Interiördesign Stylehollywood Regency
Style

hollywood regency stil heminredning

Även om vi alla har sett Faye Dunaways legendariska roll som Joan Crawford i Mommy Dearest nu, var det vi verkligen noterade hur stor skådespelerskans hem var medan vi skryter med vardagens lätthet med en lyxig inställning till Hollywood Regency-stil som bara var avundsvärd.

Men vad betyder Hollywood Regency-stil ens? Och hur får du utseendet i ditt hem?

För att göra det lättare för dig har vi studerat Hollywood-hem och inredning för att bryta ner designkoderna så att du enkelt kan hantera utseendet i ditt eget hem.

Från allt du behöver veta till enkla sätt att få Hollywood  Regency-inredning på en budget, här är en snabb titt på vad som krävs för att behärska stilen för att lägga till en extra touch av lyx i din vardag.

Vad betyder Hollywood Regency?

hollywood regency interiördesign definierad

När vi tänker på gammal Hollywood-glamour tenderar vi ofta att tänka på röda mattor och Great Gatsby-eran, men vad sägs om filmindustrins stämpel för inredning?

Tack, filmakademin och dess legion av ikoniska scenografer för Hollywood  Regency-stil – en tidlös, förtrollande blandning av epoker, stilar och rörelser blandat med det yttersta av lyx i åtanke.

Hollywood  Regency-inredning är precis vad det låter som; vardaglig glamour med hög oktan infunderad med erforderliga högglanslackerade ytor, metallics och dyrbara tillverkningar med en nick till Art-deco-dekadens och Mid Century Modern praktiska. Tänk dramatiskt, sensuellt, modernt, snyggt och noggrant redigerat med en blandning av känslig och djärv för en könsneutral miljö som är tidlös i överklagande.

Varför kommer du att älska Hollywood Regency Interiors?

 • Designstilen är perfekt för dem som vill investera i klassiska möbler men ändå vill lägga till en varierad och livfull brådska i sin inredning med kostnadseffektiva dekorativa tillbehör som är lätta att stänga av.
 • Det är en designstil som har mycket mer yttrandefrihet.
 • Det ger ett bra alternativ till eklektiska och bohemiska stilar samtidigt som de kanaliserar sin energi på ett mer tillgängligt och minimalt sätt.
 • Medan silhuetter är enkla om inte lite styva, är tillverkningarna lyxiga och centrerade kring komfort och en sensuell touch.
 • Även om det är fullt av throwback-ögonblick finns det inget särskilt retro om Hollywood Regency-inredningen.
 • Det är ganska enkelt och kostnadseffektivt att ta med denna designstil i ditt hem.
 • Bäst av allt, det går nästan aldrig ur stil.

Hur skapar du Hollywood Regency Style?

hur man skapar Hollywood regency stil

 • Börja med ett neutralt tonat rum och var uppmärksam på att lyfta fram arkitektoniska element.
 • Håll dig till en kortfattad central färgpalett.
 • Gör lyx och dekorativt drama till huvudfokus.
 • Välj höga kontraster för att lysa upp dina mest omhuldade bitar.
 • Eftersom H ollywood  Regency interiör handlar om silverskärm ikonografi och romantik, överväga att skapa olika blandningar av oväntade element eftersom det finns kul och frihet att hitta i rörelsen.

Hollywood Regency Style-färger

hollywood regency stil färgpalett

När det gäller  färgpalett i Hollywood Regency-stil, håll det enkelt med två till tre kompletterande nyanser för att hålla den berusande blandningen av inredning och element jordad med en medvetet tyst grund.

I själva verket föreslog våra inredningsarkitekter enhälligt en tidlös, lugnande färgpalett av svart, vitt och grått eftersom de kommer att arbeta för att lyfta fram metallytorna och ytorna som ofta förknippas med Hollywood  Regency-inredning och är glamorösa på egen hand när de kombineras med sofistikerade. inredning.

För ett vuxet  vardagsrum i Hollywood Regency, gå med svartvitt och ta med en extra färg som är full av liv i små doser för att inte överväldiga, medan ett klassiskt sovrum i H ollywood  Regency-stil bör vara centrerat kring lugnande elfenben och krämfärger för extra komfort.

Hollywood Regency Style möbler

hollywood regency stil möbler

Eftersom det inte finns något avslappnat med glamour på silverskärmen i gamla skolor, tänk på Hollywood  Regency-stil med ett liknande tillvägagångssätt och utforma sätt att göra komfortnyckel utan att det blir en viktig kontaktpunkt.

