Inredningsdesign Stylescandinavian Style

mitten av århundradet modernt sovrum inredning

Den skandinaviska inredningen kännetecknas av minimalism, enkelhet och funktionalitet. Även om den skandinaviska designen har funnits sedan 1950-talet är den fortfarande en populär trend inom inredningen idag.

Skandinavisk design tillhör modernismens skola och är en designrörelse som kännetecknas av fokus på funktionalism och enkelhet. Det inkluderar också användningen av naturliga material, såsom läder, trä och hampa. Dessutom påverkas en skandinavisk inredning ofta av en koppling till naturen som kombinerar naturliga former, abstraktion och användning av naturliga element.

Om du vill skapa en skandinavisk design för ditt utrymme, men ändå inte är helt säker på hur du ska gå med den, har våra inredningsarkitekter från DécorAid delat dessa 10 bästa hacks om hur man kommer med en fantastisk skandinavisk inredning.

Tillbehör med varma textilier

skandinavisk inredning

De flesta länder i den skandinaviska regionen har klimat med extremt kalla temperaturer. Således är användningen av varma textilier vanligt för en skandinavisk heminredning. Dessa textilier kan komma i form av kast och mattor som är gjorda av ull, fårskinn eller mohair. Tillbehör med varma textilier är ett utmärkt sätt att få ett skandinaviskt vardagsrum att känna sig mysigt och varmt, särskilt under vintern.

Välj enkla dekorativa detaljer

hur man skandinavisk inredning

Som nämnts handlar en skandinavisk inredning om enkelhet. När det gäller att dekorera ett skandinaviskt vardagsrum, välj därför alltid de dekorativa accenter som har enkla mönster. Kanske kan du dekorera ditt vardagsrum med eleganta keramiska vaser. För att lägga till textur och subtil färg till din skandinaviska interiör, dekorera dina soffor med kast och kuddar som har enkla geometriska tryck.

Kombinera trä + metallfinish

bästa skandinaviska inredningstips

En skandinavisk design använder träelement inte bara i golvet utan även i möbler och inventarier. Således har ett skandinaviskt hus vanligtvis soffbord och stolar av trä för sina möbler. Men den senaste trenden i den skandinaviska dekorationsstil kombinerar användningen av metalliska ytor och träelement. Till exempel är kopparlampor och mässingshängare installerade i ett trätak för att ge glimmer och glans till hela utrymmet.

Dekorera med växter och färska blommor

inredning skandinavisk

Våra inredningsarkitekter på Décor Aid föreslår starkt att du lägger till naturliga element i din skandinaviska inredning för att få ett levande inslag av färg och skönhet i din interiör. När det gäller detta, överväga att dekorera ditt skandinaviska vardagsrum med inomhusväxter och färska blommor. Faktum är att våra designers tror att färska blommor är en nödvändighet i varje skandinaviskt hus. I den skandinaviska regionen är gatorna ofta kantade med trottoarblomsterhandlare som säljer färska blommor och tulpaner i alla färger. Din skandinaviska design bör därför innehålla blommiga element och färska blommor.

Fokusera på neutrala färger

hur man dekorerar skandinaviskt

Det finns en viss färgpalett som är förknippad med den skandinaviska inredningen och detta inkluderar nyanser av grå, vitt, brunt och svart. Så när du dekorerar ett skandinaviskt vardagsrum, fokusera på användningen av dessa neutrala färger för att skapa en ren och lugnande effekt på din skandinaviska hemdesign. Våra designers på Décor Aid har också föreslagit att man ska lägga till färger som fuchsia och havsgrönsaker. I en typisk skandinavisk heminredning är väggarna ofta målade i vitt för att möblerna och dekorationsstyckena ska sticker ut.

Håll din interiör felfri

skandinavisk dekorationsstil

En av de viktigaste egenskaperna för en skandinavisk inredning är att se till att utrymmet är rörigt. Onödigt röran bör därför undvikas och lagringsutrymmen måste vara ordentligt organiserade. När det gäller den skandinaviska inredningen måste ”less is more” -mantrat följas för att hålla utrymmet mindre rörigt och mer visuellt avslappnande.

Välj ljusfärgat golv

skandinaviska golv

Mattor från vägg till vägg tilltalar inte en skandinavisk design. Golvet är vanligtvis tillverkat av ljusa lövträsmaterial, antingen i sin naturliga ljusfärg eller målad i vitt. Laminerat ljusgolv är en bra idé för din skandinaviska design. Golvet kan göra att alla skandinaviska hus ser ljusare och rymligare ut samtidigt som de utstrålar en mer inbjudande och välkomnande atmosfär. För att ge mer värme i underfoten under den kalla vintersäsongen kan badrumsgolv installeras med värmepannor.

Begränsa fönsterbehandlingar

skandinavisk dekor inspiration

Ett skandinaviskt vardagsrum ska ha ett mer inbjudande utrymme och detta kan bäst uppnås genom att låta mycket ljus komma in. För att inte blockera ljuset måste fönsterbehandlingar hållas på ett minimum i en skandinavisk design. Om du behöver använda fönstertäckningar för din skandinaviska inredning, välj lätta tyger som rena gardiner. Dessutom kan reflektion av ljus genom de rena gardinerna göra ditt skandinaviska vardagsrum ännu mer romantiskt.

Korrekt belysning är nyckeln

skandinaviska inredningsidéer

De flesta skandinaviska hus njuter av dagsljus på så lite som sju timmar om dagen. Således är det sätt på vilket belysning används mycket viktigt i en skandinavisk inredning. Belysning anses vara en livskälla och den skandinaviska inredningen bör ha olika former av belysning för att ge tillräcklig belysning i hela rummet. Belysning sätter också stämningen i en skandinavisk hemdesign. Våra designers rekommenderar att använda modern belysning med en industriell design som vägglampor och hänglampor. Ljusbelysning och ljuskronor kan få ett skandinaviskt vardagsrum att känna sig varmt, mysigt och romantiskt.

Tänk form och funktionalitet

Skandinaviska inredningsidéer

När det gäller användning av möbler i skandinavisk design, bör rena linjer vara tydliga. Bord, stolar, soffor och resten av den skandinaviska inredningen ska ha en modern touch med släta och rundade kanter. Skandinavisk design kännetecknas också av sin innovativa och funktionella användning av rymden, så det är vanligt att se vägghyllor i flera plan i ett skandinaviskt vardagsrum. Dessa lagringsutrymmen är innovativa och rymdkunniga och ger visuellt intresse för utrymmet.

Med hjälp av dessa tio hackar som din guide bör du kunna skapa ett fantastiskt utrymme som innehåller enkelhet, skönhet och funktionalitet i en skandinavisk inredning. Om du behöver mer hjälp med att skapa en skandinavisk design för ditt hem kan du prata med en av våra inredningsarkitekter.

Bilder via Pinterest