Intervju med Owen och Fred

Betongbetongbricka solbrunt läderhörn

Köper du gåvor för män? Inte så lätt som det verkar – om du försöker undvika att gå på slips-eller-golfutrustningsvägen, det vill säga. Det är där Owen & Fred kommer in. Från en fräck läderbagage som läser ”This Bag Is Not Yours” till ett konsttryck som visar hur whisky tillverkas, skapar företaget föremål som är lika delar kvicka, användbara och helt enkelt coola. . ”Vi försöker göra presentgåvor till män mycket enklare”, säger grundare och designer Mike Arnot. Vi pratade med Mike för att ta reda på vad som går att göra produkter som män (och kvinnor) älskar.

Vad fick dig att starta ditt företag?

Jag ville skapa och designa produkter som en kille skulle använda från det att han vaknade till den tid han sov och allt däremellan. Jag ville att de här produkterna skulle tillverkas här i USA, vara av hög kvalitet och vara prisvärda. Jag tror att vi lyckas.

Har du en favoritbit?

Min favoritbit är vår Hex mässing visitkortshållare. Det är vackert glänsande, men ändå måste du ta hand om det eftersom det kommer att suddas. Jag designade den och den säljs på designbutiken Museum of Modern Art. Inte dåligt.

Vad är din bästsäljande artikel?

Vår bästsäljande vara är vår ”Hey Handsome” rakväska. Det är en högkvalitativ rakrakit med ett inspirerande meddelande på insidan. En perfekt och subtil påminnelse för alla som behöver lite inspiration.

Vad var inspirationen bakom Rolex, Mercedes, rymdfärjan etc.?

Jag tror att många människor gillar att geek på hur saker görs. Vår konst är en hyllning till vissa klassiker – inre av Rolex-klockan och Mercedes-Benz-motorn, eller linjeteckningar av 737 eller rymdfärjan. Vår senaste konst skildrar hur Whisky tillverkas och skapades av oss med den tidigare spritredaktören för GQ Magazine, Mark Byrne. Min favorit i vår serie är motortrycket, eftersom det omsorgsfullt översattes från tyska och är en motor som, om den är väl behandlad, lätt kan slå en miljon mil eller mer.

Dina underlägg är gjorda av ganska okonventionella material. Var kom den idén ifrån?

Vi tillverkar underlägg av betong och läder. När det gäller våra betongunderlägg är de gjorda med verklig betong – en egen blandning som är gjord med vatten, betong och en form. Vi präglar dem med paisley, ett klassiskt slipsavtryck för män, som vi tycker är en ganska smart sammansättning mellan något blommigt och något av sten.

Är du på uppdrag att ge betong ett mer förfinat rykte?

Betong är ett vackert material. Det kan vara slät och känns som keramik, men det kommer alltid att ha lite grovhet. Vi gillar det, och det gör våra kunder också. När det gäller betong- och läderbetjäningsfack parar vi ihop en betongbricka med en premiumbit läder och skickar den i ett fint paket. En del av överklagandet är att det matchar ett robust material med något mjukt för att skapa en premiumprodukt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att komma in varje dag, drömma upp nya mönster med några av de bästa tillverkarna i USA, upphetsa våra kunder om nya produkter och arbeta med vårt fantastiska team. Jag älskar särskilt att få en prototyp levererad för att du känner att ett barn öppnar en födelsedagspresent. Det är fantastiskt att se din design växa till liv.

Vad är den mest utmanande delen av ditt jobb?

Produktdesign, marknadsföring, försäljning – de sakerna vi utmärker oss på. Att driva ett företag är alltid en utmaning. Den mest utmanande delen av arbetet är att bygga system som kan skalas. Från frakt till produktdesign är det lätt att standardisera till en engångslösning, men att känna igen mönster och bygga ett system för att hantera vissa mönster är utmanande.

Vad inspirerar dig kreativt?

Jag tycker alltid att människor lever fantastiska liv som dokumenterar det på Instagram. Det finns alltid någon där ute med mer stil och som är mer jet-set än du. Jag vill skapa produkter som de kommer att älska och fotografera.

Mercedes-Benz V8 motortryck

mercedes benz v8 motor konsttryck

Betongunderlägg för Paisley

paisley-tryck betongunderlägg

Läder skrivbord pad

svart läder skrivbord pad

Mike Arnot, grundare av Owen & Fred

Mike Arnot grundare Owen och vän