Interiördesign StyleFrench Country Style
Decor

fransk lantlig inredning

Även om fransk lantlig stil har fallit ur popularitet de senaste åren; ersätts av ultramoderna mönster med abstrakta linjer och ljusa färgstycken, det är något intressant med att ompröva designstilen för här och nu. Och eftersom vi tycker att det är dags att fransk lantlig inredning gör en comeback på grund av dess charmiga känsla och varma anda, finns det något att säga om att gå emot normen och välja fransk lantlig stil i ditt hem. Från den mer traditionella känslan till en modernare känsla för fransk lantlig inredning, det finns något som passar alla hem med enkel stil som är tidlös medan den utstrålar levande lyx.

Som en del av vår designstilsserie och för att inspirera dig till en romantisk hemuppfriskning som väcker vardaglig provinsiell glamour, vände vi oss till Décor Aid inredningsarkitekter för att hjälpa oss att skapa den ultimata franska landsdekorationsguiden, som omfattande bryter ner allt du behöver veta om att enkelt skapa det perfekta franska landsutseendet.

Färgscheman

franska land dekor färg palett idéer

Färgscheman för denna stil utstrålar värme och subtilitet. Du vill att paletten ska vara helt motsatsen till de ultramoderna, minimala nyanserna. Välj varma neutraler med en avslappnad och välkomnande känsla om dem eftersom det här utseendet handlar om att vara mysig och bekväm med en raffinerad böjning.

När du går in i franska lanthus kommer du att se till att du omedelbart känner dig lugn i din omgivning och det här kanske, det mest bestående kännetecknet för fransk lantlig inredning, och varför det känns så rätt just nu.

Dominerande nyanser bör vara neutrala och bjuda in ett inslag av historia in i ditt hem – tänk antika vita ytor och tidsslitna patiner samt färska pulverformiga pastellfärger, olika nyanser av greige och dämpade gröna som en lerig oliv och blek salvia.

Möbler efter rum

Ett viktigt inslag i franska lantliga möbler är slöa, avslappnade linjer och silhuetter med naturliga material och en levande känsla. Väl älskade möbler med en nödlidande yta ser perfekt ut för den här inredningsstilen, eftersom de inte behöver vara pråliga och istället bör vara enkla och rustika med inslag av utsmyckade.

Introducera trä- och naturinredning och kontrastera neutrala tonade väggar med mörkare möbler för en stämningsfull sammansättning och ökat visuellt intresse. För att komma igång, här är en sammanfattning av allt du behöver veta från rum till rum:

Badrum

franska land dekor vägg idéer

För ett autentiskt franskt lantligt badrum, ta in de svepande linjerna i ett vintageinspirerat klo fotbadkar placerat ovanpå ett neutralt kakel- eller stengolv. Introducera också elegans och karaktär med snygga gjutjärntillbehör intill en naturlig vävd badmatta och färska, ljusa vita handdukar.

Sovrum

fransk lantlig inredning inspiration för sovrummet

Inget franskt lantligt sovrum är komplett utan en dramatisk himmelssäng – om du kan få en och dess skala fungerar till din fördel. Välj mörkt trä och ett utsmyckat nattduksbord för att sammanföra allt.

Och om ditt sovrum har trägolv, skapa kontraster med enkla men uppfriskande grädde eller vita sängkläder och dela upp det med naturliga ull-, linne- eller bomullsmattor i neutrala toner för extra konsistens, lyx och mjukhet.

Matsal

franska land dekor dekoration råd

Den främsta kontaktpunkten för en fransk lantlig matsal, som med alla stilar, är ofta ett stort, dramatiskt matbord. För ett mer avslappnat tillvägagångssätt för fransk lantlig stil, välj ett bord med en blank yta för att betona designstilarna avslappnad och knäppa anda.

För en mer lyxig look, välj en hög glansfinish i mörkt trä och para ihop den med böjda tillfälliga stolar med utsmyckade snidade och förgyllda detaljer som passar en oväntad, robust klädsel.

Kök

fransk lantlig inredning vardagsrum inspiration

Fransk lantlig köksinredning placerar stolthet i matlagningsprocessen genom att framträdande presentera köksredskap och matvaror som en viktig kontaktpunkt. Om du har plats, överväga en vacker glasskiva för att visa tallrikar och tallrikar som dekorativa element.

Välj ljusa krämfärger, koppar accenter och juveltonade tillbehör för en rik, festlig atmosfär.

Vardagsrum

fransk lantlig inredning vardagsrumstillbehör

Ett fransk lantligt vardagsrum ska alltid skryta spel på klädsel, en sammansättning av möbler och extrema slag – om än allt bekvämt och plysch. Rummet ovan är ett perfekt exempel, eftersom varje bit ser ut som om dess krita full av spännande personlig historia som helt och hållet ger ett helt elegant men ändå enkelt gemensamt rum som vi aldrig skulle vilja lämna.

