Inredningsarkitekt Hacks för små utrymmen

små vardagsrumsmöbleridéer

Vem skulle inte vilja att deras hem kände att det hade mer utrymme än vad det faktiskt gör? För egentligen behöver vi alla mer utrymme med målet att bo i ett lättare och luftigare hem som är välorganiserat och inrett. Men hur ska man uppnå det i ett litet stadshem? Med det vanliga mötet i åtanke har vi samlat några smarta  inredningsdesigners små lägenhetshackar som hjälper dig att få ut det mesta av alla utrymmen.

Om du flyttar till ett tätare befolkat område kan du befinna dig i ett mycket mindre hem än du är van vid och på utkik efter några rymdskapande  inredningshackar . Lyckligtvis betyder liten lägenhet och heminredning inte att offra stil – du kan fortfarande ha ett otroligt vackert litet utrymme, med avundsvärda  inredningsfunktioner för litet utrymme samtidigt som du utnyttjar det begränsade utrymmet du har. Från småhusinredningsidéer till uppdatering av ett litet rum som du har tyckt utmanande att dekorera – vi har täckt dig med smarta tips som tagits bort från våra dekoratörer.

Visa vad du behöver

smarta små lägenhet idéer

Det är självklart att mindre är mer när det gäller små lägenhetsidéer. Våra inredningsarkitekter är dock alltid förvånade över att se hur många extra element kunder tror att de kan hantera i ett utmanande utrymme.

Det betyder inte att livet ska tas bort till det väsentliga, men när du funderar på de bästa inredningsidéerna för ett litet hus, koncentrera dig på vad som är viktigt och vad som får dig att känna dig bra och inspirerad dagligen – det här är de bitar du borde leva med.

Häng gardiner högre

små-lägenhet-idéer golv

En av våra dekoratörer var snabb med att påpeka att hans första lägenhet var en liten studio med en vägg med fyrfotiga fönster som en viktig kontaktpunkt och i stort sett inget annat.

För att få ut det mesta av sitt lilla husinredning tänkte han utanför lådan och installerade dramatiska golv till tak-gardiner för att få utrymmet att kännas omedelbart större och mer imponerande.

Investera i små möbler

små lägenhet idéer investeringar

Med en storstad som bor starkt under de senaste två decennierna finns det gott om lysande möbelproducenter som är intuitiva nog för att förverkliga dina små lägenhetidéer med vackra möbler designade för små hem.

Och när det gäller inredningsidéer för småhus finns det mycket att välja mellan, var noga med att närma dig ditt projekt med en stor förståelse för designstilar så att allt verkar fungera harmoniskt tillsammans, snarare än att slumpmässigt.

Gå efter en neutral väggfärg

liten lägenhet idéer väggfärg

Observera att medan bordsstativet och stolarna har ett tungt utseende, känns det här lilla hörnet inte överbelastat tack vare ett smart placerat glasbord och ultravita väggar.

Bordets tydliga yta håller rummet öppet medan de vita väggarna (ett måste när det gäller inredning i småhus) gör samma sak samtidigt som det hjälper till att hålla rummet också ljusare och mer energisk.

Använd varje yta

eleganta små lägenhetsidéer

När det gäller små lägenhetsidéer är himlen bokstavligen gränsen. Ta en kö från rummet som illustreras ovan och gå lodrätt för att maximera användningen i varje tum i ditt lilla hem.

När allt är organiserat och har ett rim och en anledning kommer de aldrig att se ut som tunga händer.

Ta med en Settee

små-lägenhet-idéer sittplatser

Perfekt för varje litet husinredning, en soffa eller bänk är ett måste när du vill underhålla elegant utan att behöva ta in en tung, överfylld soffa med en bredd som ger dig utrymme och ger dig lite utrymme för något annat.

Dessutom är de mycket billigare än en traditionell soffa, de är lättare att flytta och är mycket mer unika också.

Väggmonterade lampor

fantastiska små lägenhet idéer

Återigen, när det gäller allvarliga småhusinredning, så är varje tum viktigt, så utnyttja ditt utrymme med väggmonterade tillbehör och belysning för att frigöra utrymme på bordsskivor medan du skapar en stämning med smart placerade belysningsarmaturer på dina väggar för lagt till drama.

Få ett hopfällbart väggbord eller skrivbord

små lägenhetsidébord

För att få mer golvyta, få ut det mesta av små lägenhetsidéer med hopfällbara väggmonterade bord och skrivbord eller bord som du kan fälla och enkelt förvara.

Det här är perfekt när du behöver mer golvyta för extra gäster, spel eller för att hålla saker utanför webbplatsen som du inte använder dagligen.

Inbyggd sittplats med extra förvaring

möbler för små lägenhetsidéer

Ett annat genialt litet husinredningshack är att ha inbyggda foderväggar som fördubblas som dolda förvaringsutrymmen eftersom de tillsammans tar mindre plats samtidigt som du ger ditt hem en känsla av oändliga uppgraderade bekvämligheter.

