Idéer till förvaring av badrum

moderna badrumsförvaringsidéer

Oavsett hur stort eller litet utrymmet du måste arbeta med är det viktigt att behärska idéer om badrumsförvaring så att du kan utnyttja ditt utrymme på bästa sätt i stil. Och eftersom ditt badrum är där du spenderar tid på att fräscha upp varje dag, är det bara vettigt att hålla det så snyggt och organiserat som möjligt.

När allt kommer omkring behöver alla en plats för nödvändiga badrumsobjekt samtidigt som de kan förvara allt utom synhåll för att göra ditt badrum ännu mer avkopplande i en fristad. Det finns alla slags smarta badrumsförvaringsidéer där ute, från öppen förvaring till korgförvaring, från badrumsförvaringsidéer för små utrymmen till bra badrumsförvaring för de största lyxiga badrummen.

För att hjälpa dig att ta reda på de bästa tilläggen för ditt utrymme vände vi oss till Décor Aid inredningsarkitekter för deras beprövade och enkla men effektiva badrumsförvaringslösningar för att göra din dagliga rutin bättre.

Magnetiska arrangörer  

Badrumsförvaringsidéer magnetiska hyllor

Magnetiska arrangörer på insidan av ett medicinskåp erbjuder det perfekta sättet att förvara små dagliga saker samtidigt som de hålls ordnade i din vägg – och de är fantastiska för förvaring av smink och borstar.

Istället för att ha allt spridda på hyllorna i ditt skåp kan du skapa smarta lagringslösningar samtidigt som du sparar nödvändigt utrymme med denna idé. Det här är fantastiskt om du behöver badrumsförvaringsidéer för små utrymmen, eftersom magnetband kan hjälpa till att röra dina hyllor på nolltid.

Ovanför dörrhyllan

ovanför dörrhylla badrumsförvaringsidéer

Perfekt för små urbana lägenhetsförvaringsidéer, en dold över dörrhyllan kan göra en värld av skillnad och samtidigt hjälpa dig att stuva bort saker du inte behöver använda dagligen eller regelbundet.

Tänk på toalettpapper, en curlingstation och liknande som enkelt kan hållas utom synhåll tills du behöver dem.

Ett stort väggskåp

badrumsförvaringsidéer stort väggskåp

Visst, när det gäller badrumsförvaringsidéer att tänka på, låter skåp i badrummet lite uppenbart, minst sagt. Men om du letar efter ytterligare lagringsutrymme, ett praktiskt väggmonterat eller så kan du lämna det på golvet.

Bäst av allt är att du enkelt kan köpa en billig och de kan snabbt flyttas när mer golvutrymme behövs i ditt badrum.

Piedestal Sink Kjol

piedestal kjol badrum lagring idéer

Piedestal-handfat är bra för ett litet badrum, men hur är det med det bortkastade utrymmet nedan? Ofta går det inte oanvändt och oftare täcker våra inredningsarkitekter dem för att dra nytta av de bästa idéerna om badrumsförvaring.

Följ kostym och täck din piedestal med en skarp, minimal kjol för ett modernt utseende som nickar till andan av fransk lantlig design. Som sagt, käll några i taget så när man tvättas kommer allt inuti inte att exponeras förrän den sätts fast igen.

Badkar Caddy

Badrumsförvaring Idéer badkar caddy

Om du kämpar för att hitta idéer för badrumsförvaring för att skapa ytterligare lagringsutrymme, kan en badkar-caddy bara vara svaret när du suger dagen bort. Tillsammans med en hylla med duschkabiner för hörn, ger de smarta badrumsförvaringsidéer för små utrymmen.

En praktisk badkarcaddy gör att du kan lagra alla föremål du behöver för att rita det perfekta badet i ett utrymme. Och en badkar-caddy hjälper dig att frigöra utrymme någon annanstans, så att du kan lagra mer toalettartiklar.

Förvaringsstege

Badrumsförvaring Idéer lagringsstege

En rörlig vinklad förvaringsstege är en utmärkt lösning när det gäller idéer om förvaring av badrumsbadrum – om du saknar utrymme kan en lagringsstege svara på dina böner, eftersom de knappast tar upp något utrymme.

Du kan hänga handdukar från en och haka små korgar över steget, så att du enkelt kan förvara extra toalettartiklar och toalettpapper. Du kan också använda dem för att bättre utforma ditt badrum med dekorativa tillbehör och minnesvärda minnessaker för en mer unik, skräddarsydd känsla.

