Inredningstrender

2019 inredningstrender

Även om vi bara är tre fjärdedelar genom året, tänker vi redan inför spelet för kunder på aktuella projekt och när vi har studerat framtida trender för inredningsdesign 2019 sedan det nya året för att få ut det mesta av sina utrymmen under en livstid och bortom, trodde vi att vi skulle dela våra fynd med dig för inspiration när du avslutar dina egna sommarprojekt.

Från vilka material och finish som känns fräscha till en överraskande designstilkomback vi aldrig såg komma, här är en lista med avundsvärda inredningstrender för 2019 att överväga och ge en chans av goda skäl tillsammans med användbara tips från våra designers.

Material & ytbehandlingar

2019 inredningstrender för inspiration

Varje år ser vi anmärkningsvärda framsteg med materialanvändning och hur de produceras, men lämnar det till den kända designern Patricia Urquiola att skapa en samling bord som använder härdat, lätt som ett fjäderglas med oregelbundna vener som ekar de som finns i marmor.

Hennes fascinerande serie av ovalformade bord som läggs på asymmetriska ben är dynamiska och förtrollande med glasplattans venmönster som verkar vara flytande med en förskjutning av synvinklar som skapar ett sensuellt och dynamiskt alternativ som toppar vår lista över inredningstrender för 2019 som går utöver förväntas.

Årets färg

night watch hunter green 2019 trender för inredningsdesign

Eftersom vi inte kunde dela de bästa inredningstrenderna för 2019 utan att ta in årets färg och vår syn på det – här går …

Coined Nightwatch green, detta humörigare alternativ till jägare och flaskgrönt ger ett trevligt alternativ till dagens trendiga mattsvart och ser bra ut med högglansiga ytor och element. Men om ett fullt rum är för mycket, överväga små men ändå genomslagskraftiga sätt att få in färgen, säg en levande textil här eller en djupgrön matta mot ett lysande marmorgolv.

Konvertibla stadsbostäder

cabriolet lägenhet 2019 inredning trender

Från moderna iterationer på Murphy-sängar till rörliga väggar och multifunktionella inbyggda, konvertibla bostäder är en av de mest förnuftiga och spännande trenderna för inredning i 2019 för att få vår uppmärksamhet.

När allt kommer omkring, vem skulle inte vilja ha ett hem full av geni, konversationsstartande design som gör det bästa av till och med det minsta utrymmet med praktisk, bra design och lätthet?

Kompakt och multifunktionell inredning

kompakta möbler 2019 inredningstrender

När fler och fler människor drar mot stadsbostäder är det vettigt för designers att äntligen fånga upp behovet av smarta, mångsidiga möbler som är små.

Hälsningar till möbler som kan anpassas till olika utrymmen och behov och passa in i utmanande rum som inte är korta i stil – vilket gör detta till en välkommen trend och en av de mest populära inredningstrenderna för 2019 för att göra ett stänk.

Bohos rygg

moderna boho 2019 inredningstrender

Okej, så boho-stil bleknade verkligen aldrig helt bort, men dess inverkan på designvärlden hade senast sitt ögonblick för ungefär ett decennium sedan och med goda skäl. Det rika, förskjutna skiktade utseendet kunde bara inte hänga med i de tider som bestämt dämpad tog på sig en uttrycksfull design och inte heller kände dess avslappnade strategi längre.

Och som ni kan föreställa er att vi fick golv när vi fortsatte att finna att det kom tillbaka på varje lista och i varje utställningslokal som lyfter fram inredningstrender för 2019. Till att börja med känns det oväntat, det är säkert att skilja ditt hem ifrån varandra, och bäst av allt är det ganska lätt att ta med sig in i ditt hem för att lägga till en känsla av nyckfull karaktär som har varit frånvarande så länge i designscenen.

Terrazzos återkomst

modernt terrazzobad 2018 trender för inredningsdesign

Med den varaktiga populariteten för modern design från mitten av århundradet som inte visar några tecken på att sakta ner, är det ingen överraskning att Terrazzo-ytor och dekorativa tillbehör gjorde en stor inverkan på designprognoser med tanke på inredningstrender för 2019.

Ett kompositmaterial bestående av flisor av marmor, kvarts, granit och glas för att framkalla en lekfull, konfettiliknande abstrakt anda. Vi har sett många geniala sätt att ta med materialet in i ditt hem med Terrazzo som täcker allt från golv till lampor till även duschdraperier (i tryck, det vill säga).

