Inredningsdesign Styleshabby Chic Decor

bästa shabby chic inredning idéer

Du skulle bli förvånad över att veta att den lilla chic inredningen inte längre framkallar sin rustika, avslappnade anda från tidigare 90-talet som var så populär bland äldre generationer vid den tiden.

Dagens utformning av designen kommer med moderna tillvägagångssätt för shabby chic stil som omfattar traditionella element som förts in i nuet med uppdaterade tillägg för dagens livsstil. Om ett avslappnat, bekvämt, elegant och livligt utseende står på din agenda, föreslår vi att du bokmärker den här moderna shabby chic stilguiden för framtida referens.

Till att börja med börjar vi med att definiera grunderna i shabby chic inredning rum för rum för att hjälpa dig att utveckla en personlig shabby chic stil för dig och ditt hem.

Grunderna i Shabby Chic Style:

Dämpade bakgrundsfärger

shabby chic dekor målaridéer

Börja med en neutral bakgrund när du planerar grunden för din shabby chic interiördesignprocess. Måla väggarna i en neutral färg (vitt och krämer fungerar briljant) och håll fast vid trä och naturfärgade golv och detaljer. Varför? Eftersom en dämpad bakgrund gör det möjligt för dig att fylla utrymmet med charmiga, livliga fynd, utan att utseendet blir överlägset.

Och även om den här lilla chic inredningen ofta är livlig, kom ihåg att det är en avslappnad inredningsstil som ska vara lätt i ögonen med subtil harmoni.

Naturliga material

shabby chic inredningsmöbler

Ju mer naturliga material du introducerar desto bättre kan du komplettera en vackert realiserad shabby chic dekor estetik. Välj träbitar med en naturlig eller grov fläck; och vintage och antika bitar är ett måste för extra djup.

Gå efter bomulls- eller ullmattor och linnekuddar och kast för en naturligt behaglig känsla.

Röran

minimal shabby chic inredning

Den shabby chic inredningen ser tårna gränsen mellan avslappnad och rörig. Du vill ha massor av personliga saker runt, till exempel konstverk, prydnadssaker och minnessaker, men du vill inte att varje yta ska vara full av saker.

Du vill fortfarande kunna behålla ett element av cool minimalism och behålla den moderna känslan i ditt utrymme.

Omfamna Hazazardness

shabby chic dekor guide

Shabby chic inredning handlar om ett improviserat tillvägagångssätt och ska verka enkelt, avslappnat och se ut som att allt bara kastades ner där det är med en nästan oavsiktlig harmoni av en slump.

Detta är inte ett enkelt utseende att skapa, speciellt om du är mer van vid mer linjär och modern stil. För att göra den till din, placera bitar i vinklar – till exempel ditt soffbord mitt i huset och hysa en matta som är utlagd diagonalt under den.

Shabby Chic Decor Ideas efter rum:

Shabby Chic badrum

shabby chic inredning sovrum inspiration

Kakel och golv

Gå retro för ett shabby chic badrum med värme med lugnande pastellplattor eller välj en mer modern vit tunnelbana kakel för att kontrastera med resten av rummet inredning.

Mönstrade och mosaikplattor är perfekta för golv, liksom trägolv eller målade golvbrädor (grått och vitt är bäst för det här utseendet).

Badrumssvit

Om du har valt vita brickor, ta in dämpad färg med en pastellbadrumssvit. Och om du väljer pastellplattor skapar du alternativt en ren, vit badrumssvit. Clawfoot badkar är en nödvändighet med shabby chic inredning, liksom gammaldags duschmunstycken och kranar.

Tillbehör

Häng en vinjett eller speglar i badrummet med karaktär eller häng konstverk på väggarna för att lägga till små doser personlighet för ett minnesvärt badrum.

Välj en etnisk inspirerad vävd badmatta i ljusa nyanser eller djärva grafiska mönster och ta med växter av varierande skalor, och punktera designstilen bohemiska nickar med ojämna handdukar, sängkläder och förvaringskorgar.

Shabby Chic sovrum

shabby chic dekor sovrum idéer

möbel

Metalltak och sängramar är också en vanlig tråd i shabby chic sovrumsdekor eftersom de är eleganta och omfattande utan att vara för imponerande.

Käll en nödställd armoire för en mer traditionell känsla eller välj en ljust målad byrå eller toalettbord för en mer eklektisk och uttalande känsla.

