Inredning och design Stylerustic dekor

rustika dekoridéer

Rustik inredning ger den perfekta kombinationen av tröstande, krångelfri design och praktisk, funktionell inredning, tillsammans för att skapa en varm rustik interiör. Naturliga material fungerar som grund och utgångspunkt för att skapa avundsvärt rustikt heminredning som firar den autentiska skönheten i naturmaterial för att skapa ett mysigt, vackert utrymme. Tänk öppna bränder, ekbjälkar och bekväma möbler; rustik bondgårdsdekoration handlar om att skapa en avslappnad och organisk atmosfär där rustika dekoridéer tjänar ett dubbelt syfte.

Du tar bort ditt hem för att fira den existerande skönheten i det, avslöja funktionerna och få ut det mesta av de befintliga konstigheterna; om du har en besvärlig alkov – fira den genom att lägga till hyllor för att skapa ditt eget bibliotek. Om du har gamla rustika köksskåp, bearbeta dem i din nya design. Oavsett vilket rum du skapar med en rustik anda, är Décor Aid-designers här för att hjälpa dig att skapa ett rustikt rum att komma ihåg med visdom designvisdom.

Färg

rustik inredning kök

Börja med neutrala toner för att komplettera rustik väggdekor. Därifrån lägger du till färg och livfullhet när du börjar med en neutral färgpalett som gör att du kan se funktionerna i ditt rum ut. Vitkalkade väggar ser enastående ihop med naturliga träfunktioner; det vita låter träet tala för sig själv och bli en kontaktpunkt i ditt rum, medan den ljusa väggdekorationen skulle bli kort. När du applicerar neutrala nyanser runt träelement, se till att de inte har för nära färg – låt dem förstärka varandra, inte smälta ihop och gå vilse; se till att de står i kontrast mot varandra.

Oroa dig inte för att din rustika väggdekor är för tråkig – färgen kommer med rustika heminredning; från stoppade möbler till möbler och tillbehör för att sammanföra ett rum. Juveltoner fungerar särskilt bra i ett rustikt hus. De lägger till en djärv och ljus touch av oväntade färger, liksom en känsla av lyx – tänk rosa, röda, purpur, gröna och blues – ju djupare ton, desto bättre.

Naturliga material

Trä

rustik dekor guide

Omfamna trä som ett av de viktigaste naturmaterialen i ditt rustika vardagsrum, rustika sovrum eller i vilket rum du än ger en rustik modernisering. Välj några återvunna trägolv för den perfekta rustika inspirerade designen (om det är utanför ditt prisklass, välj istället ett återvunnet träeffektlaminat, som en alternativ rustik dekorhack).

Träpaneler kommer också att ge en aning lyx, eller om du väljer ett ljust trä, kommer du att känna dig som om du befinner dig i en timmerstuga i skogen. Om du har balkar i ditt hem – tveka inte att omfamna dem i din design och markera dem.

Sten

rustik inredning

Flaggongolv är ett utmärkt utseende för rustik köksinredning och det ser också fantastiskt ut i ett rustikt badrum. Det är naturligt och slitstarkt och ger dig en varm och mysig känsla samtidigt som du kan skryta med praktisk och hållbarhet.

Stenhällar ser bra ut för uppdaterade rustika vardagsrumsidéer. Har du inte en öppen spis eller möjlighet att installera en? Ett bra tips för att skapa den varma glödande glöd är att använda mjuk gul / orange belysning runt ditt rum; det framkallar samma inbjudande känsla till en bråkdel av priset.

Metaller

rustika dekormaterial

Järn, koppar och mässing är alla fantastiska naturliga metaller som är perfekta för rustika tillbehör till bondgårdsdekorationer. Om du har en budget ser imiterade versioner av dessa fortfarande fantastiska ut så att du kan uppnå rustika inredningsmål utan att gå över budgeten.

Det finns också fantastiska belysningsalternativ med rustika metaller, som kommer att ge den ultimata finishen i alla rum, tillsammans med härdtillbehör, som eldomslag och eldkorgar, som är robust chic.

Tyger

rustika dekortextilier

Käll tröstande tyger i varma nyanser för att göra din rustika inredning ännu mer inbjudande. Tänk på mysiga filtar, rutiga tyger och tjocka stickor för att skapa en bekväm och avslappnad miljö. För extra lyx, välj ett fuskpälskast för en soffa och en mönstrad vävd matta för att komplettera rummet och lägg till en färgstänk (mattor är fantastiska om du har trägolv och behöver värme under kallare årstider).

Värme från en öppen spis kan lätt skada ett trägolv över tid, och om den eld spottar kan du sluta med sjungna golvbrädor. En hård matta skyddar ditt golv och ger vital färg och lek. För en feminin touch, tänk på att inkludera blommiga mjuka möbler. Med rustik inredning riskerar du att ditt rum känns för utilitaristiskt och maskulint; du kan enkelt motverka detta med en traditionellt feminin touch.

Undvik raka linjer

rustik inredning

Raka linjer har ingen plats i rustik heminredning. Omfamna organiska och abstrakta brister för en unik känsla för rustik inredning. Låt naturliga brister markeras – oavsett om det är knutar i ojämnt träkorn eller skåror och repor i dina möbler.

En tidssliten möbel kommer inte att vara på sin plats när man överväger rustik inredning (i själva verket kommer det att öka känslan), vilket är bra om du söker rustik inredning på en budget som du kan hitta begagnade fynd för bredvid ingenting och de ger också perfekta rustika sovrumsmöbler. Tänk skurkiga hyllor och ojämnt golv eftersom det här utseendet handlar om karaktär. Naturliga material överensstämmer inte alltid – omfamna de organiska bristerna i din inställning till rustik heminredning.

Felaktiga möbler

rustik inredning

Rustik inredning handlar ofta om att kurera en eklektisk blandning av föremål, som ser ut som om de slängts i ett rum slumpmässigt, alla med en funktion och ett syfte. Ojämna matstolar placerade runt ett älskat matbord om det ofta är ett bra utseende.

Du vill att möbler ska se ut som om de har samlats in över tiden för att bilda ett vackert realiserat, vänligt utrymme. Tänk utanför lådan och skapa ett charmigt sidobord ur en stapel gamla böcker eller använd en gammal bagage som ett soffbord som en central funktion i alla rum. Att ha din rumslayout centrerad kring en kontaktpunkt (som öppen spis, TV eller soffbord) ger utrymmet en målmedveten känsla och för samman allt.

Praktik och syfte

rustik dekor inspiration

Du har nog lagt märke till att med rustik inredning har allt ett syfte; alla artiklar har en anledning att vara där. Det betyder inte att du inte kan få kärleksfullt tillbehör, men hålla rummen praktiska och funktionella. Om du överutrustar med delar som inte framkallar ett rums funktioner, är du säker på att skapa en förvirrande rustik inredningskänsla.

Inredningsidéer för vardagsrum inkluderar ofta lekfulla tillbehör, konst och prydnadsföremål, och rustika dekorationsidéer för vardagsrum bör också innehålla gott om platser att sitta och filtar hålla mysiga. Rustika rum har allt du behöver i dem, men de har inte onödig röran och det finns inga föremål utan syfte i rummet.

Bilder via Pinterest