Uttalande tak

uttalande tak 2019 inredningstrender

Varje år är det ganska bråttom av spänning när Pantone meddelar att det är årets färg och nya nyanser släpps för allmänheten, men i ärlighetens namn erbjuder de nya färgskärmarna väldigt lite förändring i ton och inspiration eftersom vi alla har sett tillräckligt med accent väggar och smart tar på tapetinstallationer för att utträda oss utan slut.

Men tak? Nu är det friskt! Faktum är att den sista gången vi kan notera tak som gör en sådan surr som de är med inredningstrender för 2019, harkar långt tillbaka till de utsmyckade gjutna tenntaken i de brusande 20-talet.

Från uttrycksmålat till lackerat, till tapeterade och gjutna tak, det finns mycket att säga om den lockande visuella effekten att tänka på vad vi ofta avfärdar har att erbjuda. Ett nytänkt tak kan göra att ett rum verkar större, ljusare och bäst av allt, mer minnesvärt än någon vanlig accentvägg skulle kunna.

Intressanta silhuetter

bästa trenden för inredning i 2019

När det gäller belysning, fråga någon inredningsarkitekt och de föreslår omedelbart att du lager ditt belysningsschema med olika källor för att skapa en varm och inbjudande känsla. Vilket gör att några av de moderna lamporna vi har sett sent ser mer övertygande ut.

Ta till exempel den här ormformade från Fios. Den fascinerande silhuetten kommer säkert att charma och skapa konversationer samtidigt som den hjälper till att belysa ett utrymme desto bättre. Dessutom älskar vi dess unika färg att starta upp.

Köksbanketter

topp inredning design trenden 2019

Eftersom de flesta kök har lite sittplatser, skapa en varm gemensam känsla i ett av dina hem oftast använda utrymmen med ett elegant inbyggt lager din belysning. Det kommer säkert att erbjuda den bästa lösningen även i de minsta köken.

Oavsett om du bara har ett litet köksfrukostkrok att arbeta med eller om du har ett överdimensionerat kök, kommer en vacker köksbankett att vara säker på att uppmuntra till konversationer och samtidigt öka ditt återförsäljningsvärde så länge du går för en väl- byggd, klassisk stil. Och en köksbankett hjälper dig också att använda det utrymme du behöver arbeta med desto bättre så att du kan få plats så många människor i ditt kök som möjligt utan att behöva ta in extra sittplatser. Ännu bättre om du kan bygga dold förvaring under ditt kök sittplatser.

Böjda möbler

böjda möbler 2019 trender för inredningsdesign

Populärt på 60-talet och förlöjligt därefter, böjda mjuka möbler gjorde en stor inverkan på de senaste designutställningarna, eftersom styva linjer har haft flera decennier i rampljuset och känns en aning rutin och förväntat.

Lägg märke till hur den röda sammetsoffan ovan ger detta annars maskulina rum en välbehövlig känsla av sensualitet och subtilt spel som kommer att spara det från att vara en just nu modefluga som snart tappar bort. Vi har sett böjda linjer ta tag i bordsskivor och till och med mattor för sent, men deras återkomst till soffor och sittplatser gör det till en av de mest spännande och till och med eftertraktade inredningstrenderna för 2019 att överväga att ta med dig hem – även om det är i form av en enkel sidostol eller verktygsbänk.

Geometriska och stammönster

geometriska stammönster 2019 inredningstrender

Medan geometriska mönster nästan aldrig går ur stil tack vare sin symmetriska harmoni, verkar etniska och staminspirerade tryck komma och gå ungefär vart 10-15 år när tider och smaker förändras.

Men det som får dem att känna sig så rätta när man överväger trender för inredning i 2019 är värmen, förtrogenheten och offsetmönstret som de enkelt kan introducera till även de mest minimala rummen. Och även om varm minimalism har haft sitt ögonblick under ganska lång tid nu, finns det något att säga om att få mer liv till ett rum som en direkt reaktion på dagens något strikta, begränsande och enkla inställning till inredningen.

Med det sagt, om en fullvärdig etnisk inspirerad look som ovan inte är något för dig, tänk på små sätt att få in ögonblicket med fräscha sängkläder, dekorativa kuddar och kast och miniatyrramar som du enkelt kan stäng av när designscenen går vidare.

Miljövänlig

miljövänliga trender för interiördesign 2019

Eftersom miljön lider av stora kriser efter stora kriser är vi alltid glada över att se nya produktioner och inredningar som är lätta att se för ögonen samtidigt som de påverkar planeten och dess resurser lite eller ingen.

Från kvarvarande material som marmor som omfördelas på smarta sätt till energibesparande apparater, till levande väggväggar, vad du än tar in i ditt hem från och med nu (om du inte redan har gjort det) måste följa efter och ta mindre och ge tillbaka till planeten så mycket det kan.

Bilder via Pinterest