Inredningsdesign Stil Samtida stil

samtida inredningsstilar definierade

Oavsett om du letar efter en enkel rumsuppdatering eller börjar från grunden, finns det något att säga om att hitta den bästa inredningsstilen som passar ditt hem, din livsstil och smak. För att komma igång i rätt riktning har vi börjat definiera vad som gör varje enastående och överväger fördelarna med modern stil för ditt hem, och vad som krävs för att enkelt behärska utseendet.

Eftersom vi kommer att definiera samtida stil från rum till rum och lyfta fram detaljer från färg till struktur till fönsterbehandlingar och modern heminredning, föreslår vi att du bokmärker den här sidan som en inspirationskälla.

Vad betyder samtida stil?

modern design för inredningsdesign

Vid någon tidpunkt har det antagligen varit en tid där vi alla har förväxlat modern inredning med modern stil, och även om de delar likheter, står modern heminredning helt på egen hand.

Samtida dekorationsstil är klassisk men ändå grundligt för närvarande och tidlös tack vare en lättanvänd, reservdel att dekorera för att säkerställa att den aldrig kommer att kännas daterad.

Medan modern inredning kan kännas kall, begränsande och uppenbart minimal, är den moderna stilen lugnande och fridfull och är fylld med fokus på arkitektoniska element, dekorativa detaljer, uppmärksamhet på djärva skalor och en kort färgpalett för att skapa ett varmt utrymme med enkel raffinemang.

Enkelhet, rena linjer, texturspel och tyst drama är grundläggande för att uppnå ett perfekt balanserat modernt hem.

Varför kommer du att älska samtida stil?

  • Samtida stil är perfekt för minimalister som vill undvika noga utskrifter, en berusande blandning av era, och för dem som vill skapa en enkel men noggrant förverkligad harmoni mellan olika element samtidigt som de fokuserar på de arkitektoniska elementen i ett rum.
  • Det finns glädje att hitta i ett vackert kurerat samtida vardagsrum som har en blandning av högglansig, modern heminredning som kan skryta med konversationsstartare som står på egen hand i ett neutralt hav.
  • Eftersom modern dekorationsstil är tidlös och definieras av ett klassiskt tillvägagångssätt för att föra samman ett rum genom lyxig enkelhet, är det en designrörelse som är väl värt ansträngningen och investeringen eftersom den aldrig kommer att gå ur stil och är lätt att uppdatera.

Hur skapar du samtida stil?

modern stil inredning

Här är en snabb genomgång av de arkitektoniska detaljerna som du vill lyfta fram för att få ditt hem med modern inredning utan problem:

  • För ett modernt vardagsrum, håll golvet enkelt med ett klassiskt trägolv och källmattor som är enkla i mönster och mattor som har en låg hög med geometriska former.
  • Källbelysning som är enkel men ändå effektiv när det gäller modern heminredning och arkitektoniska detaljer.
  • En blandning av metall, sten och ogenomskinligt eller klart glas.
  • Använd strukturella element som gjutning och exponerade tegelväggar och rör för extra karaktär i ett annars enkelt rum.

Samtida stilfärger

interiördesignfärger i modern stil

Ett tillvägagångssätt när man överväger modern inredning, neutraler tillsammans med grå, svart och vitt, är en signatur för designstilen och används för att definiera och slipa ett rum.

Tänk på en neutral miljö som en utmärkt utgångspunkt för att få in inslag av färg och en grund för uttrycksfulla konstverk och objekt med mer personlighet. Genom att välja rätt neutraler för ett modernt vardagsrum kommer du att kunna ta med mindre poppar av upprörande färg som du enkelt kan byta beroende på ditt humör.

Men om du vill fylla på med färg, säg en hel vägg, föreslår vi att du behåller dina trimmer, tak och golvljus för att komplettera samtida dekorationsstil med stil.

Möbler för samtida stil

möbler i modern stil

När det gäller modern inredning är mindre alltid mer. Välj heminredning i modern stil som är ett uttalande som gör konversationer till att börja med medan de förblir parade ner, med släta, rena, geometriska silhuetter och raka linjer. Tänk på solida nyanser och ytbehandlingar, naturliga material och oskönade ytor.

För stoppade bitar i ett modernt vardagsrum, gå till neutrala i naturliga strukturer som ull, bomull, linne, silke och jute, och ta in färgstycken med kast och kuddar som undviker höga mönster så rent och koncist är det humör du bör vara fixad på.

