Intervju med Dockatot

Dockatot-mönster

Ta en designinriktad mamma med en baby som behöver sova, och du kommer säkert att få några kreativa lösningar. I fallet med Lisa Furuland resulterade det i DockATot, en mjuk, tät ”docka” för spädbarn och småbarn att sova, leka och snuggla. Om du undrar om namnet beror det på att Lisa och hennes familj bor i en liten kuststad i Sverige där bryggor anses vara säkra hamnar, så hon ville att bryggorna hon designade skulle tjäna ett liknande syfte för andra föräldrar och deras barn.

Vi pratade med Lisa för att lära mig mer om hur hon skapade DockATot och för att ta reda på några av hennes andra måste-ha-produkter för nya föräldrar.

Du har sagt att när din son Ilias föddes, försökte du framgångsrikt hitta ett alternativ till filt, barnsäng och barnstol. Vilken typ av funktionalitet letade du efter som dessa produkter saknade?

Jag letade efter en multifunktionell sovhjälpmedel som passar ett barn tätt och säkert samtidigt som det tröstar dem. Något som i huvudsak efterliknade livmodern. Vi var (och är ibland fortfarande!) En samsovande familj. Jag ville ha något som skulle göra det möjligt för oss att sova bekvämt och säkert med våra barn. Jag ville också att den här produkten skulle multitaska, så att vi kunde använda den när som helst och i vilket rum som helst i huset.

Hur utvecklade du designen av DockATot?

Jag tog alla funktionalitetsaspekterna jag nämnde ovan och parade ihop dem med exceptionella material från en toppleverantör.

Testade du designprototyper med dina barn?

Ja och de älskade det – det var så jag visste att jag var på något!

Vad är ditt favoritmönster från DockATot?

jag älskar Dream Weaver–Det är könsneutralt men ändå otroligt elegant.

Det verkar som om du har många kändisfans! Hur känns det att ha designat en produkt som har fått så mycket beröm?

Det känns mildt sagt otroligt givande. Mitt uppdrag har alltid varit att hjälpa till föräldrar – oavsett om det är kändisar eller andra föräldrar som letar efter det bästa för sina familjer. Sömn är så viktigt i våra liv och det är avgörande för vår hälsa att få tillräckligt med vila. Mitt mål med DockATot är att hjälpa till att göra stor sömn verklighet, även för nyfödda.

Förutom DockATot, har du några måste-ha produktförslag för nya föräldrar?

Ergobaby transportörer, Täckta varor omvårdnad, Finn & Emma musselin filtar och träknivar, Original Baby Cards från Milestone, UPPABaby barnvagnar och Nyplockad mockasiner.