Interior Design Styleasian Zen Interior
Design

asiatisk zen inredning

Om du vill skapa en rik uppfattning om avskild inredningsdesign i ditt hem, kan inspiration från den asiatiska Zen-designstilen bara vara rätt riktning för dig eftersom en asiatisk zeninredning är minimal men ändå unikt lager.

Tänk på ett minimalistiskt utrymme inrett med organiska material och fyllt med naturligt ljus. Föreställ dig ett utrymme som är ljust och luftigt utan att fylla ytor utan röran och kan skryta med en öppenhet för den ultimata oasen. En asiatisk Zen-inredning som denna bör vara visuellt balanserad, med gott om golvyta som främjar lugn och fred. För att få dig inspirerad och i rätt riktning vände vi oss till våra dekoratörer för att få ledtrådar om hur du kan behärska asiatisk Zen-inredningsdesign för att tillgodose ditt behov av lugn.

Lugnande färg

Asiatiska Zen-inredningsidéer

Din färgpalett ska vara krävande – den ska inte konkurrera om uppmärksamhet eller vara en distraktion från lugn. Vita och mjuka neutraler är perfekta för väggbeläggningar och stora möbler som soffor, i asiatisk Zen-inredning. Du kan accentuera med mörkare färger för att ge djup i ditt utrymme, samtidigt som du håller det lugnt och avkopplande.

Medan asiatisk Zen-inredning vanligtvis uppvisar vita, ljusa neutrala och några mörka accenter, glöm inte att färgen också har sin plats. Lägg till en färgfärg här och där i ditt utrymme; tänk på de ljusa färgerna du ser i naturen – gröna, blå, röda och apelsiner – föreställ dig fjäderdräkten hos en färgglatt fågel. Du vill inte att det ska vara för mycket färg för den här stilen, men en touch här och där kommer att vara tillräckligt för att få din design att sjunga.

Naturligt ljus

Asiatisk Zen-inredningsdesign

Användning av ljus är av största vikt i asiatisk Zen-inredning. Försök att använda naturligt ljus så bra du kan genom att öppna upp fönsterutrymmen och låta så mycket naturligt ljus som möjligt flöda genom ditt utrymme. Om du inte kan få in så mycket naturligt ljus in i rummet som du vill, använd artificiellt ljus som replikerar naturligt ljus så bra som möjligt.

Och byt ut traditionella strömbrytare med dimmerbrytare så att du enkelt kan öka och minska ljusnivåerna – så att du kan replikera solen kommer upp och ner – replikerande naturliga ljusutrymmen hjälper ditt utrymme att vara så avkopplande som möjligt. Ljus är alltid ett avslappnande tillskott till ett rum och de ger också en trevlig, zen ljuskälla.

Naturliga material

Asiatisk Zen-inredning

Använd naturliga material så långt det är möjligt för asiatisk Zen-inredning – detta kommer att lägga till de avkopplande vibbarna och den övergripande känslan av lugn. Naturfibrer är tröstande och krävande; välj oblekta fibrer och naturliga nyanser för mattor och mjuka möbler.

När du väljer golv, överväga bambu golvplankor eller ta bort dina nuvarande plankor till en mindre uppenbar finish, så att utseendet blir ljust och naturligt. Du kan till och med använda stengolv, särskilt i köket och badrummet asiatisk Zen inredning.

Rena linjer

Asiatisk guide för inredning av Zen

I asiatisk Zen-inredning har rena linjer kraftigt. Kvadrater, rektanglar och cirklar är vanliga i alla dessa mönster – oser med enkelhet, de är omedelbart igenkännliga, så att ditt sinne kan fokusera någon annanstans utan att behöva överväga invecklade former och mönster.

Låga soffbord med fyrkantiga ben och blocksoffor ser bra ut i en asiatisk Zen-interiör, i enlighet med enkelheten i resten av rummet (om du känner dig riktigt zen, kan du välja kuddar på golvet istället för att sitta). En vanlig rektangulär matta kan vara hemma för din sittgrupp och flytande hyllor kan visa det lilla antalet föremål du väljer att ställa ut i ditt Zen Asian-rum. Rena linjer gör att ditt utrymme kan känna sig lugnt och lockande utan oväsen.

Rot och mönster

Vardagsrum asiatisk Zen inredesign

Rensa bort så mycket röran som möjligt – bli av med allt du inte behöver och bara håller för det – bara visa några artiklar här och där. Ta bort allt som uppmärksammar; som mönstrade tapeter, djärva möbler, hög konst och jazzy uttalande bitar från din asiatiska Zen-interiör.

Om du håller ditt utrymme så minimalt som möjligt kommer du att känna dig lugn och avslappnad och komplettera zen-utseendet. Att gå igenom processen att ta bort onödiga föremål öppnar ditt hem för nya nivåer av lugn och det är en lugnande process i sig – du kommer att inse att du inte riktigt behöver allt det röran runt dig för att du ska känna dig som hemma. Att rensa bort röran är en av de bästa asiatiska Zen-inredningsidéerna på en budget; det är helt gratis och super effektivt.

Lagring är avgörande

Asiatiska Zen-inredningshackar

Det är väldigt svårt att leva med en absolut minimalistisk livsstil, utan ägodelar i ditt hem och utan 21st distraktioner från århundradet. Du måste vara realistisk, så lagring är nyckeln till att komplettera zen-utseendet, eftersom du behöver massor av ställen att stuva bort bitar, så att de inte är framträdande i ditt asiatiska Zen-interiör.

Inbyggd lagring är bra för detta, eftersom det smälter i bakgrunden och inte är omedelbart uppenbart (på det sätt som byråer och garderober skulle vara i asiatisk Zen-inredning). För köket, gå till blanka vita skåp med inbyggda handtag så att de smälter in i väggarna. Tänk på skandinaviska vibbar för förvaring för att blanda in och inte sticka ut, såväl som att de ofta är mångsidiga och smarta med sina lagringslösningar och perfekta för asiatisk Zen-inredning.

Bilder via Pinterest