Indian Style Styling For Home

Indien har en stor variation av kulturer, var och en med sin egen inredningsstil. I denna serie artiklar tittar vi på vad varje indisk kultur har att erbjuda när det gäller unika indiska interiörer.

Vi börjar serien med den nordligaste indiska delstaten Kashmir.

Kashmiri Heminredning

Landets nordligaste delstat kan vara kontroversiellt för tillfället, men dess rika kulturarv är unikt och djupt traditionellt. De som har tillgång till interiören i Kashmir är heltidsambassadörer för dess naturliga skönhet och dess inbjudande natur.

Husen i Kashmir är mestadels av trä och utformade för att hålla kyla ute. Varma ullmattor är en integrerad del av alla hem i Kashmir. De är ett sätt att hålla jordens kyla borta. När du går in i ett hem i Kashmir, se till att ta av alla dina skor för att inte förorena mattorna.

Sittplatsen i ett traditionellt byhus i Kashmiri ligger strikt på marken. Färgglada ullsmattor pryder sittplatsen och en separat matta används ofta för att markera sätet. En besökare kan erbjudas en kudde att sitta på, beroende på hur mycket han eller hon ges.

I moderna Kashmiri-hem har soffor och stolar haft lokalbefolkningens önskemål, men i stort sett är sittplatser på golvet det bästa alternativet.

Tunga, tjocka, mörka gardiner är normen i de flesta interiörer i Kashmir-indierna. Återigen är syftet att hålla kyla ute. Bli inte förvånad om du har en & # 39; Kangri & # 39; Det ögonblick du sitter i Kashmiri hem för att hålla varmen. Denna Kangri är inget annat än en lerafylld lerkruka som håller dig varm, som nästan alla Kashmiri kan hitta på vintern. Du skulle också omedelbart erbjudas några av de bästa filtarna i huset för att täcka benen om du känner behov.

De traditionella broderade gardinerna i Kashmir, kallad Namda, är gjorda av tjock vit bomullstyg och broderade med djärva mönster av vacker och färgglad ull. Samma trasa används också ofta som en sängäcke och till och med för att tillverka örngott, etc. Du hittar det vanligtvis i varje Kashmiri-showroom eller uttag i Kashmir.

Matsalen i ett traditionellt Kashmiri-hus erbjuder också sittplatser på marken. Husets damer serverar varma måltider och äter senare sina egna måltider. Enligt den muslimska traditionen att dela måltider äter tre eller fyra personer från en vanlig maträtt. Naturligtvis beaktas den traditionella skillnaden mellan besökarna och de erbjuds vanligtvis sina egna plattor.

Interiörerna i Kashmir är unika eftersom de är tillverkade av handvävda tyger och traditionella broderier och använder dem. Planera en resa till Kashmir för att tillbringa några av dina bästa semestrar och samla in massor av traditionella möbler!