Inredning och design Modernt land

inspirerande modern lantlig heminredning

Modern lantlig inredningsstil är en idyllisk klassiker. Stega bort från en rent traditionell lantlig designstil; modernt land möjliggör mer lekfulla och nyanserade aspekter tillsammans med minimala toner.

Och eftersom det finns en serie element som formulerar det perfekta rummet i lantlig stil, kommer vi att bryta ner utseendet på modern landsdekorering tillsammans med några smarta landdekorationsidéer på en budget för inspiration.

Trä och naturmaterial

vackra moderna landdesignidéer

Ingen modern inredning i lantlig stil är komplett utan träelement. Användningen av trä gör lantlig designstil; utan det skulle det inte vara den stil vi känner och älskar. Tänk på synliga balkar, träpaneler och original trägolv. Om du inte redan har något av dessa i ditt hem bör du överväga att lägga till dem om du har budgeten för det.

Men om din budget är kort, är ett bra modernt lantligt inredningshack att använda tapeter tryckta för att se ut som träpaneler eller till och med exponerad tegel om du vill ha ett riktigt rustikt utseende. Barnlåsdörrar är också perfekta för entréer, liksom för skåpdörrar, och traditionellt inredda klassiska trämöbler är nödvändiga i en heminredning i lantlig stil. Flätade korgar ger fantastiska förvaringsalternativ och klädsel av linne och mattor av organiska material hjälper dig att hålla fast vid det naturliga temat.

Enkelhet

enkla moderna landdesignidéer

Inredningen i lantlig stil är enkel i hjärtat – mer djup läggs till när du moderniserar den, men den behåller fortfarande den enkelhet som är kännetecknet för designstilen. Neutrala färger, som vita, krämer, bruna och beige, gör perfekta, enkla basfärger i modern lantlig inredning. Välj naturliga nyanser och dämpade toner för att hålla ett modernt lantgård varmt och välkomnande.

Blockfärger hjälper till att ge effekt, med några mer mysiga detaljer – välj en vanlig soffa utan mönster – du kan lägga till lite färg här. Enkla, krångliga linjer på soffbord i trä och hyllade trähyllor ger lantlig inredningsdesign en intressant kant. Allt i ditt rum ska ha syfte; ett praktiskt rum där sakerna i det inte bara finns där för att visa och att det ska se ut som ett lantligt hem. Tänk på öppna skåp som gör det lätt att komma åt föremål som används ofta, till exempel ett skåp med glasfront i köket.

Omatchande

moderna landsmöbleridéer

Ojämna möbler är en av de signaturer som ser ut som heminredning i lantlig stil. När du kommer med inredningsidéer i lantlig stil, kom ihåg att dina rum ska se ut som om de har kastats ihop och arbeta naturligt med varandra. Ett modernt lantligt designrum ska se ut som om inredningen i det har funnits i din familj i generationer.

Att undvika saker som ser nya ut hjälper dig att spika inredning i modern lantlig stil – bläddra runt loppmarknader och sparsamhetsbutiker för saker med lite karaktär. Ojämna handtag och knoppar på köksenheter kommer också att lägga till en rolig och personlig touch när man överväger idéer för att dekorera länskök.

Ofullständighet och informalitet

inspirerande modernt köksguide

Repor och skrapor, stötar och bucklor och knutar i trä är alla tecken på ålder som firas i modern lantlig inredningsdesign. Informella mönster och layouter lämpar sig för att underhålla nära vänner och familj, vilket är kärnan i lantlig designstil. Tänk dig en kruka te som alltid är redo att hällas på kaminen och en eld alltid stokad.

Modern inredning i lantlig stil är inte helt densamma som shabby chic stil, men det är längs en liknande typ av ven – det här utseendet handlar om att dina bitar ser ut som om de har använts snarare än skapade för att se ut som . Ett köksbord för bondgårdar är också ett måste för inredning i lantlig stil. Om du inte har råd med att investera i ett nytt bord, dra en rutad duk över bordet du redan har för en söt lantlig designhack till minimal kostnad. Bänkplatser ser bra ut med ett bondgårdsbord och det är praktiskt, såväl som trendigt och är perfekt om du har en stor familj att tränga runt bordet till middag.

Praktiskhet

modern lantlig vardagsrumsdekor

Modern lantlig stil handlar om praktik. Du ser inte saker i en bondgård som finns där för det och utan syfte. Allt har en anledning att vara i ett lantligt hem och allt ska vänja sig; ingenting ska vara för show. Oavsett om det är stolarna runt matbordet eller tillbehör och bitar spridda om – ingenting ska vara ytligt i äkta lantlig designstil.

Detta är ett utseende av minimal krångel; det finns inte för många flounces och onödiga krusiduller, ingenting sparas för bästa och ingen stol förblir osatt på, av rädsla för att förstöra den. Stora praktiska möbler med gott om förvaring är ett måste i lantlig inredning. Detta innebär skåp för att förvara dina sängkläder och kläder, och traditionella skåp för att visa porslin, kastruller, stekpannor och köksredskap.

Värme och mysighet

moderna lantliga heminredningsidéer

Använd filtar, kast och varmfärgade mattor för att ge djup till idéer för lantligt vardagsrum, samt komfort och färg. Välj rutiga material, tartaner och tjocka stickor för att avvärja vinterkylor som modern inredning i lantlig stil kan bli felaktig utan. Använd varma färger för tillbehör och mjuka möbler som röda, gröna, rosa och apelsiner (till och med en djupblå går bra, särskilt för idéer för att dekorera länets vardagsrum).

Grå, blå och gul ser också bra ut i kök för en ljus, ljus och vänlig atmosfär – pastellfärger är soliga och levande och är ett utmärkt alternativ för dem som vill ha subtila färgslag. Om du har möbler (som pallar, stolar och bord) som behöver uppdateras, använd färgglad färg för en billig och enkel uppdatering.

Glöm inte mönster

modern lantlig inredning

Blommor är ofta viktiga komponenter i inredningen i lantlig stil. Dessa kan vara traditionella eller modernare blommönster, och ränder och rutor fungerar också bra; speciellt om du letar efter en mer modern och ren lantlig designstil eller något mer minimalt.

Mönster kan också introduceras för att markera inredning i lantlig stil samtidigt som man avstår från färgglada tyger och djärva tryck. Murverk och andra linjära mönster (som träpaneler) kommer också att ge djup till inredningen i lantlig stil på ett subtilt sätt.

Tillbehör minimalt

modern lantlig kökinredning

Inredningsidéer i lantlig stil är inte sådana som ska vara pråliga, eftersom det inte krävs några djärva uttalanden i ett lantligt hem. Inramade folkinspirerade broderade gobelänger tillsammans med flora och fauna gör naturligt perfekta tillägg till lantlig inredning. Och ta med dekorativa tillbehör för att ge ett modernt lantligt hem personliga detaljer för att ge varje rum en levd men ändå målmedveten känsla.

Du kan också överväga att prova på DIY-hantverk för att skapa anpassade tillbehör för att hålla sig inom budgeten. Och leta efter lokala antika marknader och begagnade butiker för unika planteringar för att hysa vårblommor, som tulpaner, påskliljor och hyacinter. Du kan till och med göra hyllor och förvaring av återanvända fruktlådor för en charmig touch av det oväntade.

Bilder via Pinterest