Inredningsdesign Styletraditionell mot
övergångsstil

traditionell vs övergångsstil inredning

Letar du efter att uppgradera ditt hem med ett rikt lagerskikt men är inte säker på hur man definierar skillnaden mellan traditionell och övergångsstil? Eftersom dessa två designstilar har ett något liknande kärndesignuttalande, tittar vi på vad som definierar var och en så att du kan ta med dem i ditt hem med en välbedömd känsla av auktoritet.

När du jämför de två sida vid sida är du säker på att märka framstående likheter och skillnader mellan dem. För den ultimata uppdelningen bad vi Décor Aid-designers om hur de tog sig an de två för att hjälpa dig att bättre förstå kärnfundamenten för var och en medan du gör ett argument för övergångsnivå mot traditionell stil.

Traditionell stil

traditionella stilinredningsidéer

Låt oss börja med att definiera vad en traditionell stil är. Ett traditionellt utrymme kännetecknas av utsmyckade interiörer inspirerade av ett europeiskt lanthus från 1600- eller 1700-talet. Utseendet är ofta varmt och inbjudande och överdådigt lyxigt.

Dessa utrymmen har vanligtvis inredning och inredning som har böjda former och mer utsökt design. Traditionell stil är också känd för sina eleganta armaturer, utsmyckade träslöjdesigner, rika toner, tungt draperi och olika mönster. Gör det till en perfekt väg för dem som vill injicera gammaldags glamour i sina hem, eftersom inredningen i traditionell stil säkert kommer att leverera.

Kännetecken för traditionell stil

traditionella stil sovrum dekorera idéer

För att bäst jämföra traditionell mot övergångsinredning är här de viktigaste egenskaperna som definierar traditionell dekorationsstil:

 • Europeiska influenser – inredning i traditionell stil är vanligtvis inspirerad av europeisk inredning från 1700- och 1800-talet. Det är en tidlös stil som exemplifierar komfort och elegans, som kännetecknas av antikviteter och klassiska konstverk. Traditionell inredningsstil är stolt över sin tillmötesgående och harmoniska charm.
 • Mörka och rika färger – om du gillar mörkt trä och rika toner är traditionell stil perfekt för dig. Dessa utrymmen har ofta bruna, röda och gröna toner som accentfärger. Paisleys, blommor, damasker och plädar är också vanliga i traditionell inredning.
 • Majestätiska möbler – traditionell stil är långt ifrån minimal och dess inredning är inget undantag. De flesta traditionella hem har betydande tillverkningar och lyxiga möbler. Du kommer att märka massor av tuftade soffor, klo fotstolar, snidade möbler och möbler inlagda med metalliska detaljer.
 • Elegant inredning – traditionell dekorationsstil handlar om de finaste detaljerna. Du kommer att upptäcka att ett utrymme är fyllt med storslagna gester som eleganta porslinsskåp, grandiosa ljuskronor, dekorativa kuddar, lampetter, speglar, vaser och ljusstake i överflöd. Det är också vanligt att inredningen i traditionell stil har en glimt av metallträffar i något av dess tillbehör, vilket ger sofistikering och drama till alla utrymmen.

Övergångsstil

övergångsstil inredning

En inredning i övergångsstil smälter bra in i både modern och traditionell stil. traditionella utrymmen är kända för sina neutrala grunder av grädde, beige och grå. Övergångsstil blandar en kombination av klassiska och moderna möbler och finish.

Eftersom övergångsstilen lutar mer på modern design är utseendet mindre spänt och lite mer avslappnat. Textilier, trätoner och andra dekorativa texturer ger djup i dessa rum. Färg och mönster som används för övergångsstil är subtilare.

Om du beundrar kombinationen av klassiskt och modernt utseende mot en neutral bakgrund, fungerar övergångsstil bäst för dig.

