Interiördelar för små utrymmen

matta med accentstycken

Varje rum i ditt hus ska ha ett objekt med en ”wow” -faktor. Men om du är en stadsbor som bor i en liten lägenhet, kan det vara svårt att få fram accentbitar som inte tar över hela ditt hem. Våra seniordesigners är på väskan och har dessa tips för accentstycken som gör ett stort uttalande i små utrymmen.

Tapet

accent bitar tapeter

Om du försöker lägga till en accent i ett mörkt eller fönsterfritt rum kan du överväga en ny uppsättning tapeter. Foajén i denna lägenhet i Upper East Side är ett utmärkt exempel. Det guld-, geometriska mönstret gör att utrymmet känns ljust och fluorescerande, även om det inte finns ett fönster i sikte.

Speglar

accentbitar speglar

Om du försöker ge ditt lilla utrymme ett lyxigt uttalande, överväga att lägga till en golvspegel. Det öppnar inte bara utrymmet utan det ger dig också möjlighet att välja en lyxig och överdådig ram. Art deco-spegeln i detta Upper East Side-radhus gör att foajén känns mer expansiv och skapar en stor entré för detta hem från mitten av århundradet.

Lagring

förvaring av accenter

Vem säger att accentbitar inte kan fungera? Vi älskar den massiva teak-konsolen i denna lyxiga lägenhet i Upper East Side. Det ger inte bara denna familj på fyra extra förvaringsutrymme, men det lägger också till en lyxig accent i sitt vardagsrum från mitten av århundradet.

Områdesmatta

matta med accentstycken

Om du försöker lägga till ett dramatiskt uttalande utan att ta upp något rum kan du överväga att byta ut din matta. Ett högglansalternativ med ett dramatiskt mönster, som det vi placerade i denna Upper East Side-lägenhet, är perfekt för att lägga till en stor accent till ditt lilla utrymme.

Skulpturer som accentstycken

accent bitar skulpturer

Har du någonsin sett en skulptur i ett museum eller galleri och undrat hur den kan passa in i ditt hem? Skulpturala föremål är inte bara dekorativa utan är perfekta för utrymmen med öppen planlösning. I det här strålande radhuset placerade vi en av våra klients skulpturer, en röd alligator, mellan vardagsrummet och matsalen. Det skiljer ut de två separata utrymmena och lyfter fram konstverkets dramatiska färg.

Belysning

accentbitar belysning

När du placerar accentbitar i hela ditt hem, tänk vertikalt. De hängande armaturerna i detta TriBeCa-loft är en otrolig accent eftersom de matchar utrymmets rustika och eleganta utseende och har en iögonfallande effekt.

Skräddarsydda möbler

accentbitar anpassade barstolar

Om du vill kasta på en accentbit för hemmet, överväga en specialtillverkad möbelbit. Skräddarsydda bitar kan formas efter de exakta specifikationerna för ditt hem och låter dig visa upp din personliga designstil. I denna Central Park Penthouse tillverkade vi dessa barstolar med Edelman-läder och tyger från Pollack.

accent bitar tak

Och om du är helt tom för att lägga till en accentbit, överväga att ge ditt tak en touch-up. På detta Greenwich-lantgård lade vi till ett guldtak i biblioteket. Det ljusnar utrymmet och lägger till en dramatisk accent utan att ta extra utrymme.