Inspirerande franska chic inredningstips

Fransk dekorguide

Precis som det är känt som världens kulturella huvudstad, kan invånare i Frankrike bara ha den bästa smaken i världen. Med tanke på deras tillhörighet till banbrytande konst, gourmet-delikatesser och en oklanderligt cool och ostuderad känsla av sartorisk stil, har de estetiska glädjen som fransmännen injicerar i varje aspekt av deras dagliga liv firats i århundraden, inklusive interiörer – med god anledning. Här delar vi vår uppfattning om väsentliga franska eleganta dekoreringstips för att ge ditt hem en smart dos coolt lockelse samtidigt som du framkallar din personlighet.

Uppskatta ålder

Franska dekoridéer

Och nej, vi pratar inte shabby chic, mer så att de uppskattar skönheten i att låta saker utvecklas naturligt. Fira det invecklade, arvet i ditt hem. Arbeta runt naturliga arkitektoniska fläckar med tiden.

Till skillnad från många amerikanska hem med sina vita lådformler är det mycket ovanligt att hitta två identiska parisiska lägenheter som inte är helt nybyggda. Aldrig de som skäms bort från slitmärken, brister och tecken på slitage och ålder, använder fransmännen sina hundra år gamla, välboende hems historia som en dekorativ prövsten. Ju mer bodde i, desto bättre att betona det charmiga utrymmets unikhet.

Bild via Eye for Design

Markera arkitektoniska karaktärer

Franska dekoridéer

När hem åldras över tiden och olika boende markerar strukturen med sina avtryck, är det naturligt att det finns arkitektoniska konstigheter och tvivelaktiga strukturförbättringar för att utnyttja dem på bästa sätt.

Medan de flesta husägare ser ut till att renovera ett utrymme för att eliminera den känslan av orättfärdighet och börja på nytt, använder fransmännen det som är ute i ett hem till deras fördel, eftersom det att göra ett eget utrymme inte alltid måste kräva renoveringsprojekt. Denna attityd gentemot den gamla världen bidrar till den franska dekorativa instinkt att jämföra det förflutna med något bestämt elegant och modernt. Fransk chic dekoration handlar om att hålla saker autentiska och inte bara vackra på ytan.

Bild via DigsDigs

Dämpad palett

Med en eklektisk blandning som en viktig ingrediens i alla franska hem, lugnar de neutrala väggarna i nyanser från benvitt och linne till starkgrått en fin bakgrund som kan fyllas med nästan vad som helst och får ett utrymme att se större och ljusare ut – inte för kall. En av våra mest hänvisade till franska eleganta dekorationstips är att använda konst, dekorativa accenter och textilier för att få in färgstycken istället.

Bild via Design Daredevil

Mixa och matcha

Franska dekoridéer

Hej och low-end, gamla och nya, det finns inga regler. Dekorera efter dina nycker. Ett grundläggande element för att behärska modern fransk chic inredning är att få varje utrymme att leva genom att bli djärv med överraskande kontraster som inte begränsar dig till en era eller en viss stil.

En snabb sökning på Pinterest för franska eleganta dekorationstips illustrerar vad fransmännen gör bäst; mixen. Från medvetet sammanstötande utskrifter och mönster som lyckas väcka en känsla av balans till en antik garderob bland en modern gruppering från mitten av århundradet, tricket är att använda skarpa kontraster för att varje stycke ska se ut, utan att konkurrera med varandra. Istället för att hålla fast vid en begränsad estetik, skapar du en blandad visuell dialog i hela ditt hus friheten att ta risker samtidigt som du utökar ditt utbud av alternativ. Nyckeln här är att öva en hand på minimalism med reservdelar, utan dekorutrymme för att hålla fusionen subtil och vänlig.

Bild via hemredigering

Gå för barock

Franska dekoridéer

Det är nästan omöjligt att besöka ett franskt hem utan att upptäcka en klassisk, överdimensionerad förgylld spegel som lyser upp rummet samtidigt som deras rika estetiska historia lyfts fram. Som en hyllning till det parisiska arvet kan en antik förgylld spegel, en kristallkrona eller något som är lika tillgängligt som en kudd med bejeweled, ge ett rum en förhöjd luft av sofistikering samtidigt som den innehåller en känsla av polerad haute-inredning.

Bild via Elle Decor

Konstplacering

Franska dekoridéer

En grundläggande fransk chic dekorationstips är att låta ögat resa, låta det studsa genom ett rum med överraskande intressanta platser. Ta en annan inställning till var du placerar din inramade konst genom att luta dem mot väggar, låta dem leva på marken och sprida dem nästan slumpmässigt för en ansedd nonchalans.

Bild via decoholics

Låt det skina

Franska dekoridéer

Sällan flashiga franska interiörer skryter ofta med en känsla av överdådighet med inslag av briljans via smyckade accenter, utsmyckade filigrandetaljer, antika ljuskronor och vägglampor. I motsats till alla avsiktligt ogjordade, ostagade ögonblick tenderar några av de elegantaste franska hemmen att anamma en touch av dramatisk, lysande elegans.

Bild via arkitekturdekor

Visa upp dina böcker

Franska inredningstips

Använd dina favoritböcker som en dekorativ fördel och gör dem till konversationsstartare och en framträdande underhållningskälla för gästerna. Ta en snabb promenad genom ett snyggt franskt hem så ser du böcker överallt. För att få ett helt vitt utrymme att leva upp för ett nyligen genomfört projekt, byggde vi en hel mur runt bostadsböcker med spektakulär effekt. De får en att känna sig varm och kan hämtas var som helst – ännu bättre om du reser eller besöker ditt favoritkonstgalleri. Blanda nya konstböcker med dina uppskattade, välslitna läsningar för en känsla av personlighet och visuellt spel.

Bild via decoholics

Lägg till lekfulla tillbehör

Franska dekoridéer

Det tar bara lite tillbehör för att uttrycka vad som gör din stil unik med små tillbehör som enkelt kan flyttas runt eller bytas ut. Tänk på poäng av dina favoritböcker och skivor som vardagligen staplas ovanpå varandra i ett framträdande, iögonfallande område, ojämna ljus i olika storlekar som ger en subtil doft till ett rum utan att bli upplyst, symboler från dina resor och kvistar blommor placerade hela tiden utan att överväga deras placering.

Bild via 1: a Dibs

Blybild via Revistaad