Hilary nagler

När Hilary Nagler inte var nöjd med de belysningsalternativ hon hittade på marknaden gjorde hon vad de flesta inte ens vågar drömma om: Hon startade sitt eget företag, Flea Market Rx. Nu handgjordar hon vintageinspirerad belysning, skåpmaskinvara och förvaringstillbehör, allt från hennes avundsvärt placerade studio i centrala Santa Barbara, Kalifornien (inte illa, eller hur?). Vi hämtade den upptagna hantverkaren för att ta reda på hur hon gör det och hur vi kan öka vårt belysningsspel.

Vad fick dig att starta Flea Market Rx?

Jag grubblade genom lådor av oälskade lampdelar i den lokala räddningsbutiken och snubblade på ett vackert patinerat vintage mässingsuttag, satte mig för att göra ett ljus från det och hittade oavsiktligt min kallelse. Jag hade varit i designbranschen i nästan 20 år men hade aldrig gjort någonting med mina egna händer, aldrig listig, aldrig tinkered. Jag har ingen aning om var det kom ifrån men processen talade till mig. Innan jag visste av det gjorde jag lampor av allt jag kunde borra ett hål i och loppmarknaden Rx föddes.

Samtidigt var jag mycket missnöjd med de ”vintageinspirerade” armaturer jag såg på marknaden … billiga material, billiga målade eller sprayade faux patina-ytor. Tråkig. Tråkig. Livlös. Armaturerna i vintagestil som jag producerade hade själ; patinorna var viscerala och känslomässiga. Jag visste att det måste finnas ett sätt att återskapa den autentiska vintagekänslan i kvantitet. Så jag bestämde mig för att utveckla stilar, tekniker och patinor som skulle kunna replikeras och ändå känner var och en fortfarande som en speciell unik fynd.

Har du en favoritbit?

Jag är verkligen mycket upphetsad över varje bit i vår nyligen lanserade Flea Market Rx för Becker Studios Collection –linjen presenterar en spännande estetisk avgång och ny riktning för loppmarknaden Rx. Men om jag var tvungen att välja skulle det vara den skräddarsydda minilampan–det är bara så James Bond OCH så söt samtidigt!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Den faktiska utformningen av en ny armatur är en av de mest katartiska och tillfredsställande upplevelser jag känner till. Min process är väldigt organisk. Jag börjar med en idé och kommer in i studion och börjar bara spela. Den ursprungliga idén fungerar aldrig, men jag håller på med det och jag försöker tusen olika variationer tills jag nästan ger upp … och sedan, BOOM! Jag når på något sätt en design som inte ser ut som vad jag tänkte på, men den är fräsch och uppfinningsrik och jag är fylld med en berusande våg av total tillfredsställelse.

Vad är den mest utmanande delen av ditt jobb?

Människor inser inte alltid att jag är en kvinnabutik och faktiskt gör allt vi säljer med mina egna händer. Designen är komplexa, teknikerna besvärliga, patinerna tidskrävande och rörigt (men så värt resultatet!). Lägg till det i den faktiska driften och växandet av verksamheten, och låt oss bara säga att det inte är så kul som det ser ut på Instagram!

Vad inspirerar dig kreativt?

När jag växte upp slogs namnen Charles och Ray Eames så mycket att jag trodde att de var familjens vänner! Från en mycket tidig ålder lärde jag mig en djup uppskattning av historiskt betydelsefulla mönster – jag är mest kreativt inspirerad av innovationer, riktmärken och designfilosofier som förändrade designens gång under 20 årth århundrade.

Vilka är några vanliga misstag människor gör med belysning?

Jag tror att folk ofta tänker på att tända en nödvändighet snarare än en möjlighet. Det finns ett så enormt utbud av mönster på marknaden för varje estetik och varje budget. Belysning är ett tillfälle att introducera former och spela med skala och personligt uttryck – det är en av få aspekter av utformningen av ett rum som kan vara både funktionellt och vackert samtidigt.

Har du några tips för att uppdatera ett rum med belysning?

Jag är fascinerad av programmerbara LED-lampor; de stora framstegen inom LED-lampans ljuskvalitet och design gör att det blir roligare att spara planeten! Vad kan jag säga, jag är en teknolognörd som bor i södra Kalifornien – om det finns en app för det, så handlar jag om det!

Counterbalance Bare Bulb Bordslampa

mässing bar lampa bordslampa

Skräddarsydd Mini Wall Sconce

vägglampa av mässing

Vintage lampskärm ramkrona

ljuskrona med lampskärm

Otis artikulerande bordslampa

mässing ledad bordslampa