Inredning och heminredning

Eftersom det har skett en trend mot mer jordnära inre nyanser under de senaste åren, kan indiansk inhemsk konst passa bra som en del av inredningen. De flesta motiv som används i indisk konst fokuserar på naturen, vare sig det är tryck, sniderier eller keramik. Färgerna är vanligtvis jordnära bruna, röda, svarta och gula, eftersom de viktigaste råvarorna är trä som i ristningar från Pacific Northwest och lera från sydväst. Även målade tresniderier eller keramik tenderar att ha naturliga färger som är vanliga i naturen, till exempel: B. greener och blues. Alla dessa färger passar bra med dagens naturliga dekorstilar.

I Stillahavsområdet nordväst, som täcker staterna Oregon, Washington, British Columbia (Kanada) och södra Alaska, görs några av de finaste indianerkonsterna i form av träskulpturer. Detta är inte förvånande, eftersom Pacific Northwest är rikt på skogar som har levererat virket som råmaterial för indianskonsten i regionen. Trä är ibland målade i iögonfallande färger eller färgas endast med naturligt utseende nyanser av brunt. I alla fall passar sådana bitar perfekt i rum med jordnära nyanser. Jag har sett väggar i vardagsrum, sovrum, kontor, korridorer och till och med badrum dekorerade med konst från Stillahavsområdet nordvästra Indien i form av tryck och träsniderier. Indianska konstnärer i Pacific Northwest gör också några av de mest kännbara indianmaskerna i världen, som också är lämpliga att hänga på väggar.

Indiansk inhemsk konst som heminredning hjälper till att få en atmosfär av naturen in i hela rummet. Detta beror på deras naturliga färger och också på deras föremål, som vanligtvis är djur som örnar, björnar, åskfåglar, späckhuggare och lax. I synnerhet ger konsten av den nordvästra Stillahavsområdet infödda husen i denna region en lokal stil. Många hem i denna del av Nordamerika har denna typ av konstverk som en del av inredningen. Den här indiankonstens stil är fortfarande pålitligt okänd i många delar av Nordamerika och resten av världen. För bostäder utanför Stillahavsområdet, kan en vacker träsnideri betraktas som en exotisk skatt som en husägare köper tillbaka. Ta en titt på några exempel på Stilla nordvästra indisk konst i ett galleri eller online, och föreställ dig hur en eller två delar kan lägga till ditt inre.