Inredningsdesign Styleart Deco
Inredningsdesign

bästa art deco-inredningsinspiration

Om din smak vänder mot det utsmyckade och juvelliknande, kan denna 1920-tals designback bara vara ditt bästa alternativ. Art deco-inredningen väcker omedelbart överflöd; elegant, glamorös och snygg, denna stil populariserades som symbol för chic på 1920-talet.

De djärva och svepande uttalandena om geometri, symmetri och metallik tänker på visioner av Great Gatsby-esque design, med en elegant och blank patina som ger det mest överdådiga överflödet. Och dagens stil med uppdaterad art deco-stil är avgjort lekfull och modern för en enastående look. För inspiration har vi skapat en praktisk guide med allt du behöver veta för att behärska utseendet från våra dekoratörer.

Övergripande material

art deco-inredningsmaterial

Material som används i art deco-inredning är smidiga och reflekterande för vardaglig glamour i hemmet. Massor av metall är närvarande i denna stil; från guld till silver, rostfritt stål och krom. De ger alla rum en elegant och lyxig känsla och de kan användas överallt. Föreställ dig ett modernt art deco-vardagsrum med ett soffbord i glas med guldtopp, kromlampor och en djärv geometrisk mönstrad matta i svart, guld och vitt. Glas är också ett ofta använt material i art deco-design; oavsett om det är genom speglar, glasbord, skulpturella element eller en art deco-vas eller lampa, eftersom glas bidrar till den eleganta känslan av ett art deco-rum.

När du överväger denna stil kanske du inte omedelbart tänker på att trä är ett ofta använt material, men sällsynta och mörka träslag som ebenholts användes ofta för möbler och golv. Inlagda trämöbler användes för att fira traditionella art deco-mönster som är rörelsens betydelse. Lyxiga material som marmor är också vanliga i rum av denna stil; glöm inte, den här eran handlade om höga extravaganser och material som används i din rumsdesign var ett perfekt sätt att visa prestige.

Art Deco-teman

art deco-inredningstema

Naturliga och geometriska teman finns i art deco-inredningsidéer. Modern art deco-inredningsdesign bör fyllas med mönster med lövblad, grenar, fjädrar längs stiliserade djurelement, oavsett om det är en fågelskulptur eller en Chinoiserie-fisk. Vit eller grädde tapet med svart fjädertryck skulle se fantastiskt ut i ett art deco-vardagsrum och en tiger- eller zebra-matta skulle inte se ut på sin plats i ett art deco-sovrum. Dessa är båda djärva uttalanden, och den här stilen handlar om att göra ett uttalande och driva gränser.

Geometri är också riklig i art deco-design, 1920 såg ökad produktion och geometriska former representerade de förändrade tiderna. Geometriska former, trapezider, chevroner och sicksackar bör fylla ditt rum; poppar uppenbart och diskret genom hela din design. Sunbursts är ett elegant och djärvt tillskott till ett art deco-rum och du ser massor av taggiga och spetsiga kanter – art deco-fläktformade speglar är ett perfekt exempel på detta och symmetrin de ger är tydlig.

Användning av färg

art deco inredningsfärg

När du tänker på klassisk art deco, ser stilen i Great Gatsby ut, kan du omedelbart tänka på teman i svart, vitt, silver och guld. Djärva och djupa juveltoner har också en plats i modern art deco-inredning. De är rika och tröstande (nyckeln till art deco-inredningsidéer) och dessa djupa nyanser ger perfekt mjuk inredning, i motsats till det svartvita du först tänker på.

Tänk på ljusa och djupa gula, röda, blåa, gröna, rosa och lila, åtföljda av mjukare krämer och beige för att mjuka upp ditt art deco-utseende. Mjukare färger är perfekta för sovrum och matsalar och gör att du kan använda alla bitar i dessa färger du redan har om du är art deco-dekorerad med en budget.

Fantastiska tyger

art deco-inredningstextilier

Tyger med enfärgad eller geometrisk design är de mest använda textilierna i modern art deco-inredning. Alla dina mjuka möbler ska vara djärva – välj en soffa klädd i en djärv blockfärg och få tillbehör med kuddar i geometriskt tryck eller vice versa.

Svart vitt och guldmönstrat tyg är också ett utmärkt alternativ för mjuka möbler eller ett diamantmönster med rosa eller röda accenter. Ramfönster med glamorösa gardiner i en guld-brons sidenblandning, vilket ger en lyxig touch till alla rum.

Fet möbler

art deco inrednings möbler

Som med allt inom art deco-inredning var 1920-talets möbler oerhört unika. Delarna var i stor skala, så var inte förvånad över att se imponerande sidobord i ebenholts och bitar som verkligen tar golvyta.

Curvaceous möbler med släta linjer är också vanligt; fåtöljer i rosa sammet i en skulpterad design skulle se fängslande vid sidan av dina art deco-inredningsidéer. Trämöbler med en inlagd art deco-design, sportiga klassiska geometriska och symmetriska mönster och grekiska nyckelmönster är också nödvändiga art deco-funktioner.

Golv

golv i inredning i art deco-stil

Inget art deco-hem är komplett utan en vacker uppsättning svartvita art deco-plattor – dessa skulle se fantastiska ut i en hall, badrum eller till och med ett art deco-kök. Lackerade golv med hög glans är det perfekta tillskottet till art deco-inredningen, och högpolerade parkettgolv i mörkt trä kommer också att se fantastiskt ut och i temat.

Om du inte har möjlighet att byta golv i art deco-stil, täck ditt golv med stora mattor i geometriska mönster för att krydda det lite.

Tillbehör och belysning

art deco-inredningsbelysning

Tillbehör kompletterar ett art deco-rum – små element som fixturer och inredning kommer också att göra stor skillnad. Du kan köpa fantastiska armaturer för kopior, dörrhandtag, växlingspaneler och alla typer av inredning online, vilket är bra om du är på en budget och inte kan skämma bort äkta art deco-pärlor.

Speglar ser bra ut i ett art deco-stilhem och art deco-stilalternativ finns relativt billigt. Utsmyckade speglar gör varje rum polerat och större jämnt, gör ett uttalande med en. Och gör art deco-stiltryck och konst för dina väggar, tillsammans med personliga fynd som vaser och figurer för en prick.

Bilder via Pinterest