Inredningsdesign Styleminimalistisk
inredningsdesign

Efter att ha satt sitt prägel på designscenen och förståeligt aldrig bleknat som ett stort designstil i början av 90-talet är minimalistisk inredning ofta en idiotsäker väg för att skapa ett varmt och nyanserat hem som är värt investeringen och säkert aldrig går ur stil eller utanför trenden tack vare praktiska, välbedömda metoder.

Men vad gör det exakt minimalistisk dekor menar till och med och hur behärskar du utseendet med tillförsikt och behåller det för den delen? För att bli inspirerad delar vi viktiga tekniker för att få minimal inredning att fungera som den bästa inredningsstilen för ditt dagliga liv. Från lysande idéer för minimalistisk dekorera på en budget till ett rum för rum uppdelning, här är allt du behöver veta.

Vad betyder minimalistisk stil?

Minimalistisk inredning design

Huvudmantrat för minimalistisk heminredning är enkelhet genom och igenom. Håll det extra, ton ned dekor, para varje aspekt tillbaka och lev efter en ”mindre är mer” och ”allt behöver en plats och en anledning”.

Tänk på rena, moderna linjer, en snäv redigering, en kortfattad färgpalett och avskalade silhuetter, men skäm inte bort från att skapa en lager, varm, rik och inbjudande minimalistisk hem med en galleriliknande miljö från rum till rum eftersom det trots allt är en plats för komfort och tillflykt.

Varför kommer du att älska minimalistisk stil?

  • Minimalistisk rumsidéer är bra för att få små utrymmen att se större ut.
  • Minimalistisk dekor och praxis går nästan aldrig ur stil när det görs bra.
  • Därför att minimalistisk inredning handlar om skönheten i det raffinerade och välbedömda, du kan spara på att ta med för många möbler och funktioner som du helt enkelt inte behöver.
  • Mycket uppnåelig och lätt att källa, minimalistisk hemdesignbitar är lättare att hantera efter eget tycke, till skillnad från andra designstilar som kommer med mer förbryllande variabler att kreativt blanda.

Hur skapar du en minimalistisk stil?

Råd om minimalistisk inredning

Att omfamna minimalistisk rumsidéer, här är en kort titt på allt du vill lyfta fram för att injicera ditt hem med minimalistisk inredning direkt:

  • Sedan minimalistisk design handlar om skönhet utan ben, fira dina hem arkitektoniska detaljer genom att använda dem till din fördel genom att utforma dem snarare än att dölja dem.
  • Enkelhet och behov går hand i hand med minimalistisk hemdesignets estetik med det ena som inte väger tyngre än det andra, eftersom du måste motivera varje elements existens när du tar in nya föremål för att hålla en stram redigering i schack.
  • Töm så mycket som möjligt, invester i snygg förvaring och utforma snabba dagliga rengöringsvägar för att följa designstilarna harmonisk och praktisk anda.
  • Öva mindre är mer, och lev efter det eftersom detta alltid kommer att vara den mest försökande men ändå givande aspekten i mastering minimalistisk dekor.

Minimalistiska stilfärger

Minimalistisk inredningsfärgpalett

Från en tröstande oas av en minimalist sovrum till gemensamma utrymmen med skarp enkelhet, håll dig till en trio av nyanser per rum som är bara några få nyanser från varandra för smidig konsistens och en snäv redigering.

Genom att skapa en kortfattad palett får du en bättre riktningskänsla när du skapar en välredigerad, modern minimalistisk hus jordat med neutraler som är lätta att arbeta med inklusive vita, krämer, svarta och gråa.

Möbler i minimalistisk stil

Minimalistisk inredning hem

Skapa en fascinerande minimalist interiör med ett tankeväckande och genomtänkt sortiment av inredning för att skapa ett välbalanserat utrymme som ingen vill lämna. Investera i kvalitet minimalistisk heminredning för att få ut det mesta av din budget och eftersom det här är ett helt enkelt tillvägagångssätt för inredningen, behöver du varje del stå på egen hand utan att få negativ uppmärksamhet på grund av sämre konstruktion eller material av låg kvalitet.

