Idéer för fönsterbehandling 2019

När det gäller punktstämning kan fönsterbehandlingar göra eller bryta ett rum och det kan vara en stor investering att hålla i flera år. För att hjälpa dig att välja de bästa typerna av fönsterbehandlingar för varje rum sammanställde våra dekoratörer en guide som lyfter fram de 28 bästa typerna av fönsterbehandlingsidéer för att hjälpa dig att designa ditt drömrum och samtidigt se till att funktionen och stilen du väljer är bäst för du.

Från moderna fönsterbehandlingar till fönsterbehandlingar som är lite mer traditionella, upptäck oändliga idéer för att inspirera dig.

Kontrastgardiner

idéer för kontrastfönsterbehandling 2019

För en modern behandling av fönsterbehandlingar fungerar kontrasterande färgblockerade gardiner för att skapa ett distinkt, varmt utseende och passar bra ihop med nästan vilken designstil som helst, från traditionell till övergång.

Leta efter kontrasterande draperier som kan skryta med en stark färg i kombination med en varm neutral för ett snyggt skiktat utseende med lätthet. Och eftersom kontrasterande fönsterbehandlingar ger en modern anda till alla rum, para ihop dem med minimal inredning för ett rent och polerat utseende och gå efter färger du vet att du inte tröttnar på snabbt.

Fönsterdekaler

Dekaler Fönsterbehandling Idéer 2019

Ett fantastiskt alternativ till traditionella fönsterbehandlingar, det finns massor av innovativa fönsterplattor som hjälper dig att dölja din interiör samtidigt som du ger ett vackert uttalande. Titta bara på hur mycket dyrare och unikt glasmålade fönstermärken gör att de enkla fönstren ovan ser ut. Dessutom är de mycket mindre expansiva än vanliga draperier och är lätta att installera.

Leta efter något liknande ovanligt eller oväntat och du kommer att vara säker på att ingen i närheten har liknande fönsterbehandlingar som din.

Österrikiska nyanser

österrikiska fönsterbehandlingsidéer 2019

Om du vill lägga till omedelbar elegans och drama i alla rum, anser att österrikiska nyanser är ett dekadent alternativ tack vare deras romantiska rynk och känsliga lager. De gör stora fönsterbehandlingar samtidigt som de framkallar gammaldags charm och lockelse.

Dessutom är de ett bra kungligt tillskott till även de mest minimala utrymmena samtidigt som de lägger till textur och visuellt spel. Punktera ett rum med österrikiska nyanser så får du snabbt upp den välbedömda känslan medan du får det att känna sig ännu mer lyxigt.

Eklektisk

eklektiska fönsterbehandlingsidéer 2019

För ett oväntat fönsterbehandlingar, välj ett djärvt och livligt tryckt batik eller rymdfärgat tyg för en verkligt uttrycksfull anteckning i alla rum, från eklektisk till modern. Dessa fungerar också bra i rena minimala utrymmen eftersom de arbetar för att ge den välbehövlig karaktär och lek.

Golv till tak

prisvärda idéer för fönsterbehandling 2019

En annan väg till omedelbar dramatik och ökad vardaglig glamour, fönster från golv till tak, kommer att få ett rum att se större ut, mer expansivt och dyrt. Och deras tidlösa överklagande gör dem till fönsterbehandlingar väl värda investeringen och de fungerar särskilt bra för att även de minsta hörnen ska se större ut.

Anpassade gardiner

anpassade fönsterbehandlingsidéer 2019

Om du inte hittar de perfekta gardinerna för ditt rum från hyllan, överväga att investera i anpassade fönsterbehandlingar som är exklusiva för ditt hem. Den perfekta färgen, stilen och mönstret är bara en beställning borta och kommer säkert att bli en välbehövlig finish i alla rum i ditt hem. Det fantastiska med anpassade fönsterbehandlingar är att de passar dina mått perfekt.

Och när du letar efter fönsterbehandlingar för skjutbara glasdörrar är anpassade stilar ofta de bästa eftersom du behöver beläggningar som kommer att installeras för att vara säkra på lång sikt.

Svarta fönsterramar

eleganta fönsterbehandlingsidéer 2019

Vita fönsterramar är traditionella, men om du vill ha en mer dramatisk känsla och något lite ovanligt, hur är det då med svarta fönsterramar för moderna fönsterbehandlingsidéer
? Rama in dem med ljusa gardiner för att balansera den mörka, dramatiska nyansen på din fönsterkarm.

Svarta ramar hjälper också till att tryckta, mönstrade och djärva färgade fönsterbehandlingar dyker upp samtidigt som de skapar balans tack vare deras mörka, stiliga nyans.

Landscheck

land fönster behandling idéer 2019

Det finns något tröstande och varmt vid en landskontroll och det finns inget undantag när det gäller fönsterbehandlingsidéer. De ser bra ut i ett neutralt och naturligt rum, vilket ger en
mysig charm med en lekfull ruta. Du kan välja dämpade nyanser eller något lite djärvare, beroende på din smak.

Våra inredningsarkitekter var snabba med att påpeka att rummet som visas ovan visar smarta rutiga paneler bara halvvägs upp för en nödvändig visuell paus och en glimt av utomhus.

