Inredning första lägenhet

budgetdekorationsidéer

Bara hakade en bra första lägenhet på Upper East Side med din bästa vän men har inte råd att fylla den? Inredningsarkitekter arbetar ofta med en budget och har några bra idéer för unga yrkesverksamma som just har börjat. Att betala hyran och dekorera din lägenhet är inte ömsesidigt exklusiva.

dekorera första lägenhet soffa

Sean Juneja är en av New York Citys mest vördnadsvärda inredningsarkitekter och har mycket erfarenhet under sitt bälte. Här är hans fem bästa tips för att dekorera din pad på en budget.

Naturligtvis är det första du förmodligen kommer att stanna i IKEA om du letar efter utilitaristiska billiga möbler. Juneja föreslår att IKEA används, särskilt för stapelbara lagringsenheter för att förhindra att föremål samlas på golvet. Om du letar efter några mer unika fynd föreslår Gray att du söker i H + M Home, Zara Home och Muji. Hon konstaterar också att barnbutiker ofta har några roliga (och plånboksvänliga) föremål som lampor, speglar och inredning som kan fungera lika bra i ett vuxenrum – prova Land of Nod eller PB Teen.

dekorera första lägenhetskuddar

”Häng speglar nära ett fönster för att öppna ett utrymme och få mer naturligt ljus in i ett rum”, kommenterar Juneja. Om du letar efter ett enkelt sätt att göra din mörka lägenhet ljusare och gladare, låt solen skina in. Växter är också ett utmärkt sätt att göra detta också, konstaterar Gray: ”Växter andas liv, färg och struktur i gles rum. Betona dina höga tak med träd. Om du har begränsat utrymme, prova vertikala eller hängande planteringsmaskiner. ” Gå till Home Depot för både speglar och växter till det billiga.

Om du ska slänga på något, insisterar Gray, det borde vara din soffa. Du vill att ditt bostadsutrymme ska vara bekvämt och en soffa är något som borde vara åtminstone några år. När du lever med något under en längre tid vill du veta att du kommer att vara nöjd med det. Var noga med att prova det innan du köper. Det finns några rabattmöbelbutiker runt staden som erbjuder högkvalitativa artiklar till mindre.

dekorera första lägenhetens väggkonst

Ibland är allt som krävs för att utöka din lilla studio ett färgstänk. Juneja föreslår: ”Om du har turen att ha en lägenhet före kriget, försök måla dess traditionella dekor och forma med rika färger (mörkgrå eller kungsblå). Det kommer att förbättra arkitekturen och lägga till en exklusiv känsla utan att bryta banken. ” Naturligtvis är det bara med uttryckligt tillstånd från din hyresvärd – kom ihåg att du kanske måste återställa din lägenhet till sin ursprungliga färg när du bestämmer dig för att lämna.

dekorera första lägenhet lagring

Båda formgivarna är överens: konst på väggarna gör ett utrymme trevligare och lyckligare. Kommentarer Juneja, ”En vägg med inramade foton och konst kan göra att ett utrymme ser omedelbart mer samman.” Oavsett om du gör det själv eller köper det från någonstans som Etsy, se till att rama in det snyggt och kurera ditt väggutrymme därefter. Ju mer konst du hänger – och ju mer du känner dig ansluten till den konsten – desto effektivare blir ditt utrymme.