Inbyggda bokhyllor

eklektiskt familjerum

Det är svårt att lokalisera exakt när inbyggda bokhyllor blev så övertygade, bloggade designelement, men vi är definitivt medlemmar i fanklubben. Så mycket att vi älskar att integrera inbyggda bokhyllor i våra kunders hem, särskilt de som bor i stadsområden där varje extra kvadratmeter lagrings- eller visningsutrymme uppskattas (och behövs).

Om du flyttar in i en hyreslägenhet eller ett hus med inbyggda enheter bör du betrakta dig som extremt lycklig (dubbelt så om du också har exponerat). Men om du får chansen att skräddarsy inbyggda design för din egen plats, utnyttja din möjlighet med mycket forskning och planering för att skapa din perfekta installation. Få lite inspiration och praktiska idéer för ditt eget hem genom att kolla in några av våra favorit inbyggda hyllor från Projekt för dekorhjälp.

Väggstorlek Hyllsystem

traditionellt vardagsrum byggt i hyllor

När det gäller inbyggda har denna Upper East Side-lägenhet i princip lyxmodellen. Den inbyggda enheten sträcker sig över en hel vägg i vardagsrummet och erbjuder därmed utan tvekan mer förvaring än de flesta New York-lägenheter. Rutnätet med öppna hyllor, som har två bildbelysning, gör det möjligt för husägare att lyfta fram sin samling böcker och konst. Och skåpen låter dem hålla allt annat utom synhåll. Den eleganta hårdvaran och kronformningen ekar hemmets moderna traditionella design, vilket gör att det smälter sömlöst in i rummet och ser ut som om det alltid har varit där.

Par inbyggda bokhyllor

modern valnöt byggd i bokhyllor

Ägarna till denna Manhattan brownstone ville ha ett rent, snyggt utseende i hela hemmet, vilket innebar massor av inbyggd och dold lagring. Vår mästarkonstruktör använde valnöt för skåp, hyllor och accenter i hela hemmet, som i detta hål. Ett par valnötsbokhyllor flankerar dörröppningen, som också är fodrad i valnöt för att skapa ett sammanhängande utseende. Stiftlampor under hyllorna markerar skulpturella delar, medan skåp under erbjuder dold förvaring.

Halvväggs inbyggda hyllor

halvvägg bokhyllor

I urbana lägenheter där utrymmet är högt måste rummen multitaska. Till exempel fungerar gästrummet i denna New York-duplex som en hule och soffan har en utdragbar säng. Hälften av en vägg har inbyggda hyllor, och även om den erbjuder lite bokförvaring, fungerar den i det här fallet som ett mer designelement och har en utformad samling objekt. Så även om det inte har utrymme för att erbjuda seriös lagring lägger det till dimensionen på utrymmet.

TV- och medielagring

inbyggda tv-bokhyllor

Våra kunder för detta projekt var nygifta som just flyttade till en ny lägenhet i en ny stad, så de slog ihop sina saker och deras stilar. Det smala vardagsrummet tillät inte mycket extra möbler, så vår seniordesigner utnyttjade det höga taket och skapade en skräddarsydd öppen hyllenhet som rymde deras TV, böcker och andra föremål. Hyllorna ger också en möjlighet att introducera färgpapper i det annars neutrala vardagsrummet. Ett skåp under TV: n har frostade glasdörrar, så kabelboxen och annan elektronik kan döljas när de inte används.

Bokhylla med rullande stege

vit bokhylla rullande stege

Inbyggda bokhyllor med rullande stegar är saker av fastighetsdrömmar och ambitiösa Pinterest-brädor. Rummets skarpa vita väggar och neutrala möbler håller fokus på hyllorna från golv till tak, som har en mängd olika hyllhöjder för att passa böcker, bartillbehör, föremål, en TV och mer. De vita hyllorna fungerar som en tom duk som gör det möjligt för husägare att ständigt rotera och ordna om sina böcker och konst för att skapa nytt utseende varje säsong (eller dag). Och rullstegen är naturligtvis både praktisk och drömmande.