Interior Design Stylemid Century Modern
Interior Design

mitten av århundradet moderna hem

Även om du inte är en designälskare är det troligt att du har hört talas om modern design från mitten av århundradet och troligen har varit i ett rum med designstilen någon gång i ditt liv. Och av goda skäl eftersom det här är en tidlös, för alltid chic designriktning som aldrig verkar tappa grepp eller eftertraktning. Men vad betyder det?

För att hjälpa dig att bättre förstå denna popularitet i popularitet och dess oändliga resonans över generationer, satte vi oss för att lyfta fram vad som gör modern design från mitten av århundradet till en utmärkelse bland alla andra designstilar, varför det kan fungera för dig och hur man gör bäst av det med lätthet.

Vad menar Mid Century Modern?

mitten av århundradet modern inredning

Även om termen modernt från mitten av århundradet inte myntades förrän i mitten av 80-talet, och även om ingen riktigt vet att det är sant tidslinje, representerar eran en kombination av praktik efter andra världskriget, optimism från 50-eran, jordnära 60-tal och 70-talets toner. och texturer snyggt förpackade i en snygg ode till skandinavisk enkelhet.

Kalla det en reaktion på dekadensen och den förgyllda prydnaden av inredningsdesign och arkitektur fram till 40-talet om du vill, som vid tidpunkten för starten, var modern inredning i mitten av århundradet en fullständig motbevisning och omstart för sinnena.

Stämningen är fräsch och vallmo, retro-färgad och helt lockande med sitt engagemang för komfort och praktiska inslagna i vacker design som aldrig går ur stil. Till skillnad från andra estetiska rörelser är modern inredning från mitten av århundradet strömlinjeformad, eftersom formen följer funktion samtidigt som de markerade materialen används, snarare än att göra dem till något de inte är.

Varför kommer du att älska mitten av århundradets moderna interiörer?

  • Modern design från mitten av århundradet är perfekt för dem som vill lägga till autentisk vintage-stil i sitt hem utan att behöva gå i full kraft eftersom dagens iteration är mycket mer subtil i nostalgi.
  • Att skapa moderna hem från mitten av århundradet är roligt och ett utmärkt sätt att se även de minsta utrymmena bli livliga med tysta designegenskaper.
  • Det perfekta mitten av århundradet modernt hus har en charmig inredning som är säker, men det har också praktiska, hållbara, lätt att köpa till varje pris design – det är lätt för ögat.
  • Tiden tillåter också mer frihet och är mindre begränsande än att säga minimalism eller traditionell inredning.

Hur skapar du modern stil från mitten av århundradet?

mitten av århundradet modern inredning

Sedan modern design från mitten av århundradet har sina rötter i arkitektur och dess inredning skapades ursprungligen för att lyfta fram tidens designkänslor, här är en snabb genomgång av de arkitektoniska detaljerna som du vill lyfta fram för att injicera ditt hem med modern inredning i mitten av århundradet:

  • Född efter andra världskriget tog modern design från mitten av århundradet bort de överflödiga för att hålla saker och ting deras ursprungliga väsen. Ta en liknande kö och håll allt strukturerat, praktiskt och hållbart med lätt design blomstrar för ökat intresse.
  • Dra nytta av naturliga element i ett rum från synliga bjälkar till träpaneler till orörda tegelväggar för att få ut naturen.
  • Lägg till karaktär via abstrakta tryck, mönster och konst som är fria från kulturella referenser och lättare kan associeras med tidens konst & hantverksrörelse.
  • En av de främsta anledningarna till att folk fortsätter att berömma modern inredning från mitten av århundradet är dess övergripande avslappnade, loungefärdiga atmosfär, så ha kul med det och håll det avslappnat – bara gå inte överbord.

Mid Century Modern Colors

mitten av århundradet modern designfärgpalett

Precis som på mode tenderar det sätt som vi dekorerar våra hem för närvarande ofta på att spegla tidens energi och riktning, och modern design från mitten av århundradet råkar göra just det eftersom dess kitschiga, sparkande ljusa nyanser som berör 50-talets optimism medan naturliga skogar , gröna, apelsiner och jordnära toner riffar på den sofistikerade andan på 60- och 70-talet.

Om du inte är välsignad med ett originalt modernt hus från mitten av århundradet, kan du arbeta in stilen i ditt hem genom att få ditt färgschema att fungera som en grundläggande utgångspunkt.