Strö

Med sängkläder finns det två shabby chic sovrumsidéer att tänka på. Välj mindre aggressiva vita eller grädde sängkläder och få tillbehör med färgglada kuddar och ett mönstrat överkast eller täcke, eller så kan du välja en vild kombination av felaktiga ljusa sängkläder för extra karaktär.

Oavsett vilken rutt du bestämmer dig för, förstärk den med olika mönster och utskrifter och introducera så mycket färg som möjligt – även om den är avstängd eftersom den frihet som denna designstilar erbjuder dig överstiger rena linjer och enkelhet.

Tillbehör

Vävda mattor i naturliga material i kombination med modern inredning här och där är det säkert att skapa en skiktad och avundsvärd design på sjaskig chic inredning som ser ut som ingen annans.

Ställ in mattor i en vinkel från sängen och led mot dörren så att vägen till din säng ser större ut. Och lägg till en rustik stol i hörnet för en konversation och läsvinkar och spridning av prydnadssaker, minnessaker och konstverk avslappnad om rummet.

Shabby Chic Kitchen

shabby chic inredning kök idéer

möbel

Ojämna matstolsstilar runt ett väl använt träbord, med lite personlighet, eller täck ett bord du redan har i en ljus, mönstrad duk. Vita enheter och träenheter ser bra ut i ett illa chic kök och är en trevlig flytt bort från allt pastell.

Kokkärl och matvaror

En eklektisk blandning av olika grytor och stekpannor och kontrasterande porslin härifrån, där och överallt som verkligen förenar denna look i köket. Omfamna det felaktiga och använd detta för att lägga till färg och struktur i ditt kök.

Shabby Chic vardagsrum

shabby chic dekor vardagsrum inspiration

möbel

Soffbord i trä och vintagesoffor ger en inspirerande kombination för ett grundligt modernt litet chic vardagsrum. En neutral soffa (ännu bättre om den är täckt med hölje) kan höjas med kast och kuddar i praktiskt taget vilken färg eller vilket mönster som helst för att du inte ska kunna imponera på ditt vardagsrum.

Och för extra textur och dimension lägg till en djärv sammetfåtölj för att mysiga upp och läs och placera ditt soffbord i en vinkel för en avslappnad effekt.

Tillbehör och mjuka möbler

När det gäller sjaskiga eleganta dekorationsidéer är vardagsrumsinredning där du kan låta fantasin gå fritt med uttryck. Häng ett varierat urval av konst och ta med skulpturella delar tillsammans med ett ojämnt utbud av speglar för att lägga till dimension och ljus.

Lager mattor och placera kuddar och kastar avslappnat för en hemtrevlig, bekväm och inbjudande känsla. Och ta med grönska med växter, som palmer och kaktusar, för en rolig färgpopp mot rummets annars jordnära toner.

Belysning

Om du älskar naturligt ljus och har turen att bli välsignad med det, gå till rena gardiner för att släppa in så mycket ljus som möjligt.

Och för belysning, skaffa vintagelampor i olika skalor och material och lägg till en touch av glamour med en underskattad ljuskrona, eller placera din dekor mot en minimalistisk hängbelysning.

Shabby Chic Office

shabby chic dekor kontor idéer

Gå efter det oväntade och ta med utsidan in och välj ett utomhusbord som din arbetsyta – kanske ett trädgårdsmöbler i marmor eller något lite mer utsmyckat och slitna?

Skapa en kontrast till din vintage bordsskiva med mer moderna och traditionella funktioner för en mångsidig design av shabby chic kontorsdekor (som linjära hyllor för böcker och lagringsfiler) och avsluta din arbetsyta med en modern ljusarmatur.

Shabby Chic dekorerar på en budget

shabby chic dekor styling guide

Shabby chic inredning är notoriskt lätt att uppnå med låg budget. På grund av sin ostudierade och avslappnade känsla går allt när det gäller sjaskig elegant inredning som är särskilt bra när du utmanas med en budget eftersom du kan köpa möbler högt och lågt var som helst till varje pris. Ännu bättre om det är hand-me-downs du har omformulerat och uppdaterat.

För att skapa din egen stämpel i ditt hem, undersök effektiva sätt att skapa DIY-möbler som reflekterar i sjaskig chic stil. Du kan också uppdatera aktuella bitar för att höja din shabby chic dekor med inget annat än färg och sandpapper.

Ett annat bra sätt att lyfta fram dina sjaskiga chic inredningsfärdigheter på en budget är att bli resursfull. Gå till lokala antika marknader och fastighetsförsäljning för älskade möbler i traditionella silhuetter och läs online-marknadsplatser för poäng på begagnade föremål med historisk härkomst.

Bilder via Pinterest