Intervju Bec Brittain

Bli spröd blyg

Förflyttningen mot lokalt framställda och tillverkade produkter har stärkts under de senaste åren, mycket till förmån (och glädje) för hantverkare och småföretagare. Det är ett särskilt viktigt skifte för dem som länge har åtagit sig att producera sitt arbete lokalt, som ljusdesigner Bec Brittain. Innan Brittain öppnade sin egen studio i Brooklyn fungerade hon som designchef för en annan belysningsspårare: Lindsey Adelman Studio. Sedan dess har Brittain – som började designa skräddarsydda dörrbeslag – gjort sitt märke med sin signatur SHY Light. Varje ny produkt är designad av Brittain och producerad i New York av lokala tillverkare och hantverkare.

Vad fick dig att starta ditt företag?

Jag tillbringade många år på att arbeta för småföretag, vilket gav mig en fantastisk möjlighet att lära mig och bli inspirerad av andra entreprenörers driv och vision. Det var genom dessa erfarenheter som jag insåg både hur mycket jag tyckte om att arbeta med belysning och också hur mycket jag ville uttrycka mina egna idéer, så jag tog språnget och startade en egen studio.

Har du en favoritbit?

Jag har definitivt ingen favorit – de liknar mina olika stämningar som utgör min fullständiga personlighet. Just nu, när jag svarar på detta, är jag särskilt förtjust i Seed, jag tycker att det är en så fin kombination av vinkelgeometri, asymmetrisk oregelbundenhet och juvelliknande mjukhet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får välja vad mitt jobb är – Jag väljer vad studion fokuserar på och vad våra prioriteringar är och håller mig inspirerad och upphetsad över nya riktningar och projekt.

Vad är den mest utmanande delen av ditt jobb?

På vissa sätt är det andra sidan av samma mynt – ibland kan trycket från stora beslut om företagets inriktning vara utmanande.

Vad inspirerar dig kreativt?

För mig är det svårt att fastställa inspiration; det kommer genom osmos och bubblar något ut. Det som uppmuntrar mig kreativt är ögonblicket efter att en idé har bubblat ut, att kunna ta en ny, vag idé och långsamt forma den till något riktigt. Ögonblicket av att se en ny komponent – det var bara några veckor före en blyertsskiss – är alltid så energisk.

Vilka är några vanliga misstag människor gör med belysning?

Med ny energieffektiv belysning som har blivit så mycket mer populär har det blivit särskilt viktigt att uppmärksamma olika ljustemperaturer. Att blanda ett svalt ljustemp med en varmare kan sluta känna sig oroande.

Har du några tips för att uppdatera ett rum med belysning?

Jag tror att bra belysning har så mycket att göra med den specifika kombinationen av ljuskällor och positioner. Varje ny bit som tas in i ett rum kan också innebära blandning runt andra befintliga bitar. Så köp det du älskar och gör dig glad att titta på och reagera sedan på det med dina befintliga golv- och bordslampor etc.

Maxhedron Lighting

Themis Lighting

Penta-Hex flasköppnare

Bli Brittain