Inredningsdesign Stylefeng Shui Style

feng shui sovrumsidéer

Feng shui är inte bara ett sätt att ordna dina möbler. Det är en hel filosofi att skapa balans i ditt hem för livsförbättrande harmoni. Oavsett om du går för en upplyftande eklektisk, traditionell eller övergångsuppdatering där det är viktigast, kommer feng shui sovrumsidéer säkert att ge en känsla av lugn i din vardag. För att komma igång på din lyckliga resa delar vi väsentliga regler för feng shui-husdesign för att hjälpa dig att skapa din egen zen-oas med lätthet.

Från feng shui sovrumsidéer som kommer att fungera i hela ditt hem, till rätt prydnad för att komplettera utseendet, här är de bästa dekorationsidéerna för feng shui-stil för hem du behöver veta.

Viktiga Feng Shui sovrumsidéer

feng shui sovrumsidéer

  • En balanserad säng (plattformar är bäst)
  • Håll dörrarna stängda
  • Ha ett nattbord på varje sida för symmetri
  • Undvik att ha din säng direkt i linje med din dörr
  • En solid huvudgavel
  • Naturliga och organiska sängkläder och sängkläder

Skapa ett elektroniskt ledigt utrymme

feng shui sovrum idéer guide

När man tänker på feng shui-sovrumsidéer borde det vara oklart att elektronik är ett stort nej eftersom de är distraherande och skapar en miljö som är långt ifrån fredlig. Hoppa ut på en TV och träningsutrustning och se till att undvika att hålla telefonen på nattduksbordet.

Luftkvaliteten är nyckeln

inspirerande feng shui sovrumsidéer

Håll luften i ditt feng shui-sovrum fräsch och full av syre genom att öppna fönster och ta in en luftrenare. Och eftersom feng shui-idéer för hemmet kräver ett medvetet tillvägagångssätt för föroreningar, använd eteriska oljor kontra giftiga dofter eftersom de har berikande helande egenskaper.

Feng Shui sovrum färger

feng shui sovrumsidéer att prova

Använd lugnande nyanser för att skapa en harmonisk balans mellan feng shui-energi i vilket rum som helst för att öka energiflödet och välja nakenbilder och hudtoner.

Proportionsfrågor

feng shui sovrumsmöbler

När de flesta tänker på feng shui-sovrumsidéer tänker de på en optimal möbellayout. Och medan layouten verkligen är en viktig faktor när det gäller feng shui-dekorationsidéer, börjar feng shui med proportionella möbelstycken. Håll varje pjäs skala synkroniserad med varandra för rätt balans och visuell harmoni.

Sittplatsernas placering är nyckeln

feng shui sovrum idéer för att dekorera

När du väl har proportionerliga möbler är det dags att börja planera din layout. Placera först de största möblerna i varje rum och arbeta dig sedan ner till de minsta. När du överväger feng shui-sovrumsidéer är din första möbel du ska placera din säng. Helst bör din säng gå mot väggen längst bort från ingången. Och placera inte din säng rakt mot väggen. Om du placerar det några centimeter från väggen får det ditt utrymme att se lite större och uppfriskande öppet ut.

Sängplaceringsteorier

feng shui sovrum idéer sängplacering

När du tänker på feng shui-sovrumsidéer är återigen placeringen av din säng nyckeln. Placera huvudgaveln mot väggen mittemot dörren. Så när du sitter uppe i sängen ska du vara vänd mot dörren. Och även om det kan vara frestande att placera din säng i ett hörn, centrera den mot väggen eftersom feng shui-dekorationsidéer kräver tydliga utrymmen och enkelt flöde.

Feng Shui-flöde

feng shui sovrumsidéer för bättre energi

När du har lagt ut dina större bitar är det dags att börja välja och placera de mindre bitarna. När du placerar dina mindre möbler för att bemästra feng shui-dekorationsidéer, tänk på hur du rör dig genom ditt sovrum och ordna dina möbler så att du inte stör några naturliga gångvägar.

Proffstips: se till att dina sittplatser inte är för spridda. Feng shui-dekorationsidéer kräver att möbellayouter bidrar till konversation.

Decluttering är ett måste

feng shui sovrum idéer för inspiration

Oavsett hur dyra dina möbler är, oavsett hur väl utformade ditt sovrum är, planerar huset feng shui-stil med tanke på vaksamma tillvägagångssätt i vardagen och fungerar inte till din fördel med röran överallt. Det finns inget riktigt knep för att avskaffa feng shui sovrumsidéer. Bli bara av med så mycket grejer som du kan bära.

Spela med en mängd olika former

smarta feng shui sovrumsidéer

Feng shui-dekorationsidéer handlar om balans, och det gäller alla aspekter av ditt hem inklusive sovrumsidéer för feng shui. Men en balans som ofta går förbises är en balans mellan form. Så om du har ett fyrkantigt bord och en rektangulär schäslong, överväg designelement som har lite kurva och organiska silhuetter.

Slutför utseendet

snygga feng shui sovrumsidéer

Växter, blommor och föremål med naturliga motiv är fantastiska sätt att slutföra feng shui sovrumsidéer. Se bara till att växterna du lägger till är så långt borta från din säng som möjligt.

Ta med konst

konst feng shui sovrumsidéer

Använd konst till din fördel för att uttrycka känslor och energi och var kreativ med uttryck eftersom så kallade obemärkliga detaljer spelar kraftfulla roller i ditt dagliga välbefinnande. Se till att du är ansluten till konsten du tar in budskapet för att se till att du tycker att det är närande, upplyftande och berikande. De bästa konstverken att överväga för feng shui-sovrumsidéer bör väcka känslor av kärlek, lyckliga relationer, kroppsläkning och intimitet.

Feng Shui-belysning

fördelaktiga feng shui sovrumsidéer

Smart feng shui-design kräver flera belysningsnivåer i alla rum och dimmare är det mest effektiva sättet att uppnå detta. Tänk på att bra belysning är ett viktigt näringsämne och en av de starkaste manifestationerna av energi. Ljus behövs också eftersom de enkelt skapar en intim, varm och helande atmosfär – var bara säker på att de är giftfria.

Feng Shui sovrumsidéer för varje rum

Lika viktigt som ett feng shui-sovrum ingår kök och badrum i den ofta refererade ”feng shui-treenigheten”, eftersom de är lika viktiga för din hälsa och ditt välbefinnande.

  • Feng shui-badrumsdesign: Även om badrummen får en dålig rep när det gäller smart feng shui-stildesign, är allt som krävs lite minimal uppmärksam ansträngning för att uppdatera energin i ditt badrum. Skjut bort dålig energi genom att placera en spegel utanför din badrumsdörr och ta in lugnande element som liknar dem du hittar i ett spa.
  • Bra feng shui-köksdesign tenderar att signalera rikedom och välstånd och det finns oändliga alternativ för att höja och behålla energin i rummet med praktiskt taget inga ”bör” att referera till. Så var utforskande och lägg till bitar som du älskar och använder ofta med friheten att förändra saker för att skapa bättre flöde och hålla utrymmet rörigt och organiserat.