Låg liggande hyllor

Badrumsförvaringsidéer låga hyllor

Om du inte har plats för en skrymmande badrumsfack, installera låga hyllor på båda sidor om diskbänken eller under den för en liknande effekt. Låga hyllor är en enkel badrumsförvaringsidé som hjälper dig att få ut det mesta av det utrymme du har, till en mycket lägre kostnad än en fåfänga som är anpassad efter mått.

Ett par låga hyllor kommer inte att uppmärksamma sig själva eftersom de kommer att vara utom synhåll, så ditt utrymme kommer inte att kännas rörigt alls. Och de kommer att lura ögat att tro att ditt badrum är större och att ditt tak är högre än det är.

En bricka för diskbänken

Badrumsförvaring Idéer motfack

Om du upptäcker att dina mindre saker slutar ta över din badrumsbänk och alla andra ytor, och du inte har någonstans att hålla dem ihop, kommer du att spara en serie eleganta brickor placerade på sidorna av diskbänken. nåd.

På brickorna kan du lagra föremål som hårband, hårnålar, smink och små toalettartiklar, så att du kan hålla dem snygga, snygga och allt på ett ställe – vilket gör det enkelt att lagra badrumsidéer. Dessutom kan du flytta allt tillsammans samtidigt eftersom de ligger på en yta som är lätt att ta med sig. Som ett alternativ till brickor som fortfarande gör jobbet kan du också lagra föremålen i fåfänga eller toalettpåsar för att hålla allt utanför platsen för en mer minimalt utformad känsla.

Omsatt byrå  

Badrumsförvaringsidéer återanvänds byrå

En vintagebyrå, byrå eller garderob är det perfekta unika alternativet till en vanlig fåfänga i badrummet. Tänk på att ta med en traditionell möbel som är välgjorda och konvertera den för att hålla en diskbänk.

Detta ger dig behov av badrumsförvaringsutrymme, vilket ger dig utrymme att lagra alla dina badrumsbehov på en lättillgänglig plats. Om du har lite hand om att ta hand om DIY-projekt är detta ett fantastiskt projekt för badrumsförvaringsidéer för att få tänderna in medan du tar din badrumsdesign till nästa nivå med ett tillägg som förblir helt unikt för dig.

Flytande hyllor

Badrumsförvaringsidéer flytande glashyllor

Flytande hyllor är en av de mest snygga och kostnadseffektiva badrumsförvaringsidéerna för dem alla. De ger bra badrumsförvaringsidéer för litet utrymme, eftersom de smälter sömlöst i väggen och ger dig ett diskret sätt att lagra dina badrumsartiklar som behövs.

Lägg dina föremål direkt på hyllorna eller ta med några förvaringskorgar och brickor så att dina hyllor ser snygga och presentabla ut. För ett badrum kommer glas- och marmorhyllor också att ge rummet en lyxig, välbedömd känsla.

Staplar av hyllor

Badrumsförvaringsidéer staplade hyllor

Stapla flera hyllor vertikalt uppför en vägg för att få ut det mesta av det väggutrymme du har i ditt badrum. Och om du letar efter små förvaringsidéer för badrum, är staplade hyllor också ett bra sätt att använda det väggutrymmet för att skapa extra förvaring utan att behöva spendera en förmögenhet.

Installera så många hyllor som möjligt på en vald vägg, som sträcker sig från ena sidan till den andra, eller så kan du också använda mindre hyllor utspridda över en vägg. Glashyllor är också ett utmärkt alternativ eftersom de kommer att hålla området ser ljust och luftigt ut. 

Krokar för hängning

Badrumsförvaringsidéer hängande krokar

Massor av vardagliga badrumsartiklar passar bra för att hängas ordentligt – som handdukar, hårvårdsprodukter och badrockar. Få ut det mesta av ditt vertikala utrymme (utan att tränga in för mycket i rummet) genom att lägga till några stiliserade krokar längs väggarna och baksidan av dörren.

Med dörren öppen ger den ett smart dolt förvaringsutrymme. Och när det gäller smarta badrumsförvaringsidéer, desto mindre kan du se desto bättre. Med det sagt, se till att det du hänger är i gott skick eftersom du inte vill visa mindre än avundsvärda föremål längs dina väggar.

Slösa inte bort utrymme ovanför kommoden

Badrumsförvaringsidéer hängande hylla

Utrymmet ovanför en kommode blir ofta bortglömd och bortkastad när det gäller badrumsförvaringsidéer, men varför skulle det vara? När allt kommer omkring, oavsett hur stort eller litet ditt badrum är, förlorar dött utrymme möjligheten att använda alla delar av utrymmet till din fördel.

