Inspirerande modern kontorsdesign

modern kontorsdesign

Tur för oss alla, modern kontordesign är inte längre begränsad till att passa så många människor i en arbetsyta som möjligt. Eftersom fler människor arbetar flexibla timmar och hur de arbetar har förändrats, försvinner dagarna med öppna kontor utan integritet, liksom de dagar där alla hade sitt eget kontor. Världen för företagsinredning är helt annorlunda än för bara några år sedan.

Att skapa en trevlig miljö har visat sig öka produktiviteten hos de som arbetar på kontoret, så det är inte konstigt att vi har sett mer innovativa och vackert designade kontor för sent. För att inspirera har vi sammanställt en referenslista över kontor med moderna kontorsinredningskoncept.

Google – New York Office

google modern kontorsdesign

Hur Google inser företagets inredning är verkligen otroligt – du kan uttömma en hel uppsats som analyserar deras moderna kontorsdesign. Beryktat för att skapa roliga och intressanta arbetsplatser, Google pratas ofta om och avundas av andra företag av goda skäl. Varje kontor är utformat för att spegla området; deras kontor i Kalifornien skiljer sig från deras kontor i New York och så vidare. På deras NYC-kontor finns det en hall som är belagd med tunnelbana, och det finns till och med en eldslang och graffiti. I ett av deras mötesrum har de en fullväggskarta med tunnelbanesystemet NYC. Det finns till och med ett Broadway-rum och ett annat inrett för att se ut som en liten vintagestadslägenhet.

NYC-kontoret är också känt för sina anställdstrattningssystem och är utrustat med skotrar och stegar mellan våningarna. Hela kontoret har också utformats för att uppmuntra maximal interaktion mellan anställda för att skapa så många nya möten som möjligt. Det finns också massor av tysta krokar du kan söka paus i och i deras bibliotek, de har roterande bokhyllor så att du kan dra nytta av ännu mer integritet. Google har fångat kärnan i New York i sin kontorsinredning med en kontorsinredning som fokuserar på att få ut det bästa av deras anställdas njutning.

Prada – Milanos kontor

modern kontorsdesign milan prada

Prada hq, designad av Rem Koolhaas, med Chris van Duijn och Federico Pompignoli från arkitektfirman OMA, har en tre-vånings metallkonstinstallation av Carsten Höller och ligger i ett tidigare industriutrymme som gruppen renoverade mellan 1993 och 2000. Inse att inspirera samtidigt som man vårdar kreativitet, är Pradas milanesiska utpost en lektion i verkligt fängslande företagsinredning.

Fender – LA Office

fender modern kontordesign

Fenders kontor har en stor fasadvägg i receptionen på bottenvåningen, där allmänheten är välkomna att vandra in och titta och göra imponerande kommersiell inredning tillgänglig för alla. Och som ni kan föreställa er det ingen överraskning att Fender-gitarrer finns överallt i det här kontorsinredningen. De visas konstnärligt på väggarna, bredvid plyschstolar i pausområdena, i mötesrum och dekonstruerade för konstnärliga uttalanden. Det verkar inte finnas ett rum utan en gitarr i det.

Kontorsinredningen är industriell med vita väggar, polerade betonggolv och synliga tak. Gitarrerna utspridda ger en livlig paus från det monotona färgschemat och hjälper till att öka fantasin och kreativiteten. Öppet kök och pausområden uppmuntrar dig att stanna och dra nytta, och mötesrum i klart glas gör att du kan se dina kollegor komma och gå. Deras utrymme har föreställts för att påminna dig om företagets geniala och bestående arbete samtidigt som det ger en inspirerande och bekväm miljö.

Zoopla – London Office

zoopla modern kontorsdesign

Zoopla har anammat en tydligt avslappnad känsla på sitt kontor i London. Deras kontor har utformats för att se ut och kännas precis som hemma, med kontorsinredningen bokstavligen i form av ett hus. Det finns sektioner med tema kring ett bibliotek, vardagsrum, en matsal och till och med en vinkällare och trädhus.

För att avsluta allt finns det till och med ett mötesrum som är utformat för att likna en pool. Trots det har det fortfarande ett industriellt kontorsutseende i hela byggnaden, med gott om vita och grå toner som kompletterar de naturliga materialen som används i denna kommersiella inredning.

Dollar Shave Club – LA Office

modern kontorsdesign Los Angeles

Dollar rakningsklubb tog med sig utsidan för sitt nya huvudkontor. Från det ögonblick du går in genom dörren finns det växter och träd överallt. Från gräs på trappan för extra improviserade sittplatser, till träd inne på kontorsarbetsytan – lövverk omger dig i hela detta kontor. En industriell och öppen planlösning, synliga tak och massor av glasfunktion – du är inte pressad för naturligt ljus på detta kontor.

Det finns en förvånansvärt naturlig känsla; det finns naturliga material som används på hela kontoret, vilket kompletterar användningen av flora överallt. Ljusa färger håller det ljust och luftigt, och mysiga soffor, mattor och soffbord betecknar pausområdena.

Trip Advisor – Massachusetts Office

modern kontorsdesign tripadviser

I receptionen finns en funktionsvägg med söta retroväskor som visar en enorm grafisk karta. Kartan består av hundratals bilder från TripAdvisor-användare från varje hörn av världen. Varje våning i denna kontorsinredning är en kontinent och länderna på denna kontinent ger inspiration till mötesrummenas inredning, konst och namn. Detta omfattar omedelbart vad du tänker på när du tänker på TripAdvisor. Kontorsdesignen är ljus, välkomnande och lätt, med en aning industriell.

Arbetsytan är utformad med en arbetsbänk i åtanke så att anställda kan sitta eller stå. Detta är ett av kontoren på den här listan med en mer traditionell skrivbordslayout, med avslappnade mötesområden och tavlor som inte tränger in på arbetsytan som de gör i många andra företagsinredningslayouter. Matplatser och pausområden har en bekväm känsla med stänk av ljusa färger inklusive grönt och orange, vilket kompletterar de mer industriella gråtonerna för en vackert modern kontorsdesign.

Oskyldiga drycker – London Office

modern kontorsdesign london

Deras kontorsinredning är utformad med ett brittiskt intryck av modern kontorsdesign. De har astroturf på golvet och picknickbänkar för att äta lunch på – köksområdena ser ut som om du gör ditt kaffe eller te hemma.

Bunting strängs över från pelare till pelare, vilket återspeglar varumärkets färgglada persona. Förstärka brittiskheten, det finns en Tardis på kontoret, bevakad av en Dalek. Om det inte ger ett seriöst coolt kontor – kommer ingenting att göra.

Bilder via Pinterest