Tänk dig om köket som visas ovan hade sitt bord och stolar mitt i rummet – skulle inte rummet komma ut så mycket mindre, trångare och värst av allt dåligt utformat?

Håll det mysigt

mysiga små lägenhetsidéer

När det gäller små lägenhetsidéer bör det vara en bra idé att hålla utrymmet mysigt. Men igen, du skulle bli förvånad över kunder som tror att de kan gå för stela och stora i ett kompromissande utrymme.

Och eftersom du inte kan få den typen av magi att hända utan allvarliga kompromisser, var realistisk med ditt tillvägagångssätt och skapa mysiga krokar så att ditt utrymme känns som ett inbjudande hem.

Skaffa Tonal

små lägenhetsidéer väggfärger

För bästa möjliga tillvägagångssätt för inredningsdesign för små utrymmen, välj tonfärger eller nyanser av samma färg för att skapa en lugnande, lugnande oas – oavsett storlek.

Med det sagt föreslår vi ljus, optisk vit eftersom det kan göra att alla rum känns större, ljusare och djärvare. Men mindre utrymmen tenderar att se smutsigare ut snabbare, så se till att områden med hög trafik är välbedömda eftersom ett mindre hem kommer att lyfta fram oundvikligt dagligt slitage.

Ta med en stor matta

små lägenhet idéer mattor

Vi brukar överväga golv som den ultimata inredningsgrunden och föreslår att du börjar med golv när du överväger små husinredningskoncept för att få ut det mesta av ditt utrymme.

Gå efter en tvåfärgad eller neutral matta och bli stor för att göra rummet mer expansivt och dyrt. Stick med en större matta som en liten kan hjälpa till att göra rummet verkar mindre än det egentligen är.

Häckande bord

lösningar för små lägenhetsidéer

Medan vi rekommenderar bord med glasstopp eftersom de tar mindre visuellt utrymme, kan två små bord i stället för ett stort soffbord ge smarta små lägenhetidéer eftersom de blir lätta att flytta när du behöver mer golvyta.

Och eftersom de inte borde bryta banken kan du enkelt stänga av dem när du tröttnar på deras stil för att snabbt uppdatera ett rum.

Spela med skala

liten lägenhet idéer skala

En av de mest grundläggande inredningslektionerna för småhus som man kan lära sig är att skalan gäller för varje enskild inredningsartikel du tar med. Från lampor till sidobord ska allt fungera synkroniserat med varandra.

Med det sagt, för extra visuellt intresse, inför en till två större möbler i varje rum för att skapa rikt inredningsdesign för små utrymmen som håller ögat i rörelse snarare än fastnat i ett hörn.

Håll möbler borta från väggar

små lägenhet idéer möbler placering

En av de enklaste idéerna för små lägenheter att hantera är att hålla alla möbler i mitten av ett rum snarare än mot väggar, eftersom utrymmet kommer att bli trångt och obekvämt utan goda skäl.

Låg liggande sittplatser

små lägenhet idéer sittplatser

Köp möbler med lågt läge där alla sittplatser träffar i samma ögonhöjd för visuell kontinuitet, för att hålla samtalsstilskonversationer flytande och för att ditt tak ska se längre ut så att varje rum blir lika mycket större än vad de verkligen är.

Använd förvaring klokt

Litet sovrum dekorera idéer

Att använda det lagringsutrymme du har är bra är naturligtvis viktigt. Utrymmet är högt i köket (fråga någon inredningsarkitekt ); det finns massor av inredningshackar för köksskåp där ute, vilket hjälper dig att utnyttja det utrymme du har på bästa sätt.

Lätt att replikera, överväg att hänga koppar och redskap på väggarna och skapa så mycket funktionella hyllor som möjligt. Tänk på förvaringsfack som glider ut från inbyggda skåp, skrivbord som fälls in i en förvaringsenhet, Murphy-sängar som faller ner från väggen och bord och stolar som tjänar dubbla syften. Möjligheterna är oändliga när det gäller liten rymdinredning; du behöver helt enkelt planera noggrant därefter och hålla dig öppen för vad som kan göras inom det lilla utrymmet.

Bild via HGTV

Multifunktion

små vardagsrum förvaring vardagsrum förvaring idéer

Kan ditt matbord fungera som din arbetsstation? Kan dina lådor konverteras för andra ändamål – säg öppna och täckta för extra bordsutrymme? Kan ditt soffbord fungera som ett fotstöd? Kan du använda det döda utrymmet under dina trappor för extra förvaring eller dekorativt utrymme?

Liten rymdinredning handlar om att skapa så mycket mångsidig inredning i hela rummet som möjligt; i sin tur skapar du massor av extra utrymme i ditt hem. Att se till att inget utrymme går till spillo kommer att fortsätta att ge dig vinster när du försöker din hand med liten rymdinredning . Att ha en byrå istället för ett nattduksbord är en utmärkt platsbesparing och ett snyggt utseende, liksom en tvättkorg toppad med en användbar yta – små lägenhetsidéer för utrymmesbesparing som bäst.