Panelluckor

moderna fönsterbehandlingsidéer 2019

Dessa är utmärkta för att täcka expansiva fönsterytor och är de perfekta fönsterbehandlingarna för skjutbara glasdörrar. Välj en ljus färg så att lite ljus passerar igenom och välj alternerande
färgade paneler för något lite annorlunda. Om du väljer flera färger kan de skryta med en extra bonus att de ser bra ut när de dras tillbaka.

Och i svart ger de ett rum en studerad elegans och cool lockelse som det är svårt att inte beundra.

Sheer Shades

rena fönsterbehandlingsidéer 2019

Renare nyanser är de perfekta fönsterbehandlingarna om du vill kontrollera det naturliga ljuset som strömmar in genom dina fönster, men inte vill blockera det helt. Dessa är särskilt bra för en arbetsyta där du litar på naturligt ljus att arbeta med. Välj en färg som kompletterar resten av rummet, oavsett om det är en neutral nyans eller något lite mer färgstarkt.

Och om du letar efter klassiska fönsterbehandlingar som är väl värda investeringen kan du aldrig gå fel med rena elfenbensgardiner, ännu bättre när du går från golv till tak.

Vit och ljus

vita fönsterbehandlingsidéer 2019

Välj alla vita fönsterbehandlingar så att ditt rum känns ljust och ljust. Oavsett om det är vita gardiner eller vita persienner, är ett helt vitt fönster perfekt för att hålla ditt rum lätt och luftigt. Blåsiga vita gardiner som strömmar ner bredvid fönster ser fantastiska ut, så gör vita romerska persienner om du vill hålla utseendet klassiskt och enkelt.

Vita fönsterbehandlingsidéer hjälper också till att ett rum verkar renare, ljusare och större.

Konstskärmar

konst skärmpanel fönsterbehandling idéer 2019

Att hänga konst framför dina fönster är verkligen inte ett förväntat sätt att blockera ljuset. Detta är ett roligt och ovanligt sätt att visa din konst medan du skapar en skärm för ditt fönster. Detta är ett bra sätt att skapa utrymme för att visa din konst om du har mer fönsterutrymme än väggutrymme. Det är verkligen inte något du ser varje dag och det tar moderna fönsterbehandlingsidéer till nästa nivå.

Vita fönsterluckor

vita fönsterluckor Idéer för behandling av fönster 2019

Jalusier är praktiska, snygga och klassiska fönsterbehandlingar som ger ditt hem en grafisk funktion. De tillåter naturligt ljus att filtrera igenom medan de blockerar tillräckligt med middagsolen för att hålla ditt hem svalt under heta dagar. Du kan fixa dem på utsidan av ditt hem, eller, för mer av ett uttalande, kan du installera dem inuti ditt hem; göra moderna fönsterbehandlingar av en traditionell idé

När det gäller moderna fönsterbehandlingar kan du aldrig gå fel med en välgjord uppsättning vita fönsterluckor, eftersom de aldrig går ur stil och kan hålla en livstid.

Blommig bondgård

blommor fönsterbehandling idéer 2019

Romerska persienner i ett glatt blommigt tyg kommer att ge ett stänk av färg till ett bondgårdskök. En ljus, solgul kompletterar de traditionella krämfärgerna och trä som du ser i en bondgårdsdesign
. De lägger till en rolig och livlig känsla för vad som är ett inneboende praktiskt utrymme.

De ger också smarta fönsterbehandlingsidéer eftersom de kan ge även de enklaste rummen extra liv, nödvändig värme och femininitet.

Jalusier i mörkt trä

mörkt trä fönsterluckor fönsterbehandling idéer 2019

Jalusier i mörkt trä är perfekta om du letar efter traditionella fönsterbehandlingsidéer. De ser bra ut i ett neutralt eller helt vitt rum och ger ditt rum en vintage-känsla. Jalusier måste ofta göras för att mäta, vilket gör dem till potentiellt dyra anpassade fönsterbehandlingar, men tid, ansträngning och kostnad är väl värt det.

Canopy Gardiner

Guide för fönsterbehandling Idéer 2019

Häng dem från en krona för att ge ditt sovrum en lyxig känsla i stället för att ta standardmetoden för fönsterbehandlingar och hänga dina gardiner från en stång. Fäst krokarna i de övre utsidan av fönstren och dra tyg över dem så att det draperar på ett alltför lyxigt sätt. Du behöver långa strängar av tyg för att uppnå detta utseende.

Cellular Shades

cellgardiner Fönsterbehandlingsidéer 2019

Om temperaturen är ett problem för dig i ditt rum, kan mobilskuggor bara vara svaret. Utformningen av dessa fönsterbehandlingar ger dem isolerande egenskaper; hjälper till att hålla värmen ute
när det är varmt och värmen in när det är kallt. Cellerna fångar luft och hjälper till att hålla ditt rum vid en omgivningstemperatur – något som bara innovativa moderna fönsterbehandlingar kan göra, så handla klokt.

