredvid ditt utekök.

Detta kommer säkert att göra middagar utomhus en lek. Se till att investera i hållbara möbler som tål tuffa väderförhållanden utomhus.

Eldstaden

smarta utomhuskökidéer

Att ha en eldplats installerad i ditt kök utomhus är också en smart idé. Det lägger till ett mysigt inslag i ditt kök och gör platsen till en utmärkt plats för vintern när dagsljuset börjar minska. Eldstaden kan tillverkas av olika material även om den ofta byggs av stenar och stenar.

Det är bäst att använda material som kompletterar det som används i ditt utekök. Du kan välja att bygga det själv eller anställa en professionell som gör det åt dig.

Grillstation

grilla utekökidéer

De bästa uteköken har en grillstation. Att ha en grillstation innebär att du och din familj eller vänner omedelbart kan njuta av varma grillar friska från grillen. Du kan ha en specialbyggd grill installerad eller köpa pre-fab sorter.

Våra designers rekommenderar att du väljer en design som baseras på dina behov och preferenser. Det borde också gå bra med din utomhusköksdekor.

Pergola

15 utomhuskökidéer

Att ha en skugga över ditt utekök är nödvändigt. En vacker pergola skulle vara ett utmärkt sätt att ge din utomhusköksskugga. Fördelen med att använda pergola framför andra typer av nyanser är att pergolaen också ger en plats att montera fläktar, belysningsarmaturer etc.

Ett utekök med en pergola är mer funktionellt, bekvämt och definitivt vackrare. Om du vill framkalla en rustik känsla, överväga att installera trägolv och en avskalad träpergola över ditt utekök.

Pizzaugn

utomhuskökidéer för matlagning

Om du är någon som gillar att göra hemlagade pizzor, är en av de utomhuskökidéer som kan fungera bäst för dig ett kök som levereras med en pizzaugn. Precis som grillar är pizzor också en häftklammer för uteserveringen.

Genom att ha en pizzaugn i ditt utekök kan du skämma bort dina besökande gäster med hemlagade pizzor färska från ugnen.

Metalliska bänkskivor

anpassade utomhuskökidéer

Om du vill ha ett ultramodernt kök i din trädgård, välj metallbänkar. Detta är en av utekökidéerna som får popularitet av goda skäl. Andra kanske rynkar pannan på tanken att använda koppar för en bänkskiva, men lösningen på detta är att behandla den med lack först.

Infunderande material som grovt trä och sten är också ett annat sätt att skapa eleganta och modernt utformade utekök.

Södra charm

inspirerande utekökidéer

Södra interiörer är kända för sin förmåga att framkalla en varm, mysig, graciös och charmig atmosfär. Du kan följa samma idé för ditt yttre kök.

Du kan installera ett mörkt trätak och stolpar för att passa vita golv och vackra stenväggar. Några av möblerna som passar bra med dessa typer av utomhusköksdesigner är korgstolar, antika ljuskronor, ett järnfotbord etc.

Vent huva

sten utomhus kök idéer

Det finns utomhusköksdesigner som har takbeläggning eller delvis hölje. Om det här är den typ av kök du har kan det vara en bra idé att installera en huva som kan tappa lukt och rök.

Om du installerar en grill väljer du en design som levereras med en ventilationsöppning. Ventilen hjälper till att förhindra att rök ackumuleras i din veranda eller lanai.

Samtida svart

moderna utomhuskökidéer

Om du vill skapa ett kök med en snygg, rustik och modern känsla kan ett modernt svart kök fungera bäst för dig. Måla väggarna i en mörk färg och behåll samma färg för köksbänken. Du kan också installera vasstak.

Detta är ett utmärkt sätt att ge rikligt med skugga till utrymmet utan att helt stänga av ditt utekök. Dessa utekökidéer kombinerar en charmig bondgårdskänsla med en elegant samtida atmosfär.

Chiller Trough

moderna utomhuskökidéer

Under varma dagar kan du behöva servera kalla drycker till dina gäster för att gå med de rejäla måltiderna du har tillagat i köket. Utomhusköksdesigner som levereras med kylkärl rekommenderas starkt. Detta kommer också att hindra dig från att ta oändliga resor in och ut från ditt hus för att ta några kalla drycker att servera.

Att lägga till en liten kylare i ditt kök är definitivt en av de smartaste utomhusköksdesignerna att följa. Du kan placera kylaggregatet vid matbordet så att dina kalla drycker är inom räckhåll.

Återanvända pallar

små utekökidéer

Behöver du inte spendera mycket pengar på att bygga ett utekök? Dra nytta av pallar som återanvänds för att komma med ett funktionellt kök utomhus. Du kan använda pallbrädorna för att bygga köksbänken och som takbjälkar.

Om det görs bra är dessa utomhuskökidéer inte bara praktiska utan rymliga och välutrustade. För skugga, välj tenntaket som kan skydda mot regn.

Täckt uteplats

täckta utomhuskökidéer

Om du har turen att ha en täckt uteplats i din trädgård, kan du enkelt bygga ditt utekök i den. Installera bara köksbänkar och andra redskap på ena sidan av utrymmet och installera två stensocklar på andra sidan som kan fungera som en plattform för pergola.

Om du inte har mycket utrymme och inte får använda uteplatsen ofta, överväga att omvandla hela uteplatsen till ett fullt fungerande och elegant utekök.

White Boards

vita utomhuskökidéer

Du kan också välja att bygga ditt eget utekök med whiteboards. Denna idé kan lätt uppnås med hjälp av några whiteboardtavlor. Börja med att bygga plattformen.

Sedan kan du bygga köksbänkar och slutligen installera en pergola som kan ge ditt kök skugga. Du kan också lägga till kromkökarmaturer för att passa det här helt vita konceptet.

Trädgårdshörnan

täckta moderna utomhuskökidéer

De bästa utekök för dem som har en grön tumme och älskar att ta hand om växter är ett kök som har en fin trädgård i ett hörn. En modern, elegant och sofistikerad trädgård kan vara ett bra komplement till ditt utekök.

Du kan också installera vattenelement, till exempel en minidamm eller vattenfall.

Bilder via Pinterest