Tänk humörigare nyanser som bränd salvia, apelsin och rost för ett bestämt modernt vardagsrum i mitten av århundradet, medan alla andra rum möjliggör en mer lekfull färg på färger inklusive turkos, solgul, ljusorange och primära färger utspridda. Var bara säker på att varje rum är jordat med nykterande neutraler för att hålla blandningen berusande och inte övermättad.

Möbler för modern stil i mitten av århundradet

mitten av århundradet moderna möbler stilar

Mot väsen och formell, modern design från mitten av århundradet handlar om rena linjer, enkelhet, användbarhet och överdådiga silhuetter. Tänk nytt i era material som plast, akryl och till och med formica när man överväger möbelmaterial.

Andra kännetecken inkluderar hårnålsben, lågt strömlinjeformade sittplatser, skalstolar av plast, salonger med kokosnötter, matt yta och konsoler med släta ytor präglade med fasader som utstrålar personlighet via design blomstrar.

Mid Century Modern Textiles

mitten av århundradet moderna designtryck

En snabb titt genom alla referenser från modernt heminredning från mitten av århundradet kommer säkert att påpeka det uppenbara: rörelsens stora utskriftsriktning är naiv, lekfull, abstrakt, full av geometrisk grafik och tyvärr lite barnslig och uppenbarligen retro.

För att få din moderna hemdesign från mitten av århundradet in i nuet, källa som liknar eraens tillverkning och textilier i små doser för att undvika en tunghänt kitschstrategi. Ta rummet ovanför, spara för de uttalande gardinerna och kudden med enkel kast, rummet är nästan utskriftsfritt medan du tittar på precis rätt, kortfattat färgschema för att hålla allt friskt och tidlöst.

Våra inredningsarkitekter föreslår att man gör samma sak med kuddar, kast, sängkläder och draperier för att inte överväldiga ögat eller verkar fångade i en tidsförvrängning.

Mid Century Modern Style Accessories

mitten av århundradet modern design tillbehör

Tillbehör är där du kan ha kul med modern design från mitten av århundradet utan att behöva spendera för mycket utrymme eller överdriva din budget. Ta en snabb undersökning av något av rummen som visas här och du kommer att märka att alla väl genomtänkta moderna hem från mitten av århundradet delar en gemensam tråd av reservytor och enkelhet. Följ efter och ta med bara några dekorativa bitar som är unika nog att stå på egen hand.

Om du letar efter tips om hur du kan dekorera mitten av århundradet med en budget, leta efter lokala loppmarknader, begagnade butiker och online-auktionshus som 1st Dibs för sällsynta, unika fynd som säkert kommer att ge din mitten av århundradet moderna hus fantasier till liv.

För ett modernt vardagsrum och gemensamma utrymmen från mitten av århundradet, få dekorativa tillbehör som framkallar 50- och 60-talet i mättade färger, som en trio porslinvaser med naiva mönster, skulpturer i olika storlekar för ökat drama och vägghängen och mobiler med grafiska former i levande nyanser för oväntade färgstöt.

Mid Century Modern Window Treatments

mitten av århundradet modern design fönster behandlingar gardiner

Med naturliga inslag och en betoning på att utomhus är kännetecken för modern design från mitten av århundradet, dra nytta av alla fönster du har och släpp in ljuset. utanför.

Och även om modern heminredning från mitten av århundradet handlar om rena raka linjer och lekfulla färger och tryck, föreslår Decor Aids inredningsarkitekter att man går till neutrala fönsterbehandlingsfabriker som är enkla i design och symmetriska för en modern uppfattning om modern hemdesign från mitten av århundradet. eftersom du aldrig borde vilja att din inredning ska vara helt vintage – det handlar om mixen.

Mid Century Modern Style Room efter rum:

Nu får du förmodligen kärnan i vad som gör modern inredning från mitten av århundradet så lockande, men hur får du den att leva upp i ditt hem från rum till rum?

För att hjälpa dig att behärska modern design från mitten av århundradet med aplomb och auktoritet, tar vi dig från rum till rum och bryter ner vad du behöver för att skapa ett anmärkningsvärt distinkt modernt kök från mitten av århundradet, ett snyggt vardagsrum och matsal med höjdpunkter från designrörelsen och en bekväm oas av ett modernt sovrum från mitten av århundradet.

Mid Century Modern Kitchen:

mitten av århundradet modernt kök inredning

När du vill injicera höga doser av modern inredning från mitten av århundradet i ditt hem, kan köket vara ett av de mest utmanande rummen med en autentisk hand. För det första skapar uppdaterade apparater en skarp kontrast till modern design från mitten av århundradet, och omfattningen av nya apparater är ofta mycket större.