Hoppa över trendiga bitar som du lätt kommer att tröttna på och gå till klassiker och framtida arv som kommer att stå tidstestet som utmaningen med minimalistisk rumsinredning är hur lite du har att arbeta med, vilket gör varje väsentlig bit du får in ännu bättre bedömd.

Textilier i minimalistisk stil

Minimalistiska inredningsidéer

Varje modern minimalistisk huset bör innehålla en rad tonala textilier och tillverkningar för tysta visuella spel och för extra värme och rikedom hela tiden. Ta in hur minimalistisk sovrummet ovan kan vara helt gles, spara för ett lockande prickigt kast och quiltat täcke för att fånga ögat utan att komma ut som tunghänt.

För din egen upplevelse att behärska minimalistisk inredningsdesign, håll dig till ett kärnsortiment av kompletterande nyanser och få in det oväntade med pälsar, hudar och texturerade textilier för ökat intresse. Och när det gäller minimalistisk dekor utskrifter och mönster, välj grafiska tillbehör i korta färgscheman med gott negativt utrymme för att hålla utseendet lätt och krångligt.

Minimalistisk stil tillbehör

Minimalistiska interiördesigntillbehör

Precis som med alla designstilar, alla moderna minimalistisk huset borde skryta med sin rättvisa andel av eftertraktade, samlingsbara tillbehör för skott av personlighet från rum till rum för att i slutändan göra utrymmet unikt för dig och till skillnad från någon annans.

För att få minimalistisk inredningsdesign, använd desto mindre taktik och rutinmässigt redigera delar och byta ut dem från säsong till säsong för att undvika en tung, överfylld och överstimulerande effekt. Vi älskar den gallerliknande effekten av den ovanstående visningen av överdimensionerade vaser som ungefär som konstnärliga konstverk som kräver en dedikerad plats i rampljuset, eftersom ingenting ska komma ut som slumpmässigt.

Minimalistisk stil fönsterbehandlingar

Minimalistisk interiördesignfönsterbehandlingar

Det minimalistiska sovrummet ovan har gardiner så universellt tilltalande att de kommer att lägga en sofistikerad anteckning till nästan alla möjliga designstilar.

Eftersom de är halvklara, dramatiskt golv till tak, i en varm neutral och har de enkla, flytande linjerna centralt för minimalistisk design, föreslår vi att du ger liknande alternativ eftersom de kommer att fungera för att lägga till enkel sofistikering i alla minimalistisk hemma samtidigt som varje rum verkar större.

Minimalistisk dekorationsstil rum efter rum:

Från en avundsjuka minimalistisk sovrummet till vad som krävs för att skapa värme med självförtroende, här är allt du behöver veta för att skapa perfekt perfekt minimalistisk inredningsdesign uppdelad för dig att notera.

För att anamma minimalistisk design, undvik utmaningarna med att ha så lite att arbeta med genom att köpa kvalitet över kvantitet och investera i klassiker som är både iögonfallande och säkra på att behålla sitt överklagande på lång sikt. Regeln är att om ett objekt inte har ett särskilt utrymme för det måste det anses onödigt.

Minimal stil kök:

Minimalistiska inrednings kök idéer

Eftersom ingen minimalistisk hemmet kan vara komplett utan ett subtilt sofistikerat och distinkt modernt kök, vi föreslår att du avsätter en stor del av din minimalistiska inredningsbudget för detta viktiga gemensamma rum eftersom det inte är så enkelt som det ser ut att få det rätt.

Till att börja med är reservens enkelhet minimalistisk hemdesign tenderar att markera lägre kvalitet och dåligt gjorda funktioner som ingen annan, så du måste vara säker på att du köper det bästa skåp och hårdvara du kan för din budget. När du har fått ben av dig minimalistisk design tillsammans kan du vara mer uttrycksfull med dekorativa detaljer för att skapa djup och en studerad känsla av värme.