Textil för samtida stil

hemtextil i modern stil

Eftersom modern inredning kräver rena linjer och studerad enkelhet är textilier ett enkelt utlopp som hjälper dig att undvika ett kallt hem i modern stil genom att ta med spel på struktur, tonmönster och korta färgkombinationer.

Håll fast med neutrala, ränder och geometriska utskrifter i små mängder för att få in personlighet och för att komplettera ett väldesignat samtida vardagsrum med inslag av oväntat, men ändå övertygat spel.

Tillbehör för samtida stil

moderna hemtillbehör

Även om inredning kräver ett minimalt tillvägagångssätt, är dekorativa tillbehör där du kan bli kreativ när du letar efter en modern hemuppfriskning.

Från lampor till inredningsobjekt till konstverk, ibland är de bästa moderna inredningsmetoderna beroende av det extra du tar med i ett rum efter inköp av möbler som du är engagerad i.

För moderna vardagsrumsidéer, gå till små element som kommer att fördubblas som unika konversationsstartare samtidigt som du lägger djup och personlighet till ett annars minimalt rum.

Fönsterbehandlingar i samtida stil

fönsterbehandlingar i modern stil

Om du är välsignad med överdimensionerade fönster och fantastisk fri utsikt, föreslår vi att du håller fönsterbehandlingar i modern stil minimala och lätt fällbara för att bibehålla ett rent, felfritt utseende.

Som sagt, ibland har den bästa moderna inredningsinspirationen vi stöter på med de oväntade och fönsterbehandlingar är ett utmärkt sätt att få in kontrasterande element.

Du kan hålla utseendet naturligt med trägardiner i en mörk nyans, eller gå till rena vita golv till tak-gardiner som lägger till polerat drama till ett avgjort modernt vardagsrum eller matsal.

Rum för samtida inredningsstil efter rum:

Nu när vi har gått igenom grunderna i vad som gör interiördesign i modern stil så övertygande och tidlös, här är en snabb metod att ta stilen i ditt hem med lätthet.

Modernt kök:

kök i modern stil

Återigen handlar modern inredning om ett extra, minimalt tillvägagångssätt som undviker kliniska. En färgväg av lugnande gråtoner, neutrala och vita är ett klassiskt felsäkert alternativ som klarar tidens test och alltid verkar rent.

Parat med traditionella golv i naturliga material, utforska moderna skåp med antingen högblank eller matt yta för en diskret men elegant sammansättning. Och sök efter lagring som håller ytorna rena.

Matsal i modern stil:

matsal samtida inredningsstilar

För det här rummet handlar det om ett stort bord, strukturerade sittplatser och symmetri. Gå till ett kontrasterande överdimensionerat bord med en glas- eller stenplatta, matchande stolar och en konsol för att binda ihop allt. Observera hur rummet ovan, även om det är enkelt, är långt ifrån kliniskt tack vare endast fyra tillägg.

Här fungerar det gröna reflekterande hänget som en enkel men ändå unik statement-maker, medan den förgyllda pendellampan och den strukturerade vasen ger en organisk touch i små doser.

Vardagsrum i modern stil:

inredning i modern stil

Tänk på att det som gör ett hem i modern stil minnesvärt är ett starkt engagemang för modern enkelhet, uppmärksamhet på linje och utrymme, geometriska former och en strikt men ändå genomtänkt färgpalett som är lätt att se. Men eftersom ditt vardagsrum ofta är det bästa stället att lyfta fram din smak och känsla av lek, lägg till karaktär i ditt mest använda samlingsrum med dekorativa tillbehör och konst som skiljer ditt hem ifrån varandra.

Tänk på uttrycksfulla konstverk, tvåtonade mattor, kuddar och kast, och skulpturella lampor och vaser för extra dekadens.

Sovrum i modern stil:

modern inredningssäng

För ditt sovrum, gör som du gör i vilket rum som helst i ditt hem och gå efter rena, raka linjer som har en känsla av rikedom via oklanderlig design och få in tonala texturer för extra värme och komfort genom sängkläder, mattor och tillbehör som framkalla en tyst känsla av samlad glamour.

Undvik trimmer, tofsar, sängkjolar och i allmänhet allt för sött eller könsorienterat.

Modernt badrum:

badrum i modern stil

När du letar efter inspiration i badrummet i modern stil, håll dig till konceptet med en ren, fridfull oas. Tänk vita, ljusa och ljusfyllda. För en personlig fördel föreslår vi att du köper specialdesignade tillbehör eller sådana som är unika nog för att skapa en minnesvärd påverkan för gästerna.

Bilder via Pinterest