Inredningsdesignregler att bryta

8 inredningsregler som du bör bryta mot

Att mäta innan du köper, budgeterar innan du planerar och målar innan du köper inredning, regler som alla bra inredningsarkitekter vet kommer att gälla för alla projekt som de arbetar. En utmärkt heminredare skulle förstå att bryta mot specifika heminredningsregler kan hjälpa till att skapa en interiör som är personlig, inbjudande och elegant. Följ vidare för att ta reda på dessa åtta inredningsregler som Decor Aids inredare säger att alla ska bryta. Lita på oss, dessa regelbrott gör att ditt hem sticker ut och du tackar oss för tipsen senare.

Matchande matstolar

heminredningsregler för att bryta matbord som inte matchar

En grupp matchande matstolar kan komplettera utseendet på vilken matsal som helst, men har du någonsin sett att en stol som du älskade inte passade? Om du någonsin haft lust att köpa en stor stol men inte för att den inte hade något par, gå nästa gång med din instinkt och bryt denna inredningsregel. Att placera stolar av olika material, liksom olika storlekar och färger, kommer utan tvekan att ge karaktär till ditt hems matsal. Bra heminredning behöver inte nödvändigtvis matcha allt. Våra heminredare påpekar att några av de bästa inredningsdesignerna har lika mycket kontrast, eftersom de har komplimangerande bitar.

Bild via: Vtwonen

Att säga nej till faux växter

heminredningsregler för att bryta lägga till falska växter

Vissa heminredare kryper av tanken på att använda falska växter, och även om riktiga växter har många betydande fördelar, vet vi ibland att deras underhåll bara inte är praktiskt. Grönt, äkta eller falskt ger ett visuellt andetag av frisk luft och livnar upp i alla rum. Under de senaste åren har fauxplanter förbättrats i utseende och kvalitet, vilket gör dem idealiska för dem som inte vill åta sig ansvaret för daglig växtskötsel. Bryt denna inredningsregel och välj att dekorera med falskt grönska. Var noga med att torka och damma dina fauxplanter, på det här sättet vet ingen av dina besökare skillnaden.

Bild via: Pinterest

Undvik mörk färgad färg i små utrymmen

heminredningsregler för att bryta med djärva färger i små utrymmen

Du behöver inte ha gått till en snygg inredningsskola för att ha lärt dig att ljusare färger skapar en illusion av rymd, den här långvariga inredningsregeln är anledningen till flera benvita eller ljusgråmålade rum runt om i världen . Mörkare färg kanske inte får en plats att känna sig rymlig och luftig som ljusare färger kan, det kan skapa djup. Att matcha mörkare färg med reflekterande och ljus inredning kommer att öka rummets djup, vilket gör det svårt för det mänskliga ögat att avgöra var väggarna börjar och slutar. När du dekorerar ett utrymme med mörkare färg, var noga med att balansera med metallik, speglad dekor, så ser du vad du saknat.

Bild via: Pinterest

Blanda inte galna mönster

heminredningsregler för att bryta blandningsmönster

Denna speciella inredningsregel är inte så stenad som andra är, problemet är att vissa designers bara är rädda för att vara så djärva som du behöver vara för att matcha en argyle-matta med en djursoffa. Att bryta mot denna regel ger ditt utrymme karaktär och kontrast. Att lyckas blanda galna eller djärva mönster är inte en färdighet du kommer att förvärva över natten. Därför säger Decor Aid inredningsarkitekter att ständigt bryta denna regel tills du hittar de mönster som fungerar för dig och ditt utrymme. Att blanda funky mönster ger dig också möjlighet att prova olika stilar om du implementerar dessa djärva mönster i form av kastkuddar och andra små tillbehör.

Bild Via: Hus vackert

Matcha dina träfinisher

heminredningsregler för att bryta matchande träfinish

Att matcha dina träfinisher kommer att säkerställa att all träinredning komplimangerar varandra och skapar en känsla av unison och avrundar ett rums utrymme. Det kan dock också lämna ett område som ser endimensionellt ut och påminner om en timmerstuga. Blandning av träfinish kommer att ge ditt hem en kompletterande kontrast och skapa ett skiktat utseende som ger ditt hems inre djup. Medan ytbehandlingar du kan komma undan med matchning är begränsad jämfört med att blanda djärva mönster, ändå är resultaten värda att gå in i okartat inredningsområde.

Bild via: Decor Aid Hamptons hemmakontor

Blandar aldrig det gamla med det nya

heminredningsregler för att bryta blandning av gamla och nya bitar

Att hålla sig till en stil, från en viss period, kan låta som ett säkert sätt att designa ditt hem och garantera tillfredsställande resultat, men det gör vanligtvis ett hems inredning tråkigt, livlöst och museumlikt. Att bryta denna inredningsregel skapar faktiskt djup, karaktär och en känsla av nyhet blandat med tradition. När du vill blanda gamla möbler med nyare föremål bör du börja med arkitekturen i rummet. Hitta bitar från samma era och runda sedan ut känslan av rymden genom att använda modern belysning, moderna mattor eller till och med några tekniskt infunderade dekorbitar. Att gå med mjukare paletter och neutrala nyanser hjälper också till att slå samman klassiska bitar med din modernare inredning.

Strävar efter symmetri

heminredningsregler för att bryta asymetri

Det är ingen tillfällighet att det finns flera exempel på symmetri i naturen och så många lockas till utrymmen där det finns symmetri bland inredningen. Så attraktiv som symmetri kan vara om det ofta begränsar hur personlig du kan göra rummet och också är det förväntade valet. Asymmetri är oväntat, ovanligt och hjälper ditt hem att undvika att se ut som ett iscensatt showroom. Ingen vill ha ett tråkigt hem, eller hur? Kasta den här inredningsregeln ut genom fönstret och gå med det oväntade valet. Decor Aid interiördesigners föreslår att gruppera objekt i udda siffror, som innehåller olika stilar i ett område och källbitar i olika storlekar.

Bild via: Freshome

Att ha en färgstark färg i varje rum

heminredningsregler för att bryta lägga till färg i varje rum

Nu, denna inredningsregel du vill följa ibland och bryta när det behövs, för ja, genom att lägga till färgstopp kan andas liv i ett svagt utrymme. Men bara för att du lägger till en hetrosa accentvägg är det inte en garanti för att ditt utrymme ser bättre ut. Ett rum dekorerat med svala färger och neutrala toner kan vara lika visuellt tilltalande som ett rum fullt av färg. Pappersfärger kan utan tvekan lägga till personlighet, men om det görs på fel sätt kan det göra ett interiör för nyckfullt, ett öga och vara ganska designöverdrivet. Inte alla rum i ditt hus måste dyka upp med färg, försök att låta ditt neutrala rum lysa. Om du tror att det behövs ett färgstycke, försök börja med lätt att byta tillbehör.

Bild via: Décor Aid Townhouse Project