Och när det gäller fönsterbehandlingsidéer som tar lite visuellt utrymme är cellulära nyanser de bästa alternativen. Precis som för fönsterbehandlingar för skjutbara glasdörrar, ger deras smala profil och fördelaktiga design liten inverkan samtidigt som de får jobbet gjort snyggt.

Swing Arm Curtains

Fönsterbehandling Idéer 2019 svängarm

Inte något du ser varje dag; svängarmsgardiner är verkligen ett annat tillvägagångssätt för ett unikt uttalande. De är en så rolig idé och kommer säkert att vara samtal i ditt rum. Det här är en utmärkt idé om du har en rad små fönster som golv till tak gardiner inte fungerar för, eller om du tycker att golv till tak gardiner är alltför imponerande för ditt rum.

När du överväger moderna fönsterbehandlingar finns svängarmarna i en rad trendiga finish och silhuetter för att hålla ditt rums look unikt och modernt.

Dubbelt upp

skiktade fönsterbehandlingsidéer 2019

Det finns något extremt lyxigt och dekadent med att ha rader med flera gardiner och persienner kombinerade som skiktade fönsterbehandlingar – man behöver inte räcka. Kontrasterande eller kompletterande gardiner och persienner lägger till en lyxig och välbedömd känsla i ett rum och ger en dramatisk inverkan. Detta är en bra idé för särskilt sovrum; välj överdådigt mönstrat material till dina gardiner och samla dem med minimala persienner i en djärv färg.

Det bästa med att fördubbla de köpta behandlingarna är att de ger utseendet på dyra anpassade fönsterbehandlingar direkt och är helt enkelt fantastiska att titta på när de är väl installerade.

Mjukblå

Idéer för blå fönsterbehandling 2019

Mjuka blåa fönsterbehandlingar kan utformas upp eller ner för att få rätt slag i ditt rum. De ser bra ut mot en vit bakgrund för ett mjukt och subtilt tillägg. Om du letar efter en mer glamorös anteckning kan du klara ljusblå gardiner i team med en guldstav, guldfästen och guldtillbehör.

Panelskärmar

panelskärm Fönsterbehandlingsidéer 2019

Om gardiner och persienner inte är något för dig är panelskärmar ett utmärkt alternativ utan att skimma stil. Välj intrikat utformade paneler bakom med ett genomskinligt material för att skärma fönstret, medan du fortfarande låter ljuset skina igenom.

Panelskärmar är också bra fönsterbehandlingar för skjutbara glasdörrar eftersom de har en tunn profil och ett grundligt modernt utseende.

Bambu persienner

organiska fönsterbehandlingsidéer 2019

Rullgardiner med bambu ger ett avslappnat inslag i ditt rum och ser bra ut i ett strandhus eller i ett rum med nautisk tema. De blockerar mycket ljus, men utan att vara tunga eller imponerande i ditt utrymme. De är neutrala och naturliga och kommer att vara jättebra om du har en förkärlek för organiska material.

Silk Shades

Idéer för fönsterbehandling 2019

Silk nyanser kommer att ge ett inslag av diskret lyx till alla rum. Fönsterbehandlingar som denna har en lysande kvalitet; släpper igenom tillräckligt med naturligt ljus. Silke kan vara dyrt, men det är
värt det för den perfekta persiennen för ditt rum. Välj siden nyanser i ett fantastiskt mönster för att göra ett storslaget uttalande i ditt hem.

Silk nyanser kan också ge känslan av anpassade fönsterbehandlingar när du väljer minimalt mönster och trycker och väljer ett mer klassiskt, rent fodrad uttalande.

Skugga Valanser

valance Window Treatment Ideas 2019

Skuggvalanser hjälper till att dölja fula blinda mekanismer. Om du hatar att kunna se dina persienner mekanismer, är skuggvalanser en viktig väg. Välj en kontrasterande färg eller ett material för att göra ett uttalande eller matcha persiennerna och valansmaterialet för mer diskreta fönsterbehandlingar.

Tryckta draperier

tryckta fönsterbehandlingsidéer 2019

Om du har ett mönster du älskar, varför inte trycka det på tyg för att göra personliga draperier? Modern teknik innebär att du enkelt kan få din design tryckt på
tyg, så att du kan få draperier designade just för dig.

Ultratraditionell

traditionella fönsterbehandlingsidéer 2019

Även i kombination med modern inredning finns det något att säga om den tidlösa kvaliteten och det investeringsvärda tilltalet av traditionella draperier som säkert aldrig går ur stil eller ser ut på plats.

Om du letar efter en traditionell känsla föreslår våra inredningsarkitekter att du använder anpassade fönsterbehandlingar eftersom de är värda investeringen och du kommer att kunna arbeta med en utbildad draperispecialist som kan leverera den bästa stilen för dig med auktoritet.

Plus: Rumsdelare

Idéer för fönsterbehandling inomhus 2019

Nu när vi har täckt en massa fönsterbehandlingar, idéer och alternativ finns det något att säga om återkastningskraften att använda gardiner för att skapa intima områden i stora områden samtidigt som man lägger till en elegant funktion för ett elegant, imponerande uttalande.

Bilder via Pinterest