Bild via Pinterest

Trick The Eye

litet vardagsrum dekorera hack

Det finns många små dekorationsidéer för lägenheter som du kan använda till din fördel för att få ditt hem att se ut och känna sig större. Rita ögat uppåt genom att placera konst högre upp på väggarna, vilket kommer att arbeta för att skapa en illusion av ett större utrymme (människor kan bara ta dig som  inredningsarkitekt med detta trick).

Överväg att försöka hålla ditt utrymme så öppet som möjligt – låt dörrarna vara öppna så att det ser ut som om hela utrymmet flyter tillsammans. Om du har golvstående möbler, leta efter möbler med ben eller lägg till dem på egen hand, snarare än att hålla allt sittande direkt på golvet. Detta gör att du kan se golvytan under din inredning och få rummet att verka mycket större. Ofta kommer du att upptäcka att de bästa små dekorationsidéerna för små lägenheter inte kommer att bryta banken samtidigt som du utnyttjar varje utrymme bäst i ditt hem.

Bild via Tiny Dt

Speglar

Spegeldekor för små lägenheter

Speglar är ett gammalt stylingtrick för att ditt hem ska kännas mer rymligt och de fungerar aldrig. Använd speglar för att reflektera ljus och lura ögat att tro att utrymmet är större än det är.

Speglar belägna intill fönster reflekterar utomhus och är säker på att det verkar som om du har ett annat fönster i ditt rum, och ju fler fönster du har, desto större kommer ditt hem att visas. Prisvärd med en antydan till glamour, speglar är ett måste för alla  småhusinredningsidéer .

Bild via Anya Flow

Belysning

små heminredning belysning idéer

Dålig belysning kan göra att ett redan litet utrymme ser ännu mindre ut. Att ha smutsiga och mörka hörn kommer att skära av den delen av rummet och krympa det synliga området.

Se till att alla rum är väl upplysta. Att ha dolda belysningsarmaturer ovanpå möblerna och både över och under skåp är ett utmärkt sätt att eliminera mörka utrymmen. Eftersom du kanske inte har tillräckligt med yta för bords- och stående lampor kan du få så mycket ljus som möjligt från tak- och vägglampor (ytterligare ett tips som du kan lägga till i din lilla lista över dekorationsidéer ) När det gäller de bästa, smarta inredningsdesignershackarna för liten rymdinredning, kom ihåg att det ofta tar lite strukturell justering för att lura ögat för att ditt hem ska se större ut.

Bild via Cory C.

Vertikalt utrymme

litet kök utrymme sparar dekoration idéer

Om du har lite utrymme kan du bli förvånad över hur praktiskt ditt tak kan vara; det är ett utrymme för några av de bästa inredningshackarna där ute. Det finns massor av geniala sätt att utnyttja takutrymmet extra, som att införa hängande förvaringselement där du kan förvara krukor och kokkärl i ditt kök.

Att utnyttja ditt vertikala utrymme på bästa sätt ger dig också mycket mer handlingsutrymme runt ditt hem. Titta på att placera saker som sängar på plattformar för att skapa extra lagringsutrymme under, eller överväga att skapa hyllor över och runt dörrkarmar – ingen kommer att tvivla på dina inredningsförmåga när de ser sådana smarta små rymdlösningar. Som alla inredningsarkitekter bör föreslå, placera föremål som du inte ofta använder i de högsta områdena och oftare använda föremål i de nedre områdena. 

Bild via Coco Lapine

Användning av färg

inredningsidéer för små hem

Hur du introducerar färg i dina rum har en enorm inverkan när du kommer med idéer om att dekorera små lägenheter . Mörka färger kan stänga av områden men när de införlivas noggrant kan de få områden att se bredare ut än de är.

Att använda ljusa färger kan göra att områdena verkar större och mer expansiva, men du måste vara försiktig och se till att utrymmet inte blir alltför kliniskt medan du kommer ihåg att mindre utrymmen ofta har smutsigare väggar eftersom saker gnuggar mot dem oftare. Stora mönsterytor, som väggar med kraftigt mönstrad tapet, gör att rummen ser mindre ut. Håll dig till väggar målade i samma färg och behåll samma golv hela tiden för att skapa en illusion av mer utrymme för att spika enkel inredning för ett litet hus. Varje inredningsarkitekt kommer att berätta att börja med väggar och golv är den bästa vägen för liten rymdinredning.

Bild via Curbed

På en budget?

Smarta små inredningsdesignersidéer

Om du har en snäv budget, var inte orolig, eftersom det finns massor av små lägenhetsidéer på en budget som du kan genomföra. För att få ut det mesta för dig, bläddra bland lokala sparsamhetsbutiker för fynd och sök efter gratis möbler listade online med föremål som människor inte längre vill ha eller behöver.

Var inte undan för att cykla och återanvända – dessa fynd kan få ditt hem att känna sig unik. Fråga bara någon inredningsarkitekt och vi är säkra på att de kommer att svära på fördelarna med penningsparande antika marknader och till och med skräpbutiker för att göra unika varor. 

Bild via Redfin

Blybild via Domba