Kännetecken för övergångsstil

övergångsstil vardagsrum

Det kan vara förvirrande att skilja mellan traditionell och övergångsstil, men när du känner till de viktigaste egenskaperna hos varje design blir det lättare att skilja varje utseende lätt. Här är vanliga kännetecken för övergångsstil:

 • Kombination av klassiska kurvor och moderna linjer – interiör i övergångsstil är en kombination av moderna linjer och klassiska kurvor i en neutral miljö. Det är dock inte att tänka på som färgbrist eftersom tillbehör presenteras för att få liv medan fokus hålls på en minimal, neutral palett.
 • Bekväma möbler och mjuka linjer – övergångs dekorationsstil omfattar mjuka linjer och bekväma möbler, men det kommer inte med noga styling. Den använda färgpalett liknar den moderna designen och hålls vanligtvis till ett minimum.
 • Eleganta och tidlösa designmotiv – övergångsstil har ett elegant och tidlöst utseende som kombinerar det gamla med nytt och feminint med maskulin – på ett friskt sätt.
 • Torrsubstanser förblir lågmälda – i ett övergångsrum visas fastämnen ofta medan mönster mestadels är subtila.

Traditionell vs övergångsstil

övergångsblandning inredning

För att ytterligare illustrera skillnaderna mellan traditionell och övergångsdesign, låt oss jämföra deras viktigaste element.

 • Övergångsstil består ofta av en blandning av trätoner i ett enda utrymme. Detaljerade fräsarbeten kan också finnas, men det definierar inte nödvändigtvis den övergripande känslan. Med inredning i traditionell stil tonas dessa dekorelement vanligtvis ner genom att lägga till moderna linjer som perfekt kontrasterar med trätoner.
 • Övergångs dekorationsstil tenderar att blanda olika texturer för att skapa djup. I ett traditionellt mot övergångskök har köket med interiör i övergångsstil trätoner och subtila geometriska mönster för att skapa en varm och inbjudande känsla. Ett kök i traditionell stil är också mysigt, men färgerna och mönstren är mer varierade, vilket skapar en mer lyxig känsla.
 • Inredning i övergångsstil känns vanligtvis för sin neutrala bakgrund utan att behöva offra färg. Om en fet ton används, upprepas den vanligtvis för konsistens. Ett övergångsutrymme kan vara symmetriskt även om det också kan bryta denna regel. I ett traditionellt rum finns det dock ofta en blandning av mönster och färger. En är djärvare och den andra är fortfarande neutral. Symmetri är nyckeln till inredning i traditionell stil.
 • Även om övergångsutsmyckningsstil har rötter i traditionella tankesätt, innehåller den vanligtvis moderna inredningstrender. Dess moderna sida gör det möjligt att enkelt införa andra inredningstrender, till exempel en modern designad belysning. Å andra sidan kommer traditionella stilutrymmen att hålla fast vid vintage eller utsmyckade möbler och inventarier.
 • Övergångskök inkluderar modern inredning. I ett traditionellt mot övergångskök märker du moderna accenter i ett övergångskök, som modern väggdekor. Men ett traditionellt köksutrymme skulle ha klassiskt designat träverk och konst.
 • Tonen och färgerna i ett traditionellt utrymme är mer intensiva och mättade medan ett övergångsutrymme mestadels består av neutrala färger med några poppar av mjuka pasteller. Dessutom känns ett övergångsutrymme lätt och luftigt medan ett traditionellt utrymme utstrålar en varm och tung känsla.

Vilken stil fungerar bäst för dig?

övergångsnivå jämfört med traditionell inredningsstil

Nu hoppas vi att du har en bättre uppfattning om skillnaderna som definierar traditionell kontra övergångsdesign. Definitionerna och beskrivningarna ovan är viktiga för att välja mellan övergångsstil och en traditionell känsla för ditt hem.

I slutändan är beslutet att gå på traditionell vs övergångsstil ett personligt val baserat på din livsstil. Om du är någon som älskar klassiska och vintage stilartiklar med en reserverad överklagande, kan traditionell stilinredning vara ditt bästa alternativ. Men om du vill införa andra inredningstrender i ett traditionellt utrymme, väljer du att skapa en blandning med modern inredning och inredning, eftersom interiör i övergångsstil handlar om en kreativ kombination av designstilar.

Det är viktigt att komma ihåg att det verkligen inte finns några hårda eller snabba regler när det gäller inredningsstilar.

Bilder via Pinterest