För en alternativ upplevelse av modern fransk lantlig inredning, gå till en blandning av tonala neutrala nyanser och mikromönster för en varm minimal riktning som du enkelt kan ändra. Och eftersom toljegardiner är ofta en nödvändighet i fransk lantlig inredning och ser fantastiska ut mot en neutral bakgrund, de ger ett stort alternativ.

Material

franska lantliga inredningskök

Franska lantliga hem har ofta naturmaterial, från trägolv och synliga träbjälkar till vävda rottingcafésitt och bomullsmattor. Omfamna vanliga naturmaterial för att skapa en varierad, nyanserad stil på fransk lantlig inredning som är exklusiv för dig.

Natursten och marmorytor och golv ser också fantastiska ut i franska lantkök i ljusa toner, liksom mässings accenter och reflekterande ytor.

Avslutar

franska lantliga möbler

När fransk lantlig dekor framkallar det traditionella och välbekanta, hoppa över att ha för många bitar som ser fräscha ut ur ett utställningsrum – de borde se ut som om de har levt bra och varit älskade över tiden i idylliska franska lanthus.

Antika möbler fungerar bra för detta, eller ta en modern fransk lantlig stil med en avslappnad men ändå polerad shabby chic känsla där distressade ytor och naturliga fläckar fungerar också bra.

Tillbehör

fransk lantlig inredning

Toile (som oftast är ett blommönstrat tyg) är perfekt för mjuka möbler och ger också en fantastisk tillverkning för gardiner, soffor, kuddar och fåtöljer. Om din franska lantliga inredning lämpar sig för något lite mer lyxigt, kläd in en soffa och ha kuddfodral gjorda i ett matchande toilettyg. Om det skulle vara för mycket för din inställning till ett franskt vardagsrum, spara det för kuddar och kast.

Franska lanthus skulle inte vara kompletta utan traditionella utsmyckade detaljer som avslutade ett rum. Oavsett om det är en ljuskrona eller en invecklad snidad spegel som förs in i ditt franska landsovrum, gör de förgyllda, polerade detaljerna hela skillnaden. Dekorationsartiklar i järn lägger också till visuellt drama i fransk lantlig dekor och korgar och färgglad keramik kommer att göra ditt hem mer personligt och lekfullt.

Moody, mörka och färgglada målningar kommer säkert att ge djup, en känsla av historia och till och med nyckfullt i ett väl genomtänkt fransk lantligt vardagsrum och natursköna utskrifter ser bra ut i ett fransk lant sovrum, studie och hall. För att framhäva landets kärlek till provinslivet, ta in toppar och vaser av lökformiga, oklippta blommor – som franska lanthus aldrig är utan.

Franska landsdekorationsidéer till en budget

Eftersom alla inte är begåvade med en bottenlös budget för sin höga upplevelse av fransk lantlig inredning, kommer du att vara glad att veta att franska lanthus inte behöver bryta banken med dessa designkunniga tips:

Gör Shabby Chic din egen

franska land dekor idéer shabby chic

Har inredning behov av en uppdatering? Fortsätt och skapa din egen shabby chic finish på nolltid med färg och sandpapper. Vi föreslår att du testar ditt stycke där det inte kan ses först, men när du har hängt på det finns det inget som inte kan vändas från tråkigt till antikt.

Byt också ut handtag och knoppar så att de ser mer autentiska ut samtidigt som de enkelt och billigt uppfriskar det du redan äger.

Scour Yard Sales + onlinemarknader

fransk country dekor vintage inspiration

Secondhand-butiker är perfekta för att plocka upp allvarliga fynd som har historisk härkomst och design. Från möbler till armaturer, mjuka möbler och allt däremellan, det finns ett uppfriskande perfekt nytt tillskott som väntar på dig att ta med det till ditt hem till ett rimligt pris.

Och eftersom vi talar om franska lantliga dekoridéer behöver du inte oroa dig för orörda fynd och poäng som är i ett nytt skick. det levande och slitna utseendet är där charmen ligger här – vilket i sin tur ger dig mycket mer frihet att vara lekfull och uttrycksfull.

Förkläd vad du har

franska land inredning sovrum idéer

Du kanske inte har råd med ett klassiskt ekbord för ett fransk lantligt kök eller matsal, eller en utsmyckad himmelssäng till ditt sovrum – så överväga att täcka befintliga möbler med stora delar av krämlinne och poplintyger för en charmig inställning till upping ante med omtänksam stil, tills du har råd med vad du ursprungligen tänkte på.

Spara på väggbeklädnader

franska lantlig inredning matsal idéer

Spara resurser för väggbeklädnad genom att använda dina väggers naturliga skönhet och patina till din fördel. Grova, omålade putsade väggar framkallar lätt den avslappnade andan i fransk lantlig stil och ger en mysig och romantisk miljö.

Genom att hålla dina väggar naturliga och ta in de varma tonerna du får med åldrad gips, kommer ditt hem att se otroligt autentiskt och idylliskt ut att starta.

Bilder via Pinterest