För att använda det området till din fördel, gå till hyllor som har samma bredd som cisternen, så att hyllorna inte sticker ut för mycket eller ser utanför skalan. Detta är det bästa förvaringsutrymmet för föremål du sällan använder men vill ha som dekorativa tillbehör.

Korgar På Väggen  

Badrumsförvaringsidéer hängande korg

Hängande unika förvaringskorgar som har en unik känsla på dött utrymme på en vägg ger snabba och enkla badrumsförvaringsidéer, och de kommer också att se fantastiska och originella ut. De ger en knäppa idé som du inte ser i alla andra badrum och det är ett elegant sätt att lagra handdukar.

Fäst förvaringskorgar på väggen vid basen så att du kan rulla, eller fälla upp dina handdukar och placera dem i korgen. Välj korgar i olika storlekar och skalor så att du enkelt kan lagra mindre och större artiklar lika.

Tiered korgar

Badrumsförvaring Idéer tiered korgar

Nivåkorgar är ett smart sätt att spara utrymme, använda vertikalt utrymme och skapa extra förvaring i ditt badrum. De kan placeras på sidan av diskbänken, hålla dina mindre föremål ihop och lättillgängliga, eller ovanför din disk för snabbare räckhåll.

De ger dig inte bara extra lagringsutrymme, de skryter också den extra bonusen att se bra ut också när du köper en som är över standard, för något mer unikt.

Flytande fåfänga

Badrumsförvaringsidéer flytande fåfänga

En flytande fåfänga går långt för att få ett badrum att se mycket större ut, perfekt för idéer till förvaring av små lägenheter. Att kunna se detta extra golvyta lurar ögat, vilket gör att utrymmet känns större än det är. Gå efter en modern, minimalistisk flytande fåfänga för att skapa en ren, enkel känsla i ditt badrum och lägg till känslan av extra utrymme.

Sätt badrumsbehov i förvaringsburkar

glasförvaringsburk rustika badrumsidéer

Om du måste ha dina badrumsförnödenheter utställda, kommer att överföra dem till vackra förvaringsburkar att få dem att se vackra ut. Det finns inget värre än en ojämn stapel badkar och lådor på en hylla i ditt badrum, det ser rörigt ut och otilltalande. Dekantering av dina produkter som bomullsbollar och Q-tips till burkar hjälper dina badrumshyllor att se ännu mer presentabla ut – enkla badrumsförvaringsidéer för de besvärliga föremålen.  

Under The Sink Korgar

under handfatkorgen Badrumsförvaringsidéer

Korgar under din diskbänk eller fåfänga ger en bra förvaring av handdukar och toalettpapper – ett snyggt sätt att hålla dessa föremål praktiska. Att knäppa ett par vackra flätade korgar inom räckhåll för armarna kommer att lägga till lite textur i din badrumsdesign samtidigt. Du kommer aldrig vara utan en handduk när du hoppar ut ur duschen.

En fåfänga från vägg till vägg

bästa badrumsmöbler 2019

Om du har plats för det är en fåfänga från vägg till vägg den mest investeringsvärda av alla badrumsförvaringsidéer. Inget utrymme slösas bort här och du hittar inga andra badrumsförvaringsidéer eller design som hjälper dig att utnyttja ditt utrymme bättre. Välj en fåfänga med öppen front för att skapa en enkel åtkomstskärm.

Eller gå efter en mer traditionellt inredd vägg-till-vägg fåfänga så att det alltid kommer att öka ditt återförsäljningsvärde. Tänk bara på att symmetri är nyckeln, eftersom en stor väggenhet som en expansiv fåfänga kan vara skrymmande, och när den inte är symmetrisk kan det få ditt badrum att känna och se ut.

Återanvänd små förvaringsenheter

antika silverramar badrumsspeglar 2019

När det gäller badrumsförvaringsidéer lönar det sig ibland att tänka utanför lådan så att du kan få utrymmet att se ut och kännas ännu mer unikt. Och när det kommer till det, kan alla snygga små förvaringsenheter fungera i ett badrum, från sidobord till konsolbord, och de kommer att ge ett knäppt och oväntat tillskott till dina badrumsförvaringsidéer.

Placera ett litet sidobord i utrymmet mellan väggen och diskbänken, eller bredvid badkaret, använd det som en yta för att rymma toalettartiklar och handdukar – en intressant uppfattning om traditionella badrumsförvaringsidéer. Ännu bättre om det är glas-toppad så att det förhindrar att utrymmet känns stängt. 

Bilder via Pinterest