Inredningstil för hemmakontor

Det finns två sätt som du kan välja den allmänna inredningen på ditt hemmakontor: antingen följa den stil som råder i resten av ditt hem, eller behandla ditt kontor som ett individuellt rum. Att välja rätt väg är en enkel uppgift där bara några få frågor behöver besvaras.

> Har ditt hem dekorerats i en stil som lyser igenom?

> Är ditt kontor tydligt synligt från andra rum / områden i ditt hem?

> Föreslår ditt arbete en egen stil?

Baserat på frågorna ovan är här några enkla sätt att enkelt skapa en trevlig heminredning på ditt hemmakontor.

Om du behandlar ditt kontor som en del av ditt hem och använder samma dekor och stil, är hälften av ditt arbete redan gjort. Kom dock ihåg att du inte behöver använda exakt färgschema eller humör. Du kan ändra vad du ser utanför ditt kontor för en smidig övergång. Till exempel kan du vända huvud- och accentfärgerna. Du kan använda samma färger, men i olika proportioner. Egypten ytterligare en form av formalitet. Eftersom du dekorerar ett kontor är det troligt att du vill behandla stilen annorlunda än i andra delar av ditt hem, och detta är normalt. Var inte rädd för att skapa en variation i atmosfären – det är bara den allmänna stilen du vill respektera.

För ett hemmakontor som är öppet i ett område i ditt hem måste du vara lite mer försiktig. I så fall måste du respektera den stil du ser på ditt kontor, men samtidigt bör du definitivt försöka skapa en känsla av separation mellan ditt arbete och ditt hem. Visuell separering betyder inte att bygga en vägg. Det innebär att skapa en ny miljö inom den befintliga. Vissa alternativ för visuell separering inkluderar förändringar i takhöjd och / eller golvnivå (en nivå upp eller ner); En rumsdelare som ser mer dekorativ ut än smal. Färgförändringar som att vända huvudfärgerna och accentfärgerna som används på väggarna; och möbler placering.

Det är ganska enkelt att ordna möbler så att layouten skiljer rummet. Glöm dock inte att leka med dina idéer först på grafpapper, annars kan du fortfarande behöva byta medan du sitter vid skrivbordet. Använd en stor bokhylla eller ett förvaringsskåp som rumsdelare. Baksidan kan dekoreras med tyg, färg eller collage. Kom ihåg att när du arbetar med layouten vill du inte känna dig som ditt kontor till exempel i baksidan av din grund – det är det vid baksidan av källaren. Som kan spelas med ord, så kan rummet också.

Ett hemmakontor, som borde få sin egen stil, är kul. Du bör sträva efter att ta en titt på vem du är i inredningen och samtidigt utveckla en visuell känsla av vad du gör. Detta är inte en stuga i ett stort kontorsanläggning – det vill säga Din Kontor. Om du älskar djärva mönster, klassiska bilar, änglar … lägg dem till dekoren, även om de inte har något att göra med vad du kommer att göra på ditt kontor. Samtidigt bör ditt kontor berätta mer om hur du gör det: "Jag arbetar vid ett skrivbord." Vad gör du vid detta skrivbord? Om du är i datorindustrin föreslår du saker som tyder på att det är som en förstorad och inramad serieteckning relaterad till datorer. Om ditt kontor är mer som en verkstad och du gör ändringar i kläderna, lägg till dina förnödenheter till din dekor: visa trådrullar i ett regnbåliknande mönster, håll en stav några centimeter från en vägg och drapera lite tyg om att ständigt ändra landskap. Om du arbetar i resebranschen, låt ett modellflyg hängas upp och visa element eller bilder som är symboliska för några av dina favoritdestinationer. Om det inte kommer i vägen kan du ha en badboll på kontoret eller hänga en "sandlåda" på väggen genom att klibba sand på baksidan av en skuggaskrin och fästa små skålar på sanden.

När du väljer färger för ditt kontor finns det några grundläggande saker att tänka på. Gula, röda och andra mycket varma färger i stora mängder kan leda till törst. Blått är väldigt avslappnande, men var noga med att inte välja en tråkig gråblå som faktiskt kan göra att du känner dig trött eller rastlös. Det bästa sättet att välja färger för ditt kontor är att välja mellan tre färger. Använd en som primärfärg (t.ex. på väggarna), en annan som huvudsaklig färg (synlig i ett mönster på en matta, gardiner, skrivbordstillbehör …) och den tredje som en accentfärg, som endast visas i stänk och där ( som blommor i en vas, några bilderamar …). Vid denna punkt är ditt färgschema fast, och du måste bara ta hänsyn till några grundläggande punkter i färgpsykologi. En mörk filt känns väldigt låg. Speglar och reflekterande material får ett rum att se större ut. För många färger, särskilt djärva, kan orsaka förvirring, även om det inte finns några.

En sista punkt om färg och stil: material som trä, sten och metall kan ingå i valfritt färgschema – även om de påverkar stilen strider de inte. Ett naturligt tallskrivbord ser annorlunda ut än ett mahognyskrivbord, men passar alla färgscheman. Detsamma gäller rostfritt stål och mässing samt marmor och betong.

Ta en titt på den sista artikeln i denna fyrdelade serie om hemmakontor: hemmakontorbelysning och fönsterbehandlingar.