För att hålla sakerna ljusa och luftiga svär Décor Aid inredningsarkitekter vid – du gissade det – en enkel, svartvitt färgpalett med färgpapper som förs in genom apparater och diskar samtidigt som du undviker överflödig röran och onödiga tryck och mönster. Och tillsammans med välgjorda skåp är smarta lagringslösningar viktiga för att hålla ytorna organiserade och störa fria.

Matsal i minimalistisk stil:

Minimalistisk inrednings matsal

För att inte förväxlas med trend men ändå trött tar sig in i hotellstilen, minimalistisk inredningsdesign kräver personlighet som alla andra designstilar, dock i mindre doser för rätt mängd quirk. Vi älskar hur minimalistisk designen av matsalen här har en avslappnad anda med subtila designanteckningar kvar till två enkla bitar av grafisk konst och färgglada, ojämna sittplatser.

Gå en liknande väg och överväga minimalistisk rumsidéer genom att injicera smarta uttalandealternativ för sittplatser, platsinställningar och tillbehör samtidigt som större möbler som ett matbord och buffé är klassiskt enkla – standard, jämn. Detta ger dig friheten att experimentera utan att ta mycket risk eftersom du enkelt kan leka med och byta ut mindre föremål då och då för en snabb rumsuppdatering.

Vardagsrum i minimalistisk stil:

Minimalistisk inredning vardagsrum

Skapa en känsla av avslappnad lyx med ett vardagsrum som lyfter fram sakkunnigt minimalistisk inredning och smarta inredningsinvesteringar som säkert aldrig går ur stil. För ett maximalt tillvägagångssätt för minimalistisk inredningsdesign, spara inte på nödvändiga bitar för att hålla saker reservdelar för reservens skull.

Istället är det verkliga tricket för att skapa ett lager i minimalistisk stil att bo ligger i fläckar utan dekor i ett rum, till exempel i området bakom soffan ovan, eftersom en annan designstil kan kräva att man utnyttjar alla möjliga platser fullt ut. Men när det gäller minimalistisk dekor, den verkliga skönheten ligger i det outtalade för att låta ögat komma hem på konversationsstartande fynd som kommer att göra allt prat.

Sovrum i minimalistisk stil:

Minimalistisk inredning

Skapa en mästerlig minimalist sovrum genom att hålla sig till symmetri, rena linjer, enkla silhuetter, lyxiga sängkläder och igen, bara för att designstilen kräver minimalistisk inredning, betyder det inte att du ska vara klinisk med din inställning.

Fortsätt, ha kul och experimentera med en mängd oväntade element som inte ofta förknippas med minimalistisk inredning så att du kan göra den till din egen unika stämpel. Lägg märke till hur rummet som illustreras här har en serie parallella linjer och rektangulära former som är synkroniserade med varandra medan snabba bilder av uttrycksfull färg injiceras med lekfulla konstverk för det ultimata könsneutrala uttalandet.

Minimalistisk stil badrum:

Minimalistisk badrumsstil för inredningsdesign

Precis som ett kök, när det gäller områden med hög trafik, är lagring kung när du vill skapa sammanhängande minimalistisk inredning i hela ditt hem. Och som vi nämnde tidigare, skapa en grund för minimalistisk dekor med en snäv färgpalett med tonade nyanser som hålls till maximalt tre nyanser.

Lägg märke till hur rakt men ändå full av charm det minimalistiska interiören i badrummet som visas ovan kommer som via koordinerande mattsvarta tillbehör, rena, raka linjer och en svartvitt färgpalett med naturligt trä för en känsla av det organiska. Följ kostym och håll ytorna så smyckade som möjligt för en lugnande känsla av sval.

Bilder via Pinterest