När du möblerar ett rum med Hollywood  Regency-inredning i åtanke finns det tre effektiva tips att tänka på för att få det rätt. Till att börja med, som Mid Century Modern, handlar designstilen om rena, stiliga linjer och snygga ytor, med skillnaden att dekorativa tillbehör med hög glans som är fulla av liv. För det andra är tillverkningar där komforten kommer in eftersom det finns kraft i frodiga, slöa textilier och texturer som sträcker sig från siden till päls.

Men till skillnad från Mid Century Modern, här får du mer kul med en rik blandning av element som Louis IV-stolar, utsmyckade Art Deco-filigranstycken, inslag av modinspirerade 60-talsmöbler och rakt framåt samtida silhuetter.

Och sist, från ett Hollywood  regency vardagsrum till ett kök, det handlar om finish. Tänk speglade, lackerade, marmor och ytor med hög glans för den ultimata, enkla elegansen som håller hela livet.

Hollywood Regency Style Textiles

holly wood regency style textilklädsel

Eftersom Hollywood Regency-stil handlar om berörbar glamour, gå till plysch, dekadenta tillverkningar som satin, siden, päls, läder och naturligtvis sammet i en myriad av nyanser från subtila till starka.

Och eftersom vanliga områden ofta är de bästa platserna för att göra ett uttalande som dyker upp med energi, överväga sätt att höja med oväntade fabrikationer för ett riktigt minnesvärt Hollywood  Regency-vardagsrum som inte ser ut som någon annans. För  mattor i Hollywood Regency-stil, gå till tvåfärgade grekiska nyckelmönster som ovan, eller tonal yetti eller fårskinn, eller bli vild med ett levande zebra-tryck

Tillbehör från Hollywood Regency Style

hollywood regency inredningsstil

Eftersom denna designstil inte är låst till en viss era eller rörelse, var utforskande och ha kul med tillbehör och dekorativa tillbehör för en rik, unik  stil på modern H ollywood Regency-stil. Återigen, gå efter kristall-, marmor-, sten- och högblank tillbehör för att trolla rätt anda.

Genom att hålla möbler och arkitektoniska element enkla med rena linjer och snygga ytor, är tillbehör där du kan skapa en anpassad miljö full av liv och detaljer om uttalanden. Från Ming-vaser till speglade socklar till keramiska hästfigurer, ha det roligt och vara modig med dina tillägg, eftersom ett perfekt Hollywood Regency-rum borde ha ett lager, juvelboxliknande sortiment av dyrbara fynd som du kan glädja.

Hollywood Regency Style Window Treatments

hollywood regency fönster behandling idéer

Eftersom grekiska nyckelmönster är en Hollywood Regency-signatur, ta inspiration från rummet ovan och gå en liknande väg eller håll utseendet enkelt och investera i högkvalitativa rena fönsterpaneler från golv till tak som ger tyst drama samtidigt som du gör rummet verkar större, ljusare och större.

Rum i Hollywood Regency Style efter rum:

För att hjälpa dig att utforska Hollywood  Regency-dekoridéer i hela ditt hem letar vi efter vad som krävs för att sömlöst introducera designstilen i ditt hem från rum till rum.

Från ett överdådigt Hollywood  Regency-vardagsrum med en upprörande blandning av element till en lugnande oas av ett sovrum i H ollywood  Regency-stil, här är allt du behöver veta för att komma igång från de minsta detaljerna till huvudattraktionen.

Hollywood Regency Style Kitchen:

Hollywood Regency Style Living Room

Även om ett kök är ett framträdande allmänt gemensamt område där form följer funktion, finns det många smarta sätt att få in även den minsta touch av Hollywood  Regency-stil för vardaglig glamour.

Vi älskar hur köket ovan har uppdaterats med inslag av Hollywood  Regency-inredning via dess trefärgade färgpalett, rena linjer, guld accenter, Art-deco-inspirerade hänglampor och täckt köksfläkt för en bestämt polerad inställning till designstilen. Om du letar efter små uppdateringar för ditt kök, håll saker intressanta med nya låddrag och nobs, crystal accenter och snygga bänkskivor som bara rymmer de mest nödvändiga köksartiklarna.