För att skapa ett modernt modernt kök från mitten av århundradet som är varmt, inbjudande, full av personlighet och praktiskt, tänk på sätt att lägga till ljusa färgstycken, små vintageapparater och dekorativa tillbehör överallt. Och turen för dig att det finns en massa välgjorda apparater utformade efter retroköksgadgets tillgängliga till olika priser.

För en färgpalett med modern design i mitten av århundradet kan du välja antingen högglans eller matt yta och glada grundfärger grundade med mörkt naturligt trä för extra effekt.

Mid Century Modern Dining Room:

mitten av århundradet modern matsal inredning

Även om vi har gjort ett ganska bra jobb med att skaffa inspirerande bilder som belyser modern heminredning och arkitektur från mitten av århundradet, inkluderade vi den parisiska matsalen ovan som ett bra exempel på hur du kan ta med eran in i ditt hem oavsett dess strukturella styling är som.

I själva verket kan det ge en rejäl blandning som visas ovan. För det första ger det robusta danskinspirerade matbordet och matchande stolar en stark atmosfär som komplimangerar de rumsiga humörtonerna och lite feminina kurvor. Men bäst av allt, vi gillar att den övergripande överklagandet i rummet gifter sig med det bästa av modernt hemdesign från mitten av århundradet med en lekfull känsla av off-kilter quirk tack vare en sådan oväntad blandning – som fortfarande känns helt ansluten.

Mid Century Modern Living Room:

mitten av århundradet modernt vardagsrum inredning

Som med alla stilar är gemensamma rum viktiga insamlingar och dekorativa platser för modern heminredning i mitten av århundradet. Och som du kan föreställa dig, med goda skäl eftersom dessa ofta är de största rummen i ett hem och fungerar som konversationsområden för att visa upp en rik samling möbler samtidigt som de har bekväma möbler och lysande design.

För din egen upplevelse av ett modernt vardagsrum från mitten av århundradet, gå vidare genom att fokusera på harmoniinredningen och föremålen som delar med varandra medan du tar in uttalande delar höga och låga för djup och subtila nyanser. Observera att även om det här moderna huset från mitten av århundradet som här visas kan verka lugnande enkelt, finns det mycket för ögat att finslipa på och studsa av i hela rummet.

Ta med dig överraskningar som inte är från eller ägnade sig åt eran, men dela en liknande estetik och silhuett eftersom de hjälper dig att göra ditt hem unikt för dig och ge dig mer frihet.

Mid Century Modern Bedroom: 

mitten av århundradet modernt sovrum inredning

Besök alla vintage- och antika utställningsrum och du kommer säkert att hitta en uppsjö av tidlösa och snygga nattduksbord, sänggavlar och sängramar som ser tidlösa ut tack vare sin rena, enkelt danska inspirerade design och hållbara konstruktion.

Och eftersom det bästa av modern inredning från mitten av århundradet handlar om klassiker med en bestämd könslös anda, borde du kunna skapa ett perfekt livskraftigt modernt sovrum från mitten av århundradet med självförtroende och lätthet. Återigen är tricket här att hålla fast med enkla linjer, dämpade toner och spela på struktur.

Lägg märke till hur sovrummet som visas ovan gör just det samtidigt som ekligt arkitektur i hemmet för en subtilt stimulerande upplevelse i modern stil från mitten av århundradet. Följ kostym och gå efter tillbehör som den överdimensionerade stolen och golvlampan med flera armar för att introducera blixtar av lekfulla silhuetter i vilket rum som helst i ditt hem.

Mid Century Modern Badrum:

inspirerande modern badrumsinredning i mitten av århundradet

Även om ett badrum inte nödvändigtvis är rätt rum för modern heminredning i mitten av århundradet och stilens vintageinspirerade iver och mörka träslag, finns det fortfarande många sätt att peppra rummet med tar stilen i små doser för en grundligt mitten av seklet hem design.

Badrummet ovan har till exempel minimal marmor och snygga linjer för en tidlös överklagande, men ändå för ett mer rikt, skiktat utseende, en skräddarsydd fåfänga med sidostående trälådor, en enkel men överdimensionerad svartvitt dukvägghängning och ett mitten av århundradet modern pall togs in för en underbar, lätt att se ögoneffekten. Ta en liknande inställning i små rum i ditt hem genom att lägga till även de minsta detaljerna och tillbehören för att kanalisera eran i stil.