Hollywood Regency Style Matsal:

Hollywood Regency Style matsal

Återigen  handlar Hollywood Regency-inredningen om en överdådig blandning som är vuxen och lyxig. Och den här bilden sammanfattar exakt vad som krävs för att lägga silverskärmspolish till en vanlig matsal tack vare det strukturerade glasbordet som låter ljuset skina in utan att ta upp för mycket visuellt utrymme, texturerade svarta läderstolar med guldramar, kohudmatta för en extra strukturell sammansättning och livfulla skulpturella metallkärl.

Följ kostym och håll dig till rena linjer och enkla former som är allt annat än vanliga, eftersom de tre huvudsakliga designelementen ovan är starka på egen hand men ändå arbetar tillsammans för ett riktigt sofistikerat resultat som säkert kommer att göra wow-gästerna.

Hollywood Regency Style Living Room:

Hollywood Regency Style retro inredning

När du använder den med en lätt hand, gå efter djärva accenter och nyanser för att få in andan i Hollywood  Regency-stil i hela ditt hem för en modern upplevelse av eran. Håll dig dock till två till tre nyanser och ett till två mönster för att hålla sakerna harmoniska och konsekventa.

Även om det är filtrerat med en vagt tropisk anda, observera hur H ollywood  Regency-vardagsrummet som visas ovan bara har tre huvudfärger och ett samtalsstarttryck för ett meddelande som är kortfattat men ändå glatt och levande. Genom att hålla trycket och mönstret begränsat till bara en huvud accentvägg kan ögat fokusera på olika element i hela rummet utan att hoppa över en enda  Hollywood  Regency-inredningsdetalj eftersom det finns många subtila att ta in här.

För att skapa ditt eget  vardagsrum i Hollywood Regency-stil med auktoritet, håll dig till samma regler som tidigare noterats och bygg en blandning som har dekadenta tillverkningar, metalliska ytor och ytor, en blandning av designstilar från art deco till asiatisk färg, och håll glamourkvoten rolig med lekfulla tillägg som samtidigt är eleganta, men ger en känsla av det oväntade till en annars beräknad inställning till inredning.

Hollywood Regency Style Sovrum: 

Holyywood regency stil sovrum idéer

För att skapa ett sofistikerat sovrum i Hollywood Regency-stil, studera kännetecken för art deco-eran för att sätta tonen i rummet innan du börjar. Men gå inte överbord med throwbacks – du vill att din stil på designstilen ska kännas autentisk för dig och inte som en museumsklar tidskapsel.

Eftersom uppmärksamhet på detaljer är en högprioritet för Hollywood Regency-inredning, källa överdådiga tillverkningar, speglade, lackerade och reflekterande ytor, tofsar och utsmyckningar samtidigt som linjerna hålls rena och enkla. Och eftersom rörelsen inte är bunden till en uppsättning stil, ta med olika element för en eklektisk touch som är rik på visuellt intresse och passar för en filmstjärna. 

Bli förförisk med en lynnig, glamorös, sofistikerad och feminin  stil i Hollywood Regency-stil med lätthanterliga speglade nattduksbord och en byrå, en stoppad sänggavel, kontrasterande svarta och vita nyanser punkterade med silvertoner och sammet och pälskast och kuddar avslutade med tofs och kantad kant för det ultimata retroinspirerade glamret.

Hollywood Regency Style Badrum:

hollywood regency stil badrum

När du vill injicera Hollywood  Regency-stil i även de minsta utrymmena, som ett badrum i sig, håll dig till stilens glam-drama med högglansiga ytor och dramatiska metallik som inte får det lilla utrymmet att känna sig överväldigad eller utmanad. För att kanalisera den svåra glansperioden på de brusande 20- och 30-talet föreslår våra inredningsarkitekter att du uppdaterar ditt badrum med tidlösa vita marmorytor och ett handfat och ett badkar. För att förvandla ditt badrum utan en A-lista-budget, gör det magnifikt med ett vitt och silver färgschema, speglade ytor och detaljer och kristall accenter för en extra känsla av enkel lyx.

Och för att behärska H ollywood  Regency-dekor kommer till och med de minsta välbedömda detaljerna, handla med plasttoalettflaskor för glas, ta in handdukar och sängkläder av hotellkvalitet i enkla svartvita och lägg till polerade silverfärgade fåfänga tillbehör som kommer att arbeta för att reflektera ljus utan att ta upp för mycket visuellt utrymme.

För extra djup, överväga att byta ut vanliga badmattor med Hollywood  Regency-mattor i ditt pulverrum för en väl genomtänkt touch som säkert väcker retro-Hollywood-glamour med lätthet